Hur känner man igen en ”Breivikare”?

Bloggat på Frihetssmedjan. Nu i och med rättegången mot Breivik börjar det jobbiga arbetet att börja bena ut hur hans filsofi ser ut, och vilka hans ideologiska  vänner är. Breivik gillade tydligen Coca Cola bättre än Pepsi, men det är knappast såna småsaker som utmärker en persons ideologi. Man måste se till större saker.

Breivik höll sitt försvarstal igår. Om man läser försvarstalet igår och ser på hans tidigare alster, hans Manifest och hans video som gavs ut i samband med terrordådet, ser man en rödtråd i hans filosofi. ( Ni kan se Breiviks video, som han postade på You Tube genom att klicka här. Hans manifest kan ni läsa här! )

Breivik anser att Europa hotas av en ”ny nazism”, nämligen ”massinvandringen” av främst muslimer. Dessutom hotas Europa av de politiker, främst Socialdemokrater och andra ”kulturmarxister”, som samarbetar med denna nya sk ”nazism”. Dessa sistnämnda kallar han landsförrädare. De är quislingar, likt ur-quislingarna i Nasjonal Samling i Norge som samarbetade med Hitler under andra världskriget.

Breiviks ser sig med andra ord som en motståndsman mot denna nya nazism och attackerna på Socialdemokratiska ungdomar kan förstås om man ser att Breivik såg dem som ett slags modernt ”Hitlerjugend”, eller ”Nasjonal Samlings ungdomsbevegelse”, och han ser sig som en klassisk motståndsman med plikten att döda landsförrädarna som säljer ut landet.

Denna synen bekräftas i hans manifest, i talet igår, hans video, på hans sida på facebook där han jämförde sig med motståndshjälten Max Manus, och även i hans skriverier för Document.no. Det tidigaste beviset för Breiviks ideologi.

”Också har vi förhållandet mellan konservativa muslimer och så kallade ‘moderata muslimer’. Det finns moderata nazister också, som icke stödde gasningen av romaner och judar. Men den är ju fortfarande nazister och sitter bara och tittar på när de konservativa nazisterna slår till. Ska vi acceptera moderata nazister så länge de tar avstånd från gasning av romaner och judar?”

Där har vi den politiska grunden för mordet på Socialdemokrater på Utöya.

Om det finns quislingar så finns det givetvis nazister också. Det är muslimerna i Breiviks ögon.

Breivikare?

Denna filosofi, och även Breiviks andra tankar, delas av många i Sverige idag. T.ex. citerades och hyllades författaren Bruce Bawer nyligen av Tryckfrihetssällskapets Ingrid Carlquist för att han skriver att vänstern är ”de nya quislingarna”. samma Bawer citerades gillande av Breivik  för att… håll i er… han skriver att vänstern är de nya quislingarna.

Det kusliga med Bawers, och Breiviks påstående att Europa håller på att ockuperas av nya nazister är att steget det gör steget kort mellan att slåss med ord och slåss med vapen.

Tänk er själva?!

Inte alla skulle välja att gå ut i väpnad kamp mot nazism, men ganska många skulle göra det. Riktig nazism skulle till och med en lat pacifist som jag ta vapen i hand för att bekämpa. Hur stort är steget från ord till handling då för alla som anser att islam är en ”riktig nazism”?

En annan som låter som Breivik ganska ofta är Sverigedemokraternas riksdagsledamot Richard Jomshof. Han beskrivs av många som ganska snäll och bra människa. Men i allt jag sett närmar han sig Breiviks världsbild. Han uttalade sig bara nån dag innan rättegången mot Breivik och sa då enligt Expo:

”För mig är det jag ser ingen större nyhet, men jag vet att det finns många som ännu inte förstår vilken fara islam(ismen) utgör för inte bara Västvärlden, utan för hela världen, ett hot långt värre än såväl nationalsocialism som kommunism. Jag vet att det finns många som låter sig luras av medias och övriga partiers lögner om islam”.

Till Expo.se säger Jomshof att nazism eller kommunism inte längre utgör ett hot mot stater. Något som han hävdar att islam gör. Men Jomshof uttrycker även att islam som ”ideologi” är värre än den nazistiska.

– Den har en religiös aspekt, det är inte bara en politisk rörelse, utan det är också en religion. Det gör den betydligt farligare, säger han.

Är vi i en situation i Sverige där muslimer planerar att bygga upp koncentrationsläger och begå ett folkmord?

– Jag ser framför allt hotet mot det sekulära samhället, demokratin och jämställdheten i västvärlden. Det är där hotet ligger, säger Jomshof.

Richard Jomshofs blogginlägg bygger på en dokumentärfilm om det Muslimska Brödraskapet. Men Jomshof menar att islam är ett problem i grunden ”ända tills den genomgår en upplysning så som kristendomen har gjort”.

På twitter skrev han idag som svar på mitt konstaterande att Breivik ansåg sig vara motståndsman som slåss mot nazismen (islam) att han delar denna syn (!) med Breivik. Se här!

Redan 2001 skrev Jomshof i Sd-kuriren detta i samband med en intervju med ledaren för den norska folkrörelsen mot invandring.

”Hösten 1940 valde en 17-årig norsk yngling att engagera sig i kampen mot den nazistiska ockupationsarmén i Norge… Drygt femtio år senare, i oktober 1987, varsamme man med om att grunda ”Folkebevegelsen mot innvandring… Jan menar att de senaste årens invandring är en form av invasion och inget annat. Han går till och med så långt som att kalla denna massinvandring för ”Norges nya 9 april”…

— Vi fikk den agressive kommunistiske pest utöver Europa efter den russiske revolusjon i 1917. Lenins och Stalins holocaust med 30-40 millioner drepte gjennem organisert utsulting, massedrap, tortur og mishandling til döde i fangehull og i Sibirs konsentrasjonsleire. 1940-årene feide dod og drap inn over Hitlers ”natt og lake” leire. Begge system tok sikte på å vinne makt og herredemme ut over andre folks fedreland. Den nye og tredje ideologi på marsj innover Europa er islam.

Jan Høeg jämför alltså islam med kommunism och nazism. Och den muslimska folkvandringen in över Europa, och då framför allt Norden, ser han som ett mycket stort hot. Han menar att det måste till en kraftsamling i Västeuropa så att massinvandringen stoppas; det handlar enligt honom om överlevnad. Våra folkvalda, men också media, jämför han med Jesu förrädare Judas Iskariot.. som stöder… den islamiska invasionen”.

5 tankar om “Hur känner man igen en ”Breivikare”?

  1. Pingback: Dick harrison, och konsten att ge Sverigedemokraterna rätt | Sverige är inte världens navel!

  2. Pingback: Därför är muslimer rädda att SD ska sätta en kula i skallen på dem | Motargument

  3. Pingback: SD är ett rasistiskt parti – 7. Muslimhatet | Motargument

  4. Pingback: Om Mattias Karlsson (Sd) anser vi är i krig, vilka är vi i krig mot? – Den arga sossen!

  5. Pingback: Om skillnaden mellan en avskyvärd religion och avskyvärda religiösa ideer – Den arga sossen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s