Politiker ska fällas för deras politik. Så även Håkan Juholt!

Posted on oktober 9, 2011

11


Håkan Juholt har svettiga, bråda dagar just nu. Redovisningarna stämmer inte och han har fått pengar för hans och sambons lägenhet i Västertorp, Stockholm, som han egentligen inte ska ha.  Juholt bor både i Kalmar (där han har tonårssönerna) och hos Sambon i Västertorp. 

Personligen tror jag Håkan Juholt sett det som att han och sambon numera är ett par som bor ihop. Det paret har två hem, varav ett är sambons hem och Håkan tyckte då att det han väl har rätt att skriva av det ena av parets två gemensamma boenden, det i Stockholm, som övernattningslägenhet.

Naivt, ja! Klantigt skött när det upptäcktes att han gjort fel, ja!

Men jag börjar bli lite trött på att folk ropar på politikers avgång på grund av misstag som dessa. Jag kanske är gammeldags, eller nåt, men jag anser att politiker ska fällas på grund av sin politik.

Den stora skandalen är inte att Juholt rört till skatte- och sambolagstiftningarna, utan att han anser att varvsstöden var något bra och att man bör fortsätta att ge stöd till företag i samma anda som med varvsstöden på 70-talet.

DET är något han borde fälts för av en enigt Socialdemokratiskt parti!

Vi håller på att få en politikerkår som har kravet på sig att vara ”perfekta”! och det oroar mig mycket mer än Juholts 160.000 kronor, ärligt talat!

För övrigt undrar jag hur det kommer sig att riksdagens revisorer först nu reagerat.