Artikel på Newsmill: Alternativet till hatet!

Jag har en artikel på Newmill idag:

http://www.newsmill.se/artikel/2011/07/25/vi-m-ste-noga-studera-dem-som-sprider-islamhatet

”Han sköt mot sitt eget folk, till och med icke muslimer”… De orden har fastnat i mig och jag ryser… Jag läste dem imorse i norska Verdens Gang. Det var bloggaren ”Fjordman” som sa detta i en intervju. Fjordman citeras flitigt av terroristen Anders Behring Breivik i sitt ”manifest” som ser honom som en medsammansvuren. Fjordman tar avstånd från Breiviks massmord i intervjun men samtidigt skriver han de ord som fastnat i mig ”skyter på sitt eget folk, attpåtil ikke-muslimer”… Hur fungerar en människa som säger så? Hur kan hat förblinda människor så?

Sverigedemokrater beklagar sig nu över att de ska tvingas sammankopplas med terroristen Breivik. ”Varför ska vi klä skott för vad en galning i Norge gör, säger de.

På ett sätt är det ironiskt… Under många år har muslimer i Sverige stått med vanmakt i blicken och sett hur islam, och muslimer som grupp, förtalats och demoniserats. De har förtvivlat sett att de anklagats för det som en liten grupp, terrorister och fundamentlister, gör. Även de har ställt samma fråga. Varför ska alla muslimer klä skott för vad en liten grupp gör?

Ja varför ska de det?

Det finns de som tycker att de ska det, och ironiskt nog återfinns en del av dem i ledarskapet för samma parti som ogillar sammankopplingen til Breiviks tankar och idéer.

 Propaganda om ”islam = nazism”

Även ondskan och galenskapen har en filosofi. Breivik har det. Han anser att Europa hotas av en ”ny nazism”, nämligen islam, och av politiker, främst Socialdemokrater, som samarbetar med denna nya ”nazism”. Dessa sistnämnda kallar han landsförrädare. De är quislingar, likt ur-quislingarna i Nasjonal Samling i Norge som samarbetade med Hitler under andra världskriget.

I Breiviks ögon är han motståndsman mot denna nya nazism och attackerna på Socialdemokratiska ungdomar kan förstås om man ser att Breivik troligen såg dem som ett slags modernt ”Hitler Jugend”.

Så här skrev Beiring enligt Document.no:

”Också har vi förhållandet mellan konservativa muslimer och så kallade ‘moderata muslimer’. Det finns moderata nazister också, som icke stödde gasningen av romaner och judar. Men den är ju fortfarande nazister och sitter bara och tittar på när de konservativa nazisterna slår till. Ska vi acceptera moderata nazister så länge de tar avstånd från gasning av romaner och judar?

Islam = nazism anser han.

 Men han är inte ensam att anse detta…

I Norge finns det mängder av bloggare som framför samma budskap som Breivik. Minus våldsbudskapet.

Jens Stoltenberg anklagas för att vara värre än Vidkun Quisling, för att han inte är negativ til muslimer. De norska Socialdemokraterna beskrivs som nazister… Norge beskrivs som ockuperat av muslimer som våldtar och mördar ”de infödda norrmännen”. Europa beskrivs som ockuperat av islam och av regeringar som samarbetar med islam. Polotiker och mediafolk beskrivs som ”landsförrädare som ska få sitt straff”…

Hatet flödar på ett sätt som gör att man blir mörkrädd.

Detta hat flödar genom Europa nu och är ett hat som är lika vidrigt som den islamska terrorism dessa antiislamister säger sig vara mot. Det är samma människoförakt som Al Quaida och den talibanska terrorregimen. Samma generaliseringar om andra folk och kulturer. Samma hat!

Generaliseringar om andra folk, kulturer och religioner är ett gift som dödar!

Även i Sverige

Internet är sprängfyllt av detta hat. Det mesta utan antydlingar om våld, men alla med samma generaliseringar om islam och muslimer. Gates of Vienna, Jihadwatch och andra inflytelserika sajter sprider detta hat.

Även i Sverige syns detta hat. Av bloggare, debattörer och organisationer. AllahuAkbar bloggen, Everykindapeople bloggen, Klartexten, Demokratbloggen, mfl sprider detta hat och dessa jämförelser mellan islam och nazismen. Och om man bara går in på Politiskt Inkorrekts och Sverigedemokraters bloggars kommentarsfält ser man tusentals ocensurerade kommentarer av samma stil.

Men hatet slutar inte där. Det finns lobbygrupper för att stoppa islam i Norden också. I Norge heter de ”Stop Islamiseringen av Norge (SIAN)”. På sin blogg säger de öppet att ”nynazismen marscherar åter i Norge”, nynazismen de pratar om är islam. Och Stoltenberg beskrivs som en ny Vidkun Quisling. Detta SIAN påstår nu efter terrordådet att skulden för terrordådet är att politikerna tillåtit invandring och mångkultur i Norge.

I Sverige finns antiislameringsfonden som leds av riksdagsmannen Kent Ekeroth och hans bror Ted Ekeroth. Även på deras möten görs flitigt jämförelser mellan islam och nazismen.

Men de är inte ensamma. Andra ledande politiker har sagt samma sak.

Jimmie Åkesson skrev t.ex. detta 2009 i Aftonbladet:

”För 20 år sedan tror jag att de flesta svenskar skulle ha mycket svårt att tänka sig att islam skulle komma att bli Sveriges näst största religion, att svenska konstnärer som kritiserar eller skojar med islam skulle leva under ständigt dödshot, att ett tiotal muslimska terrororganisationer skulle komma att etablera sig i Sverige… att frysdiskarna i våra livsmedelsbutiker skulle erbjuda ritualslaktat kött samtidigt som svenska förskolor slutar att servera fläskkött…  Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ”svenskt” eller ”europeiskt”. Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.”

Erik Almqvist, ochkså Sd, kommenterade detta i Sourze 2009 och sa öppet att islam är VÄRRE än nazismen:

”Jag tror inte att Jimmie Åkesson hade så fel trots allt. I en sak är jag dock inte överens med min partiordförande: Jag ser inte bara undfallenheten för islam som det största hotet sedan andra världskriget. Jag ser islam som det största hotet. Sedan Hedenhös.”

Björn Söder heter en annan riksdagsman (Sd) som sagt samma sak:

”Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år… Precis som vi tog kampen mot nazismen och kampen mot kommunismen måste vi ta kampen mot islam i dag”, sa han i Gävle den 26/8 2010.

När man pratar med bloggare och de Sverigedemokrater som stöder denna sorts generaliseringar mot islam och muslimer säger de ofta att de ”inte är mot alla muslimer”. Men det är nästan alltid läpparnas bekännelser eftersom de varken kan tänka sig att bygga nya moskéer eller ta emot t.ex. hbt-flyktingar från Iran.

Om de inte är mot alla muslimer borde de ju inte ha ett problem med detta.

Det är upp till dem att bevisa i ord och handling att de inte delar Breiviks människosyn!

Hur kommer vi ur problemen?

Denna sorts hat måste bekämpas. Men med argument och idéer och med LÖSNINGAR på de problem som finns i samhället idag, inte med censur och utanförskap.

Det allra, allra viktigaste är att få fram argument, idéer och engagemang för att bemöta denna nya sorts rasism.

Det är mycket lätt att ropa på censur, skrika slagord eller skramla med nycklar för att visa sitt missnöje med hat. Det är alltför lätt. Svårare är det att sätta sig in i hatets filosofi och ta striden mot hatet med kärlek, idéer och argument. Men det måste göras. Och det måste göras nu, inte 2014 eller 2018. Det är därför jag namnger bloggarna och personerna ovan. Nu är det dags att logga in på deras bloggar och studera deras argument!

Och politikerna måste sluta använda Sverigedemokraterna som knölpåk mot varandra.

Men på sikt löser vi problemen som finns genom att erkänna att problem finns. Genom att erkänna begångna misstag och genom att ta fram nya lösningar och idéer.

Sverige har problem. Och problemet är i grunden ett demokratiproblem.

Sverigedemokraterna har rätt i en sak: att regering och opposition inte lyssnar inte till folks vardagsoro om ekonomi, utförsäkringar och annat som berör dem. Inte heller om integrationsproblemen. Politiker pratar gärna OM folk inte MED folk.

Det sistnämnda är för övrigt något invandrarna i förorterna ofta tar upp när man pratar med dem: De känner sig ofta osedda och ohörda. Det är deras barn som hamnar i gäng och som tappar tron på framtiden. Det är deras familjer som blir lidande av problem på skolor och i bostadsområden. Det är de som hamnar i ekonomisk knipa! Jag jobbar i Botkyrka.

Om man tar sig tid att lyssna hör man ofta folk i invandrarområden som Botkyrka säga att ”ingen lyssnar på dem”…

Minst av allt lyssnar givetvis de ledande Sverigedemokraterna på dem. Vad vet Jimmie Åkesson om den svenska muslimens förhoppningar om livet, och deras oro för framtiden t.ex.

Demokratiunderskott

En poäng som ofta hörts i debatten, speciellt från de antiislamska kretsarna, men även från Sverigedemokraterna, är att svenska folket aldrig fick vara med och besluta om den så kallade ”massinvandringen”.

Jag kan villigt erkänna att så var fallet.

Det var mycket vi medborgare inte har fått vara med och besluta om. Sverige var tex i praktiken hemlig medlem av NATO under hela kalla kriget utan att vanliga medborgare ens fick veta detta, än mindre fick vara med och besluta om detta. Hade det blivit kärnvapenkrig hade stora delar av Sverige blåsts ut med kärnvapen utan att en svensk hade haft en aning om varför.

Möjligheten för folk att vara med och påverka beslut om avregleringen av ekonomin från 60-talet och framåt är ett annat bra exempel på att politiker struntat i folket.

Demokratiunderskott är liksom bara förnamnet på detta.

Klart att detta skapar problem!

Jag är medlem i det nya projektet Liberaldemokraterna. Vi är liberaler, Vi anser att Sverige med rätt sorts politik mycket väl kan öka invandringen. Med en bra ekonomisk politik blir det som på 60-talet, att ivarje invandrare skapar mer resurser för samhället än de förbrukar.

Det finns lösningar för hur man kan lösa integrationsproblemen och göra folk delaktiga i politiken igen. Liberaldemokraterna försöker ta fram sådana lösningar. Dessutom måste vill vi lyssna till folk, till ALLA.

Men vi behöver gå ännu längre än att bara arbeta i ett parti. Detta är inget som ett enskilt parti, eller en organisation, kan lösa ensamt. Vi måste våga tänka större. Vänsterpolitiker, Socialdemokrater, liberaler och konservativa måste gå bortom varandras ideologiska skillnader och börja samarbeta.

Om vi ska få en mer långsiktig politik som sträcker sig bortom nästa mandatperiod är detta nödvändigt.

 Hatets pris…

När bloggaren Fjordman skulle kommentera Breiviks massmord, sa han, som jag redan citerat, ganska hårresande saker. ”Han sköt mot sitt eget folk..,” Jaha, hade det varit annorlunda med andra folk, kan man fråga!? Och ”…till och med icke muslimer”. Hade det varit bättre om Breivik bara skjutit muslimer?

Hat föder hat som föder våld… Om man kallar islam för nazistiskt får det konsekvenser. En sån människosyn är generaliserande och drar alla över en kam. Konsekvenserna ser vi i Oslo nu!

Så är det. Det är en gammal sanning.

Men det måste vi också tänka på som är mot dessa generaliseringar av folk, kulturer och religioner.

Jag är liberal så det sista jag vill ha är mer förbud. jag vill inte begränsa yttrandefriheten. Förbud är ingen lösning. På sikt kan förbud och utanförskap till och med vara ett STÖD för de krafter som man vill bekämpa med förbuden och utanförskapet. Jag tyckte den norska statsministern Stoltenberg uttryckte det bäst när han sa att man bäst bekämpar terrorism med demokrati, öppenhet och frihet.

Jag håller med Stoltenberg! Gör du?

 Då kavlar vi upp ärmarna, skruvar på intellektet och tar fram argument och idéer mot denna galenskap. Så kan vi visa att hatet saknar innehåll och grund!

Är du med?

SvD 123DN 123Expr 12Ab 12, PI

Read more: http://martinmobergsblogg.blogspot.com/2011/07/dagens-blogglastips-om-svenssonradsla.html#ixzz1TCYGY23S

4 tankar om “Artikel på Newsmill: Alternativet till hatet!

  1. Många bra ståndpunkter där.Fascisternas formuleringar av VAD som utgör problem i Sverige har varit dominerande sedan Bengt Westerberg klev ur soffan och sen fick på käften för att han vägrade låta fascisterna definiera problem åt majoriteten och för att han vägra låta fascisterna inför honom hävda att vi inte har demokrati om dom inte dfår sätta agendan åt majoriteten.

    Alla aktiv debatt som ifrågasätter deras krav på att få s styra majoriteten är konstruktiv och kommer att leda till en större nationell samhörighet.

  2. Jag man förstår ju migrationsproblemens komplexa omfattning, då artikelförfattarna måste producera ett massivt radflöde för att kringå det enda ord som kan lösa problemen, det stavas med femton bokstäver och uttalas ”direktdemokrati”. I Schweiz och Californien gör det inget om politikerna inte talar till folket. Man röstar om det!

  3. Pingback: 2 år efter Utøya har utvecklingen gått åt fel håll | signerat || kjellberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s