USA behöver liberalism och sociala skyddsnät, inte hat mot företag!

Jag har kollat på en blogg jag verkligen rekommenderar: http://wearethe99percent.tumblr.com/ Där beskriver folk i Occupy-rörelsen med egna ord varför de protesterar, och det är gripande. Jag skrev en artikel om det nyligen men måste återvända till det än en gång

USA har STORA problem som måste lösas! 

Jag ser å ena sidan de legitima kraven på politisk förändring… Som jag beskrivit innan lever amerikanarna i en globaliserad värld numera. Dagens amerikaner vet ett och annat om hur det ser ut i andra länder och vill ha en bättre situation än idag.

Men… Occupy-rörelsen riktar ilskan mot företagen. Det är inte bra!

Det är kanske förståeligt. De ser företag göra stora vinster och ser att företag betalar mindre i skatt än dem procentuellt sett, samtidigt som de själva inte har rätt till exempelvis hälsovård. Men det är ändå helgalet.

USA behöver en liberal rörelse som gör det som liberaler i Sverige gjorde för 100 år sen. När Socialdemokraterna mest gnällde på storfinans och storföretagen klev liberalerna fram med POLITISKA krav på sociala skyddsnät och arbetarrätt och lyckades, och skapade också mer frihet för företagen så att pengarna kom in till staten.

Det är klart som fan att de sociala problemen måste lösas. De löses inte genom att man försämrar det sociala skyddsnätet ännu mer utan att man på liberalt vis, skapar en grundtrygghet för alla.

Men då måste företagen kunna arbeta fritt och utan regleringar så det finns pengar för att bygga ett riktigt socialt skyddsnät för alla.

Occupy-rörelsens gnäll på storföretagen är destruktivt!

De borde åka till Washington och ockupera nån gräsmatta utanför kongressen istället, göra företagen till deras allierade (istället för fiender) och enbart ställa krav på att regeringen skapar någon form av grundtrygghet och grundskydd för alla.

Frihet handlar om allas lika rätt, det är klart att även dessa amerikaner har rätten till frihet!

/T

7 tankar om “USA behöver liberalism och sociala skyddsnät, inte hat mot företag!

 1. Men… Occupy-rörelsen riktar ilskan mot företagen. Det är inte bra!
  ——————————————-
  Varför ska dom inte rikta sig till dom som defacto styr landet?

 2. Makt i ett modernt samhälle existerar i flera plan.
  Den del vi väljer i fria val är endast en del av denna maktutövning.
  Det går inte att hävda att man är liberal och ignorera detta.

 3. Men då måste företagen kunna arbeta fritt och utan regleringar så det finns pengar för att bygga ett riktigt socialt skyddsnät för alla.
  ———————————————–
  Hur förklarar du texten i den andra bilden nerifrån?

 4. När Socialdemokraterna mest gnällde på storfinans och storföretagen klev liberalerna fram med POLITISKA krav på sociala skyddsnät och arbetarrätt och lyckades, och skapade också mer frihet för företagen så att pengarna kom in till staten.
  ———————-
  Det är inte liberaler som byggt det sociala skyddsnät som vi har.Det är byggt av socialister i olika schatteringar.

 5. Nej det är inte fel.Initialt så fanns det många initiativ som drevs av liberaler men under större delen av 1900 talet så är det socialdemokratin som lutad mot övriga vänstern som stått garant för dom sociala skyddsverken och IDAG är liberalerna dom som står i främsta leden för att på sikt aveckla dom för att ersätta dom med välgörenhet under devisen att frihet är att välja själv om man ska vara fattig eller inte.

  Det är den tongivande trenden i den moderna liberalismen och den luktar inte nåt vidare.

 6. Andra bilden nerifrån beskriver hur staten enligt nyliberal ekonomisk teori låter ett privat företag kriga på entreprenad och hur detta privata företag anlitar försäkringsbolag som tillämpar försäkringsregler vilka skulle ansetts som brottsliga här i Sverige om dom tillämpades av t.ex armen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s