Några rader återigen om en del av vänsterns taktik mot Sverigedemokraterna…

Aftonbladets Anders Lindberg anklagade i veckan  Timbro och Axxess för att dela massmördarens Breiviks syn på invandring, feminsm och politisk korrekthet. En grotesk jämförelse. Frihetssmedjan kan idag avslöja att ¨denne Anders Lindberg var en av nyckelpersonerna bakom i Socialdemokraternas strategi att bunta ihop Sd och de borgerliga under valet 2010 för att smutskasta Alliansen.

Anders Lindberg

Så här skriver Anders Lindberg i AB:

Breivik hatade mångkulturen och feminismen, de ”politiskt korrekta” och det anständiga Norge. Det är en föreställningsvärd han delar med fler, i tidningarnas kommentarsfält, på rasist­iska bloggar som Avpixlat eller i tankesmedjor och kotterier som just ­Genusnytt, Axess och Timbro. I varierande grad. Tillsammans utgör de en ­miljö som skapar och åter­skapar ett nytt åsiktsklimat. Brutaliseringen börjar oftast på ­nätet, men sprider sig sedan till etablerade medier, ungdomsförbund och partier.

Det Anders skriver ingår i ett väldigt medvetet försök att smutskasta den politiska högern genom att bunta ihop dem med Sd.

Anders Lindberg var Socialdemokraternas ”expert” på Sverigedemokraterna under valet 2010 på Socialdemokraternas kommunikationsavdelning. Det var honom alla personer jag pratade med inom S hänvisade till om man ville veta Socialdemokraternas inställning till, och taktik för att bemöta. Som sådan mailade en hel del med honom.

Jag hade märkt att Socialdemokratiska valarbetare hade ringa kunskap om Sd och påstod att Sd var ett borgerligt parti. Denna retorik skrämde mig eftersom jag dels visste att Sd hade den högsta andelen LO-anslutna av alla partier (!) och dels för att de argumenten legitimerade Sd som ett ”rumsrent” parti. Jag frågade honom om detta och fick ganska intetsägande svar. Nåt om ”ta bort klassklyftor”…

Under valet framgick det att det inte var en slump att alla valarbetare jag mötte betonade att Sd var borgeliga och inte visste ett skvatt om vad Sd stod för.

I ett dokument, skrivet inför valet, troligen under Anders Lindbergs överinseende, går man igenom hur Sd ska bemötas:

* SD är ett högerparti som grundar sig på främlingsfientlighet, en rasistisk människosyn och inte har någon politik för att minska klyftorna i Sverige.

* SD är ett arbetarfientligt parti som vill försämra arbetsrätten, ge arbetsgivarna mer makt och inte bryr sig om arbetslösheten.

* Sd är inget högerextremt parti, det är ett främlingsfientligt högerparti.

Häpnadsväckande nog säger man alltså att Sd är som alla andra borgeliga partier och inte längre högerextremt. Det är ett parti som de andra. Syftet bakom detta är givetvis att smutskasta Alliansen. Men dessutom trodde de att de skulle så alla som sympatiserade med Sd i arbetarrörelsen att ta avstånd från Sd på detta sättet.

* ”I en debatt där SD deltar måste debatten handla om värderingar, om höger och vänster och att SD är ett högerparti som nästan alltid stödjer alliansen. I en direkt argumentation mot SD bör följande huvudbudskap framgå: Sverigedemokraterna är ett högerparti med rötterna i nazismen. De är arbetarfientliga, kvinnofientliga och främlingsfientliga. Sverigedemokraterna bryr sig inte om jobbfrågan, de har en oansvarig ekonomisk politik och en politik för ökade klyftor..”

* ”SD kallades tidigare högerextrema, men partiet har gjort vissa förändringar i sina politiska program som fört partiet mer mot mitten. Fortfarande finns dock partiet på högerskalan, något som framförallt manifesteras i partiets stora motstånd mot skatter.”

Mycket riktigt gick S ut de sista veckorna med partilinjen att Sd var borgerliga för att kasta skit på Alliansen. vad LO-anslutna Sd-sympatisörer tyckte om att kallas borgerliga framgår inte. Men nån från S kanske skulle prata med dem och se vad de tyckte om retoriken valet 2010…

Smutskastning

Det ska betonas att inte bara S använder Sd som knölpåk mot motståndarna. Även Alliansen har gjort sådant. Men det är framför allt S och vänsterdebattörer som använder denna ohederliga taktik. Detta vansinne pågår än idag. Håkan Juholt gjorde en stor poäng av att kalla Sd ett ”borgerligt” parti. Jonas Sjöstedt, nu V ordförande, har gjort samma sak.

En del av denna taktik är att inte bara bunta ihop Alliansen med Sd utan även Timbro, Axxess och andra ”höger-tankesmedjor”. Och för att göra det går man ännu längre än att bara jämföra med Sd, som vi kunde läsa i det Aftonbladets Anders Lindberg skrev nyligen.

Inte nog med detta. internet fylls just nu av nidbiler som jämför Alliansen och Reinfeldt med nazisterna. Anders Lindberg ogillar hat, skriver han, men inte ett pip har han sagt om detta grova förtal mot Reinfeldt.

Efter valet 2010 visade jag och Michael Gajditza i artikeln J’Accuse att de politiska partiernas beslut att INTE bemöta Sd med argument och att ge Sd problemformuleringsmonopolet och låta deras argument förbli obemötta, var en stor del av orsaken till att Sd kunde komma in i riksdagen. En viktig orsak var också att partierna, i synnerhet Socialdemokraterna, buntade ihop Sd med Alliansen som de gjorde. Socialdemokraterna legitimerade därmed Sd som ett rumsrent parti i samma nivå som de borgerliga partierna och tonade ner Sd:s rasism och främlingsfientlighet.

Var det därför jag ständigt mötte S-valarbetare 2010 som upprepade mantrat att Sd var ett ”borgerligt parti” så om du ville slippa Sd och Alliansen skulle du rösta på S…

Anders Lindberg ska inte kasta sten i glashus. Han satt på en sådan position och tog sådana politiska beslut på S Kommunikationsavdelning, att han troligen bär en hel del av ansvaret för att Sverigedemokraterna kunde komma in i riksdagen.

Och… Kära antirasister. LÄGG AV! Om ni använder Sd, främlingsfientligheten och Breivik, som knölpåk så här spär ni på politikerföraktet och då kommer Sd lätt att få 10-15% av rösterna nästa val. Vill ni det? Vill ni stå som ansvariga för en sådan katastrof? Ogillar ni Timbros och Axxess politik så bemöt den, men släng inte ”Breivik” och ”Sd” i ansiktet på dem på det här sättet, det gynnar bara Sd i längden.

Och… Röstar Sd med Alliansen i de flesta frågorna. Ja. Men även Socialdemokraterna röstar som Alliansen i de flesta frågorna i riksdagen också.

8 tankar om “Några rader återigen om en del av vänsterns taktik mot Sverigedemokraterna…

 1. ” Om ni använder Sd, främlingsfientligheten och Breivik, som knölpåk så här spär ni på politikerföraktet och då kommer Sd lätt att få 10-15% av rösterna nästa val. Vill ni det? Vill ni stå som ansvariga för en sådan katastrof? ”

  Får SD 15% 2014 så har det nog mer att göra med att folk har vaknat, genomskådat medias fullständiga misslyckande och prioriterat om bland vad de tycker är viktigt. Skulle tro att de flesta inte är redo att avskaffa välfärdsstaten till förmån för ”Multikultur”. När man väl inser det finns det bara ett parti att rösta på…

 2. Att vi Sverigedemokrater är främlingsfientliga. högerextrema, rasister m.m.Låter som en TV rysare. Men det som retar en mest, är att ni glömt bort att påtala att vi älskar våra hundar.Vi Sverigedemokrater är dessutom det enda politiska parti i det här PK vänliga landet som gör en handlingskraftig insatts och hjälper Stadsmissionen med mat åt våra uteliggare.

 3. Att vi Sverigedemokrater är främlingsfientliga. högerextrema, rasister m.m.Låter som en TV rysare. Men det som retar en mest, är att ni glömt bort att påtala att vi älskar våra hundar.Vi Sverigedemokrater är dessutom det enda politiska parti i det här PK vänliga landet som gör en handlingskraftig insatts och hjälper Stadsmissionen med mat åt våra uteliggare som ni med ett vackert ord kallar hemlösa.

 4. Axess delar Sverigedemokraternas syn på invandring, feminsm och politisk korrekthet och Breivik har uttryckt stöd för Sverigedemokraterna.

  Man måste alltid se sammanhang i sin helhet .

  I synnrehet om man ger sig in på att anamma paranoida vanföreställningar som den ”politiskt korrekta konspirationen”.Annars är risken stor att skiten kletar där man inte tänkt sig.

  Timbro är en reklambyra åt en fackförening för företag.Inget annat och Timbro har inte en egen linje om någonting som det inte fått betalt för att driva.

 5. Det enkla svaret i den här tråden är att det är alla poltikers skyldighet gentemot sina egna väljare att identifiera sina politiska motståndare för vad dom är.

  Sverigedemokraterna får inte 20 procent av rösterna om det slutligten blir ”poltiskt korrekt” att öppet säga att partiet har en fascistisk och extremnationell grund besläktad med italiensk fascism och tysk nazism.

  ÄVEN om partiet skulle växa som en konsekvens av att sanningen öppet delges så lägger det i så fall ansvaret för VAD partiet gör hos dom som gör det och inte hos alla andra som mörkar VAD partiet är så voill du intye ha skit på händerna…sluta ljuga för dig själv och andra om vad modern fascism och nazism äroch inte är.

 6. Allt fler hantverkare som man samarbetar med säger samma sak, välfärden är viktigare än denna massinvandringspolitik som våra riksdagspartier försöker trycka ner i vår hals.

  Gissa om att LO anslutna kommer gå till SD om det plockas fram siffror på hur mycket pengar som går till invandringen som istället kunde satsats på välfärd.

 7. Tyvärr så pågår det ju en glidning inom ex.v. Timbro och Axess mot det främlingsfientliga hållet. Jag skulle gärna se att de orkade hålla rent mot den typen av tankegångar, men om borgerligheten fortsätter gå på tomgång i Sverige så tror jag att det bara är en tidfråga innan de försöker få övertaget över vänstern genom att smeka folks sämre rasistiska sidor medhårs. Det har hänt på andra håll och tidigare i historien. Varför skulle man inte få påpeka såna tendenser?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s