Politiker ska fällas för deras politik. Så även Håkan Juholt!

Håkan Juholt har svettiga, bråda dagar just nu. Redovisningarna stämmer inte och han har fått pengar för hans och sambons lägenhet i Västertorp, Stockholm, som han egentligen inte ska ha.  Juholt bor både i Kalmar (där han har tonårssönerna) och hos Sambon i Västertorp. 

Personligen tror jag Håkan Juholt sett det som att han och sambon numera är ett par som bor ihop. Det paret har två hem, varav ett är sambons hem och Håkan tyckte då att det han väl har rätt att skriva av det ena av parets två gemensamma boenden, det i Stockholm, som övernattningslägenhet.

Naivt, ja! Klantigt skött när det upptäcktes att han gjort fel, ja!

Men jag börjar bli lite trött på att folk ropar på politikers avgång på grund av misstag som dessa. Jag kanske är gammeldags, eller nåt, men jag anser att politiker ska fällas på grund av sin politik.

Den stora skandalen är inte att Juholt rört till skatte- och sambolagstiftningarna, utan att han anser att varvsstöden var något bra och att man bör fortsätta att ge stöd till företag i samma anda som med varvsstöden på 70-talet.

DET är något han borde fälts för av en enigt Socialdemokratiskt parti!

Vi håller på att få en politikerkår som har kravet på sig att vara ”perfekta”! och det oroar mig mycket mer än Juholts 160.000 kronor, ärligt talat!

För övrigt undrar jag hur det kommer sig att riksdagens revisorer först nu reagerat.

11 tankar om “Politiker ska fällas för deras politik. Så även Håkan Juholt!

 1. Snickesnack. Varför skulle inte politiker, som alla andra, dömas för deras omdöme? Du tycker alltså att Breivik skulle vara okej som partoiledare för S? Jo, det vet vi ju…

  😉

 2. Och att riksdagens revisorer reagerat först nu (iofs gjorde detd et redan 2009) är säkert en konspiration! 🙂 Nu växer även Liberaldemokraterna i allmänhetens ögon. 😉

  Förresten är det väljarna som avgör, vad du och andra än anser. Vore annars kul om du och vänsterjournalismen lyckas rädda Juholt. 🙂

 3. Jag förstår inte användandet av associationer till maoism och massmord när man refererar till sossar.

  Magnus.
  Jag kan inte minnas att någon ur Sverigedemokraternas ledning krävdes på avgång av medlemmarna när ledningen framförde en hyllning till mordet på en svensk statsminister samt klarade av att framföra svensk nazisms främsta sång ”Friheten leve” i sin helhet.

 4. Politikerna har stiftat lagarna och kräver att vanligt folk ska hålla sig till dem. Därför är det naturligt att man ställer större krav på politikerna. ”Perfekta”-nej. Men laglydiga!

 5. ”Jag kanske är gammeldags, eller nåt, men jag anser att politiker ska fällas på grund av sin politik.”

  Du är måhända gammeldags,men i vart fall så är du naiv.
  Det här är ju en del av det politiska spelet på samma som tacklingarna i hockey. Vi kunde tex se prov på samma agerande när när socialdemokraterna jagade statsråden vid regeringsbildningen 2006.
  Det var ju inte av politiska skäl som Cecilia Stegö Chilò och Maria Borelius kunde fortsätta som statsråd. ,
  Ta inga fångar.

  Lars J

 6. Det var ju inte av politiska skäl som Cecilia Stegö Chilò och Maria Borelius kunde fortsätta som statsråd. ,
  ———————————————————————-
  Chilo fick går för att hon öppet stod för att hennes systematiska licensskolkande var del av den av Timbrosfären initierade kampanj som pågick i högernomenklaturan som gick ut på att man skulle ge fan i att betala tvavgift av politiska skäl.

  Tobias Billström sa aldrig öppet att hans deltagande var relaterat till politik och därför kunde han sitta kvar.

 7. Han är ju inte ens sambo med hyresgästen/flickvännen – i alla fall inte om man ska tro hans uppgifter i mars.
  ———————————————————–
  Så bra.Då behöver han inte betala ett öre.

 8. Jag tycker som MIcke att kulos inte skall räknas utan har man en kulo skall man ändå få bidrag på 160 000 kronor. Sedan tycker jag precis som MIcke att Petzäll inte skall få sjunga på finlandsfärjor.

 9. Jag tycker att det är bra att fascister klart och tydligt visar var dom hör hemma och om det krävs att dom är kanonfulla för att det ska ske så tycker jag dom för alla väljares skull ska vara kanonfulla jämt så ingen behöver tvivla om vilka dom är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s