Länge leve massinvandringen!

Jag skriver på Frihetssmedjan om Erik Ullenhags behandling av ”invandringens myter”.

Idag fortsätter vi att analysera Erik Ullenhags regeringssida om nätmyterna om migration och invandring.  Om man vill försvara invandringen bör man handskas på rätt sätt med statistiken och inte vara rädd för att säga som det är. Invandringen båda kan och bör försvaras, och näthatet bekämpas, genom fakta, inte genom semantiska undanglidningar och verbalt jongleri!

Detta är myt nummer ett som Ullenhag presenterar:

Erik UllenhagMyt 1: Det pågår en massinvandring, om några årtionden kommer svenskar att vara i minoritet i sitt eget land.

Påståendet är direkt felaktigt. I dag är knappt 15 procent av befolkningen född i ett annat land. Statistiska Centralbyrån räknar med en näst intill oförändrad andel i framtiden, andelen beräknas öka till 16,5 procent 2050.

I grunden bygger myten på att personer med utländsk bakgrund aldrig blir svenskar och att det skulle vara ett problem om människor har en bakgrund i ett annat land. Det är också värt att notera att den enskilt största gruppen invandrare 2010 var hemvändande svenskar, som stod för en femtedel av invandringen.

Att Ullenhag börjar så här kommer att göra folk som är skeptiska till invandringen fly förbannade. Han väljer att inte försvara den stora invandring vi har utan att istället ta strid på frågan om man kan kalla invandringen en massinvandring

Ullenhag gör ett klassiskt misstag, ett som Mona Sahlin också ofta gjorde. Jag har sett det ofta. En politiker, ellker antirasist, får frågan om det pågår massinvandring och svarar med att säga att man inte kan/får använda ordet massinvandring. Så kan man inte agera om man vill stoppa näthatet. Man får köra med öppna kort, redovisa fakta och försvara invandringen som sådan istället. Kan man inte göra det, utan måste förvränga ord på klassiskt politikermanér bör man nog hålla tyst i invandringsdebatten.

Massutvandring och massinvandring?

Först fakta. De högsta siffrorna för utvandringen från Sverige som uppmättes var mellan 1880-1893 då 0,83% av befolkningen utvandrade per år. Under åren 1850 till 1930 ligger siffran lägre. Jag har sett siffran 0,4% av befolkningen varje år under den tidsperioden. Detta är det som kallas den svenska massutvandringen av alla historiker.

Detta är en svenska uppehållstillstånden 2009:

Källa: Migrationsverket

Nu ska vi räkna. Ta bort de studerande och det är ca 90.000 personer kvar som fick uppehållstillstånd. Inte alla är klassiska invandrare, men å andra sidan var många emigranter inte klassiska emigranter heller, många som emigrerade återvände till Sverige. med 9,1 miljoner invånare blir det nästan motsvarande 1% av Sveriges befolkning.

Om 0,4% tillåts kallas massutvandring är det väl ingen tvekan om att det är rätt att kalla det massinvandring då det rör 1%, eller?

Sen 2006 har vi haft en exceptionellt stor invandring. 2006 var den 70.000 pers om man räknar bort gäststudenter och hemvändande svenskar. Folkmängden var 9 miljoner. Det är 0,78% av befolkningen. Om man tittar på åren 1960 till 2011 bör siffran mellan 0,55-0,6%. Om någon läsare vill, får ni gärna räkna ut den exakta siffran.

Länge leve massinvandringen!

Det gör att Sverige förändras radikalt. Det är denna förändring vi som är positiva till invandringen bör försvara, inte käbbla och tvista om Sverige förändras eller inte!

Källa: Migrationsinfo

Det man kan och bör diskutera också är hur man skött de demokratiska besluten kring denna stora förändring av Sverige. Det har inte tagits någon egentlig debatt bland befolkningen någon gång om detta. Invandringen är ett beslut som politiker tagit över huvudet på folk, utan att involvera medborgarna i beslutsprocessen eller ens höra vad de anser.

Det kan man säga även om man är positiv till invandringen, som jag är. Hade vi förankrat invandringen lite mer bland folk, varit lite ärligare med statistiken och involverat fler i beslutsprocessen så hade kanske läget sett annorlunda ut idag.

Jag är POSITIV till massinvandring, och vill behålla de nivåer på invandringen som vi har idag, därför blir jag arg när jag läser sånt dravel som Erik Ullenhag presenterar. Jag vet att det kommer att öka främlingsfientligheten i landet. Det är demagogisk semantik när man tar debatten som Ullenhag försöker ta den i första paragrafen. Man vinner aldrig över Sverigedemokraterna på det sättet. Det är falskt.

Gissa om Sd vinner poäng bland potentiella väljare genom att publicera statistiken rakt upp och ned?

6 tankar om “Länge leve massinvandringen!

  1. Pingback: Argumenten mot Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna « Sverige är inte världens navel!

  2. Nja snarare polariseringen av debatten som aldrig normaliseras utan förs hela tiden med rasist kortet i näven viftandes i den andres ansikte. Mycket olyckligt men knappast någon nyhet då denna streber verkar vara totalt tondöv.

  3. ”Gissa om Sd vinner poäng bland potentiella väljare genom att publicera statistiken rakt upp och ned?”

    Som jag påtalat förut här så fick SD 10 procent i Malmö och 60 procent i Almgården. Man vinner inte väljare på hur statistiken ser ut, Man vinner väljare på hur verkligheten ser ut.

  4. Det är väl det många stör sig på, att det ljugs. Om någon uppenbart ljuger litar man inte på denna, sedan gillar vi att dra alla över en kam.. Alltså ljuger politiker. Och politiker säger att det är bra, alltså är det dåligt.. Enkel logik 🙂

    Gärna massinvandring, dock har jag jävligt svårt att se varför man vill hit.. Vissa länder kan jag förstå att man vill hit ifrån men, aja. Hur som helst, vänstern kan väl inte prata tydligt här.. För det slutar alltid med att det inte går att kombinera välfärdssamhälle med fri invandring. Inte för att vi har fri invandring, men ändå. Jag fattar att vänster-lögnarna inte vill prata ärligt om det.. För det kommer sluta med att massinvandring är bra, men inte tillsammans med välfärdssamhälle.. Eller?

  5. It’s rather a nice valuable bit of details. My business is pleased which you discussed this convenient information and facts along with us. Be sure to stop us knowledgeable similar to this. Appreciation for revealing.

  6. Pingback: Fler utlandsfödda i Sverige än i USA under emigrationens tidevarv – Den arga sossen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s