Det blinda hatet från Sverigedemokraterna och Politiskt inkorrekt!

Politiskt inkorrekt nämner mig idag! De gillar inte att jag jämför deras kommentarsfält och redaktionella hat mot muslimer med nazisternas mot judarna! För övrigt har PI fel i två saker. Jag är Liberaldemokrat igen, och jag vederlades inte av Mats dagerlind. Det jag skriver idag hos Liberaldemokraterna och på Frihetssmedjan är vad jag skulle svarat Mats.

Här är ett längre svar på frågan om varför PI:s blinda hat är en fara för Sverige:

****

Om man läser nazisters, och andra och andra antisemitiska gruppers, tidningar från 20-talet kan man se hur de gjorde när de svartmålade judar, zigenare och andra som grupp. Det är ingen trevlig läsning. Resultatet av denna svartmålning såg kan vi se i de nazistiska förföljelserna och utrotningen. Antisemitismen lever kvar och är ett hot än idag mem´n, idag finns även ett hat mot islam och en retorik som på många punkter liknar hatet mot judendomen på 20-talet! Antinazisten Torgny Segerstedt sa 1933 ”herr Hitler är en förolämpning”. Jag säger idag: ”Politiskt inkorrekt och sverigedemokraterna är en förolämpning!”

”Judarna är föds med en defekt som gör dem mer kriminella… Synagogor är terrorcentraler. Låt oss besudla marken för synagogans bygganden med så mycket griskadaver & slaktrester som det bara går… Judarnas synagogor är trojanska hästar, snart tar de över Sverige och världen… Judar värderar inte livet lika mycket som svenskar, deras kvinnor sörjer inte förlorade barn… Judarna för krig mot Europa och vill förinta oss allihopa!”

Ja ungefär så lät det på 20-talet i nazityskland. Men man behöver inte leta länge för att hitta liknande citat idag. Citaten ovan är vad man kan läsa om man går in på sajten Politiskt Inkorrekt och läser deras kommentarsfält. Det enda jag gjort är att byta ut islam mot judendom, muslimer mot judar och moské mot synagoga.

Det var bara för två månader som vi, i terrorattentatet i Norge, såg vad det blinda hatet kunde leda till. Är det så konstigt att många av oss blir oroliga när vi läser sådant?

En ”terrorcentral” i Örebro!

För att skapa sig en idé om hur allvarligt det verkligen är, och hur det blinda hatet sprids, bör man studera Politiskt Inkorrekts hemsida, och olika Sverigedemokratiska bloggar.

Politiskt Inkorrekt har en artikel om ett planerat Bosniskt kulturcenter i Örebro som publicerades den 23/9. Om man tittar på kommentarsfältet kan man hitta kommentarer som följande:

* Och islamiseringen bara fortsätter… Rullas ut över oss som en gräsmatta på en nyanlagd fotbollsplan. Och snart kvävs man…

*Det här bygget kan liknas vid att frivilligt få en aggressiv cancertumör inopererad i sig.

Grattis Islam till ytterligare ett terrorcenter för er Jihad. Grattis Sverige till ännu en spik i kistan. Eller hur?

Förutom att överklaga så ska man naturligtvis ”besudla” marken med så mycket griskadaver & slaktrester som det bara går. Men det ska grävas ner. Då gör det mest nytta.

* Ett lika stort grattis till Örebro som Luleå fick! Hjärtliga gratulationer till berikningen av staden & omgivningarna… En ny terrorcentral is the shit! Vilket lyft för Örebro & Sverige.

Nu är det kört för Sverige? De Trojanska hästarna är här. Med lite tid kommer de att domininera landskapet. Den gamla ardennerhästen går sotdöden till mötes.

* Hursom av alla onda ting är bosniska muslimer de minst dåliga.

* Du försöker alltså att få oss välja mellan svår obotlig cancer eller väl utvecklad AIDS? Got the message. Men,nej tack.Islam ska bekämpas oavsett i vilken sjuk avart eller skepnad den än visar sitt fyla gristryne i. ”Ingen islam på våra gator”..(lånade det sista ifrån AFA,tack för lånet).

* Deras (muslimernas) kvinnor liknar dock mera popcornmaskiner…

* Grattis örebro, våldtäktsstatistiken i er stad är ju inte direkt smickrande, och det lär ju inte bli bättre med en våldtäktsmanna-magnet i Örebro.

* Jag tænker inte gå dit om jag inte får ta med min minigris:)

* Jag skulle vilja vete om ”Bosniska islamiska församling” är de gamla ”SS islamiska nazitrupperna” som agerade under WW2″, och som nu har bytt namn….

Sverigedemokraterna försöker skapa sig en respektabel profil. De har lämnat den gamla nazitiden på 80-talet och 90-talet bakom sig, menar de, men sprider samma argument som dessa ovan, direkt och indirekt. Det är på PI, en del fristående bloggar, och Sverigedemokratiska hemsidor som detta hat återfinns i Sverige.

Jag säger: upp till bevis sverigedemokrater! Generaliserar ni över andra folk och religioner, på det sättet, eller inte?

Jämförelser med nazismen

På en punkt skiljer sig hetsen mot muslimerna från hetsen mot judarna på 20-talet. De radikala antiislamisterna idag försöker också utmåla islam som nazistiskt och muslimer som nazister.

I terrorísten Breiviks manifest hitar vi många liknande citat. Han utmålade sig till och med som antinazistisk motståndsman i den norske motståndshjälten max manus anda. Så här skrev Beiring enligt Document.no:

”Också har vi förhållandet mellan konservativa muslimer och så kallade ‘moderata muslimer’. Det finns moderata nazister också, som icke stödde gasningen av romaner och judar. Men den är ju fortfarande nazister och sitter bara och tittar på när de konservativa nazisterna slår till. Ska vi acceptera moderata nazister så länge de tar avstånd från gasning av romaner och judar?”

Samma sak kan man läsa gång på gång i Politiskt Inkorrekt.

Den 21 juli förra året skrev till och med Sverigedemokraten Kent Ekeroth en artikel om sin kandidatur till riksdagen som inleddes med dessa ord:

”Hur kan vi se till att islams politiska aspekter hamnar i samma ideologiska skamvrå som nazismen?”

Detta resonemang får stöd från Sverigedemokraternas partiledning. Läs t.ex. Jimmie Åkesson, som skrev 2009 i Aftonbladet:

För 20 år sedan tror jag att de flesta svenskar skulle ha mycket svårt att tänka sig att islam skulle komma att bli Sveriges näst största religion… Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ”svenskt” eller ”europeiskt”. Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.

Erik Almqvist, kommenterade Åkessons artikel, i Sourze 2009:

Jag tror inte att Jimmie Åkesson hade så fel trots allt. I en sak är jag dock inte överens med min partiordförande: Jag ser inte bara undfallenheten för islam som det största hotet sedan andra världskriget. Jag ser islam som det största hotet. Sedan Hedenhös.

Rickard Jomshof sa 2009:

Tidningen rapporterar om en mörk framtid där den europeiska kontinenten hyser en allt större andel muslimer, vilket – om ingenting görs – oundvikligen kommer att leda till en omfattande islamisering och en framtid där det sekulära och demokratiska Europa står inför det värsta hotet någonsin – långt värre än tidigare hot från nazism och kommunism.

Ta debatten MOT dem nu!

Jag säger som Torgny Segerstedt sa om Hitler 1933, ”Att tvinga all världens politik och press att sysselsätta sig med den figuren, det är oförlåtligt. Herr Hitler är en förolämpning.” Alltså: Att tvinga Sveriges politik och press att sysselsätta sig med de figurerna, det är oförlåtligt. Sverigedemokraterna och Politiskt Inkorrekt är en förolämpning.

Det är en förolämpning mot oss som inte vill generalisera om andra människor; oss som ser andra människor som individer, oss som ser nyanserna i andra kulturer och religioner

Det är en förolämpning mot oss som tror på människorätt och medmänsklighet!

Det är en förolämpning mot alla som inte vill upprepa historiens misstag utan gå framåt!

Om ni skulle tvivla på det allvarliga i en debatt som den som varje dag, varje timme och varje minut förs på t.ex. PI ber jag er byta ut ordet islam mot judendom, muslim mot jude och moské mot synagoga i det som de skriver, och det som de tolererar i sin debatt, och smaka på hur det känns då.

Det är ingen slump att man känner igen retoriken från Politisk Inkorrekt om man bläddrar i antisemitiska tidningar från 20-talet.

Och samma sorts hat sprids av Sverigedemokraterna, där flera av de ledande figurerna, t.ex. Kent Ekeroth, öppet sympatiserar med, och stöder Politiskt Inkorrekt.

När en del ser hatet hos Politiskt Inkorrekt vill de ropa på förbud, polis och censur. Liberal som jag är tror jag att man bättre bemöter fördomar och hat med medmänsklighet, motargument och idéer, än med förbud. Men något måste göras! Att låta hatets argument och idéer stå oemotsadga leder aldrig till något gott.

Islamofobi och antisemitism sitter i hjärnan! Det är betraktarens rädslor som skapar alla de monster betraktaren tror sig se.

2014 är det val. vare sig vi vill det eller inte kommer denna främlingsfientliga syn på människan att komma upp i debatten, eftersom Sverigedemokraterna ställer upp i valet.

Vi måste börja ta fram motargumenten mot det nya hatet. Vi får inte låta deras idéer och argument stå oemotsagda. Det räcker inte med att ”gilla olika” om vi ska slå tillbaka PI och Sverigedemokraterna, vi måste också visa varför man bör gilla olika, och vad de har för tankefel som hatar olika!

Det värsta vi kan göra är att blunda för hatet,  censurera det, förbjuda detm eller att bemöta det med tystnad och gjåpord bara. Då växer sig hatat bara starkare!

https://ligator.wordpress.com/2011/09/26/rasbiologi-och-hat-hos-politiskt-inkorrekt/

En tanke på “Det blinda hatet från Sverigedemokraterna och Politiskt inkorrekt!

  1. Ju mera motståndaren demoniseras, desto farligare blir det.

    Det här med att ”ta debatten” är en god idé, en god tanke.
    Men det är hög tid att börja tala med istället för att debattera mot.

    Javisst. Det är en skräckinjagande tanke om man är rädd för att man påverkas av djävulen medan man talar med honom.

    Lättare blir det om man tänker på att ens arbetskamrater, bekanta, nära och kära mycket väl kan vara SD-väljare, och mycket väl kan vara mottagliga för samtal – om man bara inte stänger dörren för samtalet genom att kategoriskt fördöma innan man förstått vad det är som driver den enskilde SD-sympatisören.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s