Vem vågar prata om våldtäkterna mot män?

The Guardian har skrivit en artikel som är ett måste att läsa: THE RAPE OF MEN. Den handlar om hur MÄN våldtas av män i krig och hur en liten organisation i Uganda kämpar för att ge hjälp till de våldtagna männen och hur de får kämpa mot FN, internationella biståndsorgan och och internationella organisationer OCH regeringen i det egna landet, Uganda, som betraktar organisationen som suspekt.

Ordentlig statistik saknas ännu om detta men The Guardian gör ett försök att redogöra för det i artikeln.Den enda statistik som finns om detta, från Kongo, visar att 22% av männen i östra Kongo våldtagits mot 30% av kvinnorna. Fast mörkertalet för män är stort eftersom UNHCR, FN:s flyktingorgan, instruerats att BARA koncentrera sig på mäns våld mot kvinnor. Antalet kan vara fler. Människorättsaktivister i Uganda säger att alla (!) manliga flyktingar de pratat med har våldtagits, däremot inte alla kvinnliga flyktingar!

Skandalen i detta är att FN och alla regeringar och i praktiken alla människorättsorganisationer betraktar MÄN som förrövarna och KVINNOR som offren per definition. Detta har lett till att den hjälp som nått Kongo de sista åren i praktiken enbart nått kvinnorna. The Guardian berättar om att män som sökt hjälp hos UNHCR i Kongo har fått veta att FN bara har hjälp at ge till kvinnor, inte till män! Det berättas om ett par från Kongo, där båda våldtagits men bara kvinnan får hjälp, mannen nekas hjälp och ”dör inom sig”.

Margot Wallström intervjuas i artikeln och är medveten om problemet, vilket är bra. Hon säger:

”International human rights law leaves out men in nearly all instruments designed to address sexual violence,” she continues. ”The UN Security Council Resolution 1325 in 2000 treats wartime sexual violence as something that only impacts on women and girls. Secretary of State Hillary Clinton recently announced $44m to implement this resolution. Because of its entirely exclusive focus on female victims, it seems unlikely that any of these new funds will reach the thousands of men and boys who suffer from this kind of abuse. Ignoring male rape not only neglects men, it also harms women by reinforcing a viewpoint that equates ‘female’ with ‘victim’, thus hampering our ability to see women as strong and empowered. In the same way, silence about male victims reinforces unhealthy expectations about men and their supposed invulnerability…”

Vid en studie av olika internationella organisationers arbete om våldtäkt i krig nämner bara 3% av våldtäkter mot män och oftast då i bisatser, som