Vad antirasister kan lära av sopsorterare!

Posted on augusti 4, 2012

7


Tyvärr verkar många i antidemon idag inte ha förstått vad counterjihad är. De kallade rasisterna för nazister. Det är ganska olyckligt. Att demonstrationen från dag ett sköt in sig mot EDL och inte arrangören SION, är också olyckligt. Motdemonstranterna trodde alltså att ett gäng nazister ledda av EDL demonstrarade idag när det var folk som i sin retorik gör en stor poäng av att påstå att man är mot antisemitism som möttes i en demonstration som arrangerades av SION.

Varför är detta viktigt. Jo, för att det är A och O att man vet vad man slåss mot och anpassar retoriken och motargumenten efter det.

Även jag är också ofta fly förbannad på rasisterna och vill kalla dem nazister. Men jag lyckas oftast bita mig i tungan. De riktiga nazisterna i Sverige finns, riktar sin retorik mot judar och är ett hot för sig. De befann sig inte på Norra bantorget idag. De skulle aldrig närma sig counterjihad.

Counterjihad, eller ”breivikarna” (för de delar Breiviks världsbild) lånar mycket av nazisternas retorik, men riktar det mot muslimerna, inte judarna. Counterjihad har dessutom inget emot folk med olika hudfärger.

Problemet med att kalla counterjihad ”nazister” är att det är enkelt för counterjihad att ”motbevisa” detta. Det är bara för dem att knuffa fram nån av de många med annan hudfärg än den vita och säga ”de ljuger om oss”.

Det är förbannat viktigt med exakthet, speciellt när man slåss mot hatgrupper.

Speciellt just nu. SION är i Stockholm för att grunda en ”international” mot det som DE kallar den ”nya nazismen”, dvs islam och muslimerna. Den delen av rasisternas aktiviteter i Stockholm denna helg har nästa helt glömts bort i debatten.

Säg gärna att du är mot nazism och counterjihad/breivikarna/muslimhatarna, men snälla, du, bunta inte ihop dem till ett. Visa gärna hur muslimhatare använder nazistisk antisemitisk retorik mot muslimer, men bunta inte ihop retoriken och säg att det inte finns nån skillnad alls.

Lär av sopsorterarna på sopstationer. Stinkande maskrika matrester ska sorteras i en tunna, kemikalier i en annan tunna och bajs i en tredje tunna. Det är sopor allt, men snälla, snälla ni, blanda dem inte!

Advertisements