De ensamkommande flyktingbarnen…

Det är så att man kan bli knäpp då man följer debatten om de ensamkommande flyktingbarnen, liksom om svensk invandringspolitik överhuvudtaget. Det har gått troll i det här med statistik och uppgifter om hur det står till. Ena sidan vill försvåra att man tar fram statistik för att det kan skada invandrarna medan den andra sidan använder statistiken för att generalisera om, och hetsa mot folkgrupper och religioner…

Jag vill ha en stor, på sikt en fri, invandring och jag vill stoppa den strukturella rasismen. DÄRFÖR vill jag ha fram statistik över ursprungsland och brottslighet och därför behöver vi korrekt evidens om ensamkommande flyktingbarn, utan att hänfalla åt Sverigedemokraters generaliserande apspel!

Jag upptäckte problemet med vår usla statistik när jag ville undersöka den strukturella rasismen i domstolarna i Sverige. Då upptäckte jag att det bara finns offentliga uppgifter om urspungsland för misstänkta personer, inte statistik över dömda personer. Alltså går det inte att undersöka förekomsten av strukturell rasism i rättsväsendet. Statistik saknas.

Det gör att allt vi kan säga om detta är att misstankar finns (eller ännu värre: ”alla vet”), vilket är lite blahablaha!

Bristen på uppgifter om dömdas ursprungsland gör också att det blir svårt att utreda problem som beror på kulturkrockar. T.ex. vilka invandrare som mest hamnar i vissa specifika problem.

Dessutom saknas bra statistik över brottslighet, dvs anmälda brott och uppklarade brott (med dom) i olika kommuner och stadsdelar. Det gör det också svårt att sätta in specifika åtgärder i olika områden.

Sådan statistik behövs och är inget hot mot integriteten. Statistik över dömda båda kan och bör samlas, t.ex.

Anledningen till att statistiken inte finns vet jag inte, det kan bero på rädslan för hur statistiken ska hanteras… För Politiskt inkorrekt och Sverigedemokraterna tar information och statistik och förvrider och förvränger den. De beter sig som apor som tar gafflar och skedar och stoppar upp i röven för att pilla sig i näsan med dem stunden efter. Det de gör av statistiken är att politiskt hetsa mot ALLA romer, afrikaner och muslimer, att demonisera!

Men ska det verkligen vara så ynkligt att man antingen inte ska producera sådan statistik, eller att denna statistik ska användas för att kasta skit på alla invandrare med en viss etniskt härstamning?

Jag kan se massor av användningsområden för statistiken. Problem finns och måste hanteras. Precis som det finns åldersrelaterade problem och könsrelaterade problem också, så finns det problem beroende på kultur också… Ja, mycket av detta kan sägas bero på socioekonomiska förhållanden… men ”kan sägas” visar vad problemet är även där. Statistiken är usel på detta området också.

De ensamkommande

Så har vi de ensamkommande flyktingbarnen. Det är knappast en hemlighet att många av de ” ensamkommande flyktingbarnen” inte är barn. Utvandrare har i alla tider ljugit med sin ålder. Jag har folk i släkten som gjorde det för 120 år sen när de utvandrade till Danmark och USA. Vi svenskar har ljugit friskt. Amerikanarna brydde sig inte, bara man ljög fint. Vi har valet att välja vad vi ska göra också.

Men återigen har regeringen inte velat åldersbestämma flyktingbarnen, vilket är ena sidan av saken. Medan den andra sidan, Politiskt Inkorrekt och Sverigedemokraterna, har spytt ur sig saker om ”skäggebarn” och hetsat mot muslimer och påstår direkt och indirekt att ALLA ensamkommande bör misstänkliggöras, speciellt om de är fjuniga. Detta har fått konsekvenser eftersom många numera drar alla ensamkommande barn över en kam. Det är inte vidare kul att vara 14 och få höra att man nog är 25 för att man har börjat få fjun på överläppen!

Polarisering… polarisering!

