82-97% av offren för islamistisk terrorism är… muslimer!

Enligt rasistiska myter sympatiserar muslimer i Mellanöstern med islamistiska terrorister. Detta är givetvis en generaliserande lögn. Att det är så inser man om man studerar terrorismen i världen. Då ser man att, ja radikala islamister står för de värsta terrordåden globalt sett, men att de riktas MOT muslimer i första hand.

Om man tittar på siffrorna rent krasst, vilket Loonwatch gjort, ser man att 2006-2011 var mellan 82 och 97% av alla offer för terrordåd muslimer.

Främst sker terrorattacker i Irak, Afganistan och Pakistan.  64% av alla större terrordåd  i världen skedde i dessa tre länder 2005, 74%  2006, 77%  2007,59%  2008, 61%  2009, 66%  2010, och 68% 2011. År 2000 skedde 404 terroristattacker totalt i hela Mellanöstern och Södra Asien 2006 var det  5738, en ökning med 1300%.

Der Spiegel hade en intressant artikel för några år sen om offren för Al Quidas attacker. Ca 80% av offren för Al Quida 2004-2008 var muslimer. (Den siffran har troligen ökat nu med somaliska Al Shabaabs aktiviteter)

Between 2004 and 2008, for example, al-Qaida claimed responsibility for 313 attacks, resulting in the deaths of 3,010 people. And even though these attacks include terrorist incidents in the West — in Madrid in 2004 and in London in 2005 — only 12 percent of those killed (371 deaths) were Westerners.

3010 personer dog i attacker och trots att man inkluderar de stora terrordåden i Madrid och London var bara 12% av de som dödades av terrorister 2004-2008 västerlänningar.

Det kan vara på sin plats att nämna att flera muslimer dog den elfte september 2001 också vid terrordåden då.

Så myten om att muslimer gillar islamistisk terror är en ren myt. Muslimer har lika stor anledning att hata islamistiska terrorister och extremister som du, jag och Jimmie Åkesson!

19 tankar om “82-97% av offren för islamistisk terrorism är… muslimer!

 1. Så tillsammans med ditt förra inlägg menar du att majoriteten av världens terrorism är icke-muslimska terrorister som dödar muslimer? Är det kanske inte så att muslimska terrorattacker ligger bakom majoriteten av dödsoffren? Eftersom dessa attacker i huvudsak utförs på ”hemmaplan” är även en majoritet av offren muslimer (fast kanske av en annan trosinriktning).

  Det är antagligen korrekt att en majoritet av terrorattackerna i världen utförs av icke-muslimer, men som du själv har visat är terrorattacker utförda av muslimer i allmänhet (obs. generalisering!!) mer dödliga.

  Jag tycker att du gör ganska fula försök att vrida och vränga på statistiska data för att försöka skaffa argument för din ideologi.

 2. Nej Fredrik, det är inte Torbjörn som vrider på statistiken, det är du som lägger in dina åsikter i det som presenteras.

  1. Statistik visar att majoriteten av världens terrordåd görs av icke.muslimer.
  2. Den delen som görs av muslimer riktar sig främst mot andra muslimer.

  Det är en uppdelning av statistisk data, inte ett mischmasch..

 3. Olika riktningar inom islam hatar och spränger ihjäl varandra. Inom grupperna älskar man sina egna terrorister som de kallar jihadister och martyrer som lovas komma till paradiset. Man älskar sina egna och hatar den andra gruppens terrorister.

 4. Enligt NCTC dog sammanlagt 12533 personer av terroristattacker under 2011. 8886 av dessa utfördes av muslimer. Att som Torbjörn göra använda upp till 30 år gamla siffror och sedan begränsa sig till ett land som inte har så stor andel muslimska invånare (USA) samt inkludera mindre terrordåd utan dödsoffer, blir siffrorna annorlunda.

  Niklas: Jag har inte lagt in mina åsikter i NCTC:s siffror och anser dessa vara mycket mer relevanta än Torbjörns. I hans siffror värderas inte utfallet av attentaten. Summering av dödsoffer eller svårt skadade ger en mer korrekt beskrivning.

 5. Pingback: Myten om de “våldsamma muslimerna”… « Sverige är inte världens navel!

 6. Niklas Starow…antingen är du full av skit eller så har du blandat ihop det hela…Majoriteten av alla terrordåd utförs av muslimer. Punkt slut…bara under ramadan i år så mördades 1200 personer i fredens religions namn…så dra nåt gammalt över dig.

 7. annars så är det inte sant för i länder där islam har utrottat andra så är det väl självklart att andra muslimer dödas utifrån islam läror efter detta. men även då måste man beräkna procentuella andelen av andra befolkningen som drabbas.. det vill säga om i en attack av 1000 kristna i landet dödas 500 så är det 50% av ickemuslimska befolkningen som har dödats där. medan om de dödar 50000 av 50000000 muslimer i samma land blir det inte så många %.. dessutom jerleup sluta ljug det var inga flera muslimer som dog vid 9/11.. dina källor är så vinklade som det kan bli.. du blandar muslimer med icke västliga och större attacker separat från alla dagliga registrerade terror attacker.. dessutom de som dödas vilka du kallar muslimer är oftast inte det.. de är födda muslimer men lever inte alls utefter islam. så de räknas inte alls som muslimer utefter skrifterna

 8. ingen hävdar att de gillar terror de stödjer däremot budskapen bakom terrorn.och i vissa fall även terror attacker är oerhört populära.. så som 9/11. muslimer då- en muslim är en som strävar efter islam i samhället runtom sig och inte en som du bestämmer dig att kalla för muslim

 9. sen är inte al quyida = med islamisk terror… den är långt större än al qyuida .. men i artiklarna är det bara al qyuida som beräknas

 10. ”The greatest potential for inaccuracy in the report, however, is the placing of victims into only one of two categories: Western or non-Western. The assumption being that Western would also mean non-Muslim and vice versa.”

 11. Från dina källor Jerleup, som du glömde ta med… ”Perhaps more significantly, if one only examines attacks in 2007 and disregards those having been perpetrated in Iraq and Afghanistan, the share of non-Westerners killed by al-Qaida rises to 99 percent. In 2008, it was 96 percent.

  Non-Westerners 38 Times More Likely To Be Killed

  Put another way, between 2006 and 2008, non-Westerners were 38 times more likely to be killed by an al-Qaida attack than Westerners.” läser du sakerna du själv länkar till?

 12. Pingback: Myten om de “våldsamma muslimerna” |

 13. Jag tykr det är intressant att Miko hävdar att de som född till muslimer men som inte lever ut efter islam inte skall räknas. Förutom när de begår brott (som är brott inom Islam också) då skall de plötsligt räknas som muslimer. Det Torbjörn säger stämmer. Även Westpont _Univesity i USA (armens officers skola) gjorde en studie som visade precis på det som Torbjörn hävdar, dvs den överväldigande andelen (85%) av offer från terror attacker av s k Jihadister är muslimer. Även FBI visar på att muslimer står för en liten del av terrorattackerna i USA. Men om ni har andra källor.

 14. Att sunni och shia inte bara mördar ickemuslimer utan även mördar varandra gör väl inte världen tryggare för ickemuslimer. Mördarna kommer ju direkt till paradiset med 72 jungfrur. Det är klart att det lockar unga muslimer. Fanatismen bör aldrig trivialiseras, eller hur Jerlerup? Islam är och förblir största hotet.

 15. Varför är det så många muslimer som faller offer för muslimska terrordåd? Svaret är enkelt: Shiamuslimer slår till mot sunnimuslimer, som hämnas och så vidare utan slut. Att muslimer inte ens kan hålla fred med andra muslimer gör inte världen tryggare för icke-muslimer, eller hur?

 16. Pingback: Myten om de "våldsamma muslimerna" | Motargument

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s