En tanke om liberalism, islam och fördomar.

Posted on december 27, 2011

5


Många liberaler är islamofober. Det är ironiskt, eftersom de just är liberaler. De anser att sånt som huvuddukar eller religiös uppfostran eller bön är ett hot mot friheten och liberalismen i landet.

Folk får tycka och tänka vad de vill, bara de inte tänker som muslimer, typ… Mysigt och liberalt!

Jag har mött många muslimer i mina dagar så jag har ingen noja.  men det är intressant att studera fördomarna ett ögonblick.

Det som slår mig är att många muslimer, kanske de flesta, oberoende av politisk tillhörighet är bra mycket mer liberala än de antimuslimska liberalerna. De har inga problem med att folk smiska varandra på bdsm-klubbar eller homosexuella fester eller ateister eller porr, bara de slipper blandas in i det.

Frågan är vad som skulle ske om den islamofobe liberalens barn, och genomsnitts muslimens barn, skulle besluta sig för att bli något som  föräldrarna inte vill, i muslimens fall nåt föräldrar inte vill ENLIGT MYTERNA OM islam… Ens liberalism och människosyn märks tydligast i vad man accepterar att ens barn gör… Vad skulle ske om den islamofobe liberalens barn blev muslimer. Intressant!?

Troende muslimer ogillar nog oftast porrklubbar (liksom troende kristna i pingstkyrkan eller statskyrkan oftast gör). Men muslimers toleransen för de ickemuslimer som går på porrklubbar är bra mycket högre än islamofobiska liberalers tolerans för islamsk bön och moskéer!

Det vill jag bara ha sagt!

Advertisements
Posted in: Islam