Fredspriset idag går till ”internet”?

Det finns många gissningar om vem som ska få fredspriset i år. Torbjörn jagland har hintat lite vem eller vad det kan vara. Ett pris till en mission, inte så kontroversiellt och något som funnits större delen av hans liv. Något som borde vara självklart för alla att förstå att just DE ska få priset.

Jo, jo.. En del tror att EU ska få priset, och Helmut Kohl. Men det är inte onontroversiellt och det hintas om att FN ska få priset men de har redan fått det.

Jagland, som sitter i kommittén som utser priset, anser att EU är ett fredsprojekt, men att även INTERNET är ett fredsprojekt.  Därför tror jag mest på de spridda rykten som cirkulerar om att INTERNET som sådant får priset i år. Kanske någon av de som grundade internet!

En gissning, ja, men ibland får man göra sånt!

Hur som helst hade det sänt en signal som verkligen är betydelsefull. För ett större fredsprojekt än internet kan jag inte tänka mig i dagens värld! Och den betydelse nätet haft för revolutionerna i de arabiska länderna är enorm.

😉

En tanke på “Fredspriset idag går till ”internet”?

  1. Det blir intressant att i så fall se hur man definierar internets grundande. Arpa net var ju det första som påminde lite om internet. Vill man verkligen ge fredspriset till amerikanska hard core militären?
    Personligen tror jag att det måste bli en muslim. För att ”sända signaler” om att islam accepterat i väst…kanske nån slags ”ursäkt” för utöya…
    Men vi får se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s