Om rökning och rökförbud…

Posted on augusti 16, 2011

3


Som liberal har jag alltid stött rökförbudet på arbetsplatser och på restauranger. Astmatiker eller folk som hatade tobaksdoft var utestängda från i praktiken hela Sveriges nöjesliv innan rökförbudet. Att de inte hade någon plats att vara på var en grov kränkning av deras rätt att slippa förtryck. Men nu har det slagit över åt andra hållet. Nu ska man förbjuda rökning på arbetstid, oavsett hur eller var man röker, och idag är det rökarna som inte har nån plats att vara på.

I ett samhälle måste man tillgodose ALLAS rätt och både rökare och icke-rökera ska ha rätt att kunna jobba, kunna gå på restaurang och ta en öl.

Det är inte svårt att lösa. Med fläktar och liknande.

Jag läste ett bra inlägg hos Scaber Nestor. Jag citerar:

Idag rökförbud.

Vad blir det morgon?

För när det kommer till förbudsnissar så kommer det inte att sluta med rökförbud, för det handlar om något så simpelt som att inte inse att ens egna värderingar passar in på alla människor.

Om personer som vill påtvinga andra sina moralistiska värderingar får ett finger, så kommer det att bli mer och mer förbud, allt för att få folk att bete sig som dem, inte via argument för det håller sällan för granskning, utan i slutna sällskap bestämma att förbjuda det som går utanför deras norm.

Visst, många personer är beredda att gå med på rökförbud för att det ligger nära dem själva, men tänk på att  (egen uppfattning) det ofta är samma personer som driver på om rökförbud som är för andra förbud, som amning på öppen plats och/eller gårdsförsäljning av vin.

Mer läsning: Mina Moderata KaramellerSuspensoargTanten på KantenArsinoeDaniel HedénkommungranskarenCalle RehbinderProjoSvensk MyndighetskontrollRick Falkvinge.

Advertisements