USA behöver liberalism och sociala skyddsnät, inte hat mot företag!

Posted on oktober 8, 2011

7


Jag har kollat på en blogg jag verkligen rekommenderar: http://wearethe99percent.tumblr.com/ Där beskriver folk i Occupy-rörelsen med egna ord varför de protesterar, och det är gripande. Jag skrev en artikel om det nyligen men måste återvända till det än en gång

USA har STORA problem som måste lösas! 

Jag ser å ena sidan de legitima kraven på politisk förändring… Som jag beskrivit innan lever amerikanarna i en globaliserad värld numera. Dagens amerikaner vet ett och annat om hur det ser ut i andra länder och vill ha en bättre situation än idag.

Men… Occupy-rörelsen riktar ilskan mot företagen. Det är inte bra!

Det är kanske förståeligt. De ser företag göra stora vinster och ser att företag betalar mindre i skatt än dem procentuellt sett, samtidigt som de själva inte har rätt till exempelvis hälsovård. Men det är ändå helgalet.

USA behöver en liberal rörelse som gör det som liberaler i Sverige gjorde för 100 år sen. När Socialdemokraterna mest gnällde på storfinans och storföretagen klev liberalerna fram med POLITISKA krav på sociala skyddsnät och arbetarrätt och lyckades, och skapade också mer frihet för företagen så att pengarna kom in till staten.

Det är klart som fan att de sociala problemen måste lösas. De löses inte genom att man försämrar det sociala skyddsnätet ännu mer utan att man på liberalt vis, skapar en grundtrygghet för alla.

Men då måste företagen kunna arbeta fritt och utan regleringar så det finns pengar för att bygga ett riktigt socialt skyddsnät för alla.

Occupy-rörelsens gnäll på storföretagen är destruktivt!

De borde åka till Washington och ockupera nån gräsmatta utanför kongressen istället, göra företagen till deras allierade (istället för fiender) och enbart ställa krav på att regeringen skapar någon form av grundtrygghet och grundskydd för alla.

Frihet handlar om allas lika rätt, det är klart att även dessa amerikaner har rätten till frihet!

/T

Advertisements
Posted in: Uncategorized