Antingen pratar man inte alls om problemet, och låsas som det inte finns, eller så gör man som aporna med gafflarna och skedarna som Sverigedemokraterna gör.

Vad fan man ska göra åt problemet vet jag inte.

Men vad sägs om att vi börjar med att betrakta statistik för vad det är: neutral information. Och vad sägs om vi börjar prata om problem som finns och hittar lösningar?

/Torbjörn

PS

Jag är FÖR invandring och vill på sikt ha fri invandring och jag är för anhöriginvandring och jag har skrivit hundratals inlägg mot Sverigedemokraterna. Så inga missförstånd uppstår!

12 tankar om “De ensamkommande flyktingbarnen…

 1. Hur kan man vara för fri invandring när vi redan har en av världens mest generösa invandringsregler sett till capita.
  Multikulti projektet har pågått i över 35 år och fungerar bevisligen inte.
  Svensken blir hela tiden åsidosatt medans allting med invandring skönmålas som felfritt och positivt.
  Ämnet är dessutom det enda område som har ”no limit” i kostnader.
  Däremot vad skola, gamla på åldersdomshem etc. vet man mer eller mindre på kronan hur mycket det skall kosta och budgeteras.

  Avslutar med samma stil som dig.
  Så att det inte blir några missförstånd så är jag inte rasist men realist och har sett på nära håll, familj och bland mina vänner hur det står till i Sverige angående hela invandringskarusellen.
  Politiker och media sprider en massa lögner OCH framförallt lever man inte som man lär.
  Lätt och snacka om man bor i sin villa och bostadsrätt och inte blir ”berikade” på mer eller mindre daglig basis.
  Malmö är ett slående exempel på hur det har gått åt h-e.
  Skottlossning och mord varje vecka. Folk blir rånade helt öppet mitt på dagtid osv.
  Och detta sanktioneras av ryggradslösa politiker som håller k-ten för att inte riskera sitt jobb i pk Sverige. ÄR det demokrati? Och man tycker det är konstigt att SD har kommit in i riksdagen.. Ja, jag förstår att man tycker det om man som politiker och journalist i regel lever bra och bara umgås med likasinnade. Fram till 1975 var arbetskraftslinjen lysande och utan dessa invandrare hade vi inte klarat oss. Dessa är för mig Svenskar. Många av dom som har kommit senaste 20 åren har mest kostat på alla plan. Man undrar te.x över varför SD är så stora ute i skolorna.
  Enkelt. Man blir berikade varje dag av en massa skol”kamrater” som är extremt stökiga och lärare idag på flera skolor är mer socialarbetare än det dom faktiskt är utbildade att vara. Lärare.
  Alla- jag svär, eeeej killen, rån, kränkande kulturen mot kvinnokönet osv. Det är sådant vi inte hade ens i närheten av för bara ett par årtioenden. Jag kan fortsätta hur långt som helst.
  En av mina bästa vänner är invandrare vad sägs om det… Men han har heller ingen aggressiv lättkränkt, distanserad levnadsstil mot Svenskar och vårt samhälle

 2. Tack Daniel

  / en av ”Men han har heller ingen aggressiv lättkränkt, distanserad levnadsstil mot Svenskar och vårt samhälle”

  PS Det finns många av oss invandrare som tänker så och som är jätte trötta på dessa konstiga politiker som försvårar ALLA oavsett. Men att allting har två sidor, det fattar de inte.

 3. märker du att för att kunna uttala sådana åsikter så tar du i samma anda avstånd från sd, o markerar mot dem på ett negativt sätt. Detta spär på bilden av dem som det dåliga alternativet. Skulle vara bättre om du rakryggat kunde stå för att du faktiskt instämmer med deras kritik, utan att hemfalla åt beröringsskräcken. Tkr du ibland har vettiga åsikter, men hederlighet och tgrovärdighet är för viktiga egenskaper för mig hos en politiker, för att jag någonsin skulle kunna rösta på er.

 4. Nä, precis. Man ser allting svart eller vitt. Och man säger bara det som förväntas för nåstan alla är politiska broilrar och har inget yrke i ryggsäcken utan ens merit är inte sällan att man varit med sedan ungdomsåren och formats till det ”rätta tänket” Och ens största tillgång är egentligen att man röstar som sitt parti önskar. Är man då 45år+ och inte gjort något annat i livet så kommer man snällt spela ”spelet” fram till sin pension. Var kommer dom upp i samma lön utan utbildning eller erfarnhet?
  Och detta fenomen anser jag oehört skadligt både för demokratin men framförallt för folket dom skall jobba för och ta tillvara dess intressen. Nu handlar det bara om att ta tillvara sitt eget intresse.

 5. menar att din artikel är symptomatisk. du pekar ut SD, samt PI som problemet, trots att det är gammelmedia och politiker som är orsakerna till problemet, eftersom de inört lagar o regler som gjort detta möjligt, och stämplat varje ansats som debatt kring det som ”rasism”. Ingen säger att alla ensamkommande är vuxna. Men problemet finns. Ändå inte ett ord från dig vilken lössläppthet som ansvariga inom området faktiskt gjort sig skyldiga till. skjut inte budbäraren.

 6. Så du menar på fullt allvar att SD skulle vara särskilt benägna att stoppa in gafflar i röven när det gäller statistik? Eller menar du att det är problematiskt att just SD gör det?

  Du säger att du på sikt vill ha öppna gränser för vem som helst att ta sig in i sverige. Har du nån ide om nån plan hur andra länder ska gå med på denna ganska extrema tanke? För du menar väl inte att bara sverige ska låta bli att kontrollera folk som kommer?

  Vad gäller frågan om varför underlag för forskning om kriminalitet ej registreras beror enbart på en skräck för nazister. Varför i så fall?
  Vad man ska göra åt detta problem är ganska självklart för alla andra än de flesta svenskar som har makten och deras svans..

  Jag tycker mig märka att du inte är så åldersbestämningsfientlig som många andra. Kanske missuppfattar jag dig, men om det är så att du är för åldersbestämning (eller DNA/Blodprov för anhörigundersökningar av flyktingar) så är du enligt svenskt synsätt för diskriminering. Den går ut på att om man ifrågasätter berättelser flyktingar från vissa bestämda länder eller regioner så är man per definition ”omänsklig” Akta dig så att du inte blir mobbad ut till nazihörnan där vi andra som inte håller med sitter. 😉

 7. Det vore kul med bättre statistik men jag tror att du är naiv om du tror att den kommer att göra allmnänheten mer positiv till mångkulturen. Skälet till att man mörkar är knappast för att SD inte ska kunna misshandla siffrorna – det gör man ju redan idag. Mörkar gör man därför att man har något att dölja.

 8. Fast nu backar även Billström inför bedrägerierna kring den ensamkommande flyktingbarnen (som ju varken är ensamkommande – de kommer i grupp och har familjerna hemma som väntar på att ta sig hit sen – flyktingar – de har ingen flyktingstatus – eller barn – de flesta är över 18 år men ljuger ner sin ålder för att få förtur och jamsig kravlös behandling). Se här: http://rod.se/billstr%C3%B6m-vill-ha-enade-regler-f%C3%B6r-flyktingbarn?page=1

 9. ”Jag vill ha en stor, på sikt en fri, invandring och jag vill stoppa den strukturella rasismen.”

  Obehagligt att så pass många vill förstöra Sverige, men samtidigt bra att extremisterna träder fram och visar sitt rätta ansikte.

  Själv vill jag ha en kontrollerad invandring där man inte släpper in brottslingar och utvisar de som begår brott, ekonomiska lycksökare, folk som vill förvandla Sverige till sitt hemland och inte vill anpassa sig, och på det hela taget inte så många att svenskar på sikt blir en minoritet.
  Svenskar måste precis som alla andra folkslag få ha rätten till ett eget land.

  Och jag vill stoppa den strukturella relativismen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s