Etiskt dilemma: är incest mellan vuxna alltid fel?

Tänk dig att du är lite över 20 och letar efter din pappa som du inte sett på 20 år. Du hittar din pappa som är runt 40 och börjar umgås med honom. Pga att det gått så lång tid vill du lära känna honom som vän. Han visar sig vara en trevlig person, som ser bra ut och du blir kär. Han också och ni har sex och börjar en relation… Polisen får veta detta. Arresterar er och nu riskerar ni två års fängelse för brottet. Båda två…

Exakt detta hände Nicola Yates och Andrew Butler

Jag läser i Mail Online att och lhrtimes att paret nu riskerar fängelsestraff för brottet.

Moralpanik eller inte? Jag säger moralpanik! Vad vuxna människor gör är deras sak. i synnerhet i detta fall när de inte sett varandra sen hon var spädbarn.

Men riskerna för genetiska sjukdomar pga inaveln då?

Men vänta! Med vissa funktionshinder löper man MYCKET större risk att föda barn som har genetiska s.k. ”defekter” ska vi införa lite rasbiologi och bedöma människor och relationer på grund av risker för genetiska defekter får vi börja förbjuda funktionshindrade att föda barn och sätta dem i fängelse också!

Finns det överhuvudtaget något gångbart argument mot fall som detta?

(PS: läs även om ett liknande fall i Nya Zealand.)

8 tankar om “Etiskt dilemma: är incest mellan vuxna alltid fel?

 1. moralpaniken i hela västvärlden är skrämmande… vare sig det handlar om att man åker i fängelse för att man läser en tecknad serie eller att man lägger sig i vad vuxna människor gör på sin kammare. Och det är stötande hur mycket tid och energi människor kan lägga på att försöka kontrollera och styra andra människors liv – när det handlar om saker som inte skadar någon, och som ingen annan än de inblandade har något med att göra…

 2. Angående rasbiologi-argumentet så gäller ju lagen inte bara för fertila tvekönade par, utan även för par där den ena är steril eller av samma kön som den andre. Det vill säga par som omöjligen kan få barn med varandra.

  Ett annat problem med lagen är att om en kvinna blir våldtagen av sin bror eller son så riskerar hon att själv åka fast ifall hon anmäler.

  Det finns gott om goda skäl för varför nära släktingar inte bör ha sex med varandra. Därifrån till att en sådan här lag skulle vara en bra ide är steget dock långt.

 3. Det där du sa om våldtäkt och anmälan är intressant. Vet du något fall där nåt sånt har hänt, i Sverige eller internationellt, Xzenu?

  /T

 4. ”Det där du sa om våldtäkt och anmälan är intressant. Vet du något fall där nåt sånt har hänt, i Sverige eller internationellt, Xzenu?”

  Om de är i ett förhållande så kommer de rimligen när de hörs hamna i en situation där de medger brott. Då våldtäckter ofta utförs av partners så är det rimligt att anta att detta scenario förekommer.

 5. Ett annat problem med lagen är att om en kvinna blir våldtagen av sin bror eller son så riskerar hon att själv åka fast ifall hon anmäler.
  ————————————————
  Ett påstående som understryker haverismen i den här tråden.
  Svara på den här frågan:
  Varför skulle en kvinna som blir slagen på käften av sin bror bli åtalad för misshandel?

 6. Om de är i ett förhållande så kommer de rimligen när de hörs hamna i en situation där de medger brott.
  ————————————–
  Varför skulle någon som blir utsatt för våldtäkt och anmäler detta till polisen hävda att denne frivilligt utsatt sig för att bli våldtagen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s