Länktips: om dialog och mångkultur, samt om myten om muslimers demografi

Dagens tre länktips.

1) Jan Sjunnesson, Extrema Sverige kan lära av normala invandrarkulturer.

Sveriges extrema position som världens mest sekulära och individualistiska land är inte oproblematisk. Ingen lever som vi. Det är invandrarna som besitter världens mest utbredda värderingar. De kanske kan lära oss något. Det skriver Jan Sjunnesson, som drivit flera integrationsprojekt.

2) BBC, Debunking a youtube myth.

A big YouTube hit makes startling predictions about the Islamification of Europe over the next few decades and has been viewed more than 10 million times. But can you believe what it says?

3) Scaber Nestor, den danska högerextrema anti-invandringslogen avslöjad.

Texten bör läsas i sin helhet, men här är ett litet persongalleri som RODEX hävdar är medlemmar i den högerextrema logen ”ORG”, återgivet från materialet. RODEX-länken är här: http://redox.dk/org/

8 tankar om “Länktips: om dialog och mångkultur, samt om myten om muslimers demografi

 1. Apropå det sista i Scaber Nestors post — som var mycket intressant men oroande! — är den som fotograferar för SD Trollhättans Thomas Karlsen. Han sa till Expo samt enligt Sveriges Radio i snack om orsak bakom Breiviks attentat/massmord att Norge var fiende till Tyskland under andra världskriget. Bara en sån sak… (rätt taggat — nazism — av Scraber Nestor alltså).

 2. Skrämmande med ett Expo som ett privat Stasi använder olagliga metoder att åsiktsregistrera sina politiska motståndare. Självklart kommer det förr eller senare att ske räfst och rättarting. Precis som i DDR. Jag hoppas vi alla överens om att Expos metoder inte kan tolereras i en demokrati.

 3. Det är inte olagligt att läsa nazibloggar och nazilitteratur och hänvisa till dessa som källor.
  Det är däremot olagligt att som fascister gör upprätta listor på fiender som ska elimineras efter maktövertagandet eftersom detta av lagen ses som förberedelse till mord och dessutom som ett hot mot demokratin.

 4. Rätt genomskinligt att man avfärdar en överdriven YouTube-video men utan att tala om vilka siffror som faktiskt gäller:

  ”Population projection is an inexact science. No-one knows how many Muslims will be living in Europe or anywhere else by 2050. The current trends suggest that by 2050 Europe will have a bigger proportion of Muslims, although nothing like the level suggested in the video.”

  Varför inte tala om hur stor andelen, baserat på vetenskaplig demografi, tros bli 2050? Vet man att andelen är klart lägre så har man ju en prognos. Varför inte dela den informationen?

 5. Varför inte tala om hur stor andelen, baserat på vetenskaplig demografi, tros bli 2050?
  —————————————————————-
  2050 kommer vår ekonomi att styras från Kina så att alla facister oroar sig för muslimer är en fingervisning om hur lång borta från verkligheten dom befinner sig i sitt grinande om nationen. Där Kineserna vräker skit över er att konsumera tiofalt mot vad dom gör idag så kan ni säga adjö till er ariska identitet.

 6. Fuck: Tack för din ”analys”. Faktum kvarstår dock att man inte vill dela dena information med allmänheten. Rimligen finns det ett skäl till det.

 7. Pingback: Min diskussion om svensk liberalism, multikulturalism och tolerans | Sjunne [ dot ] com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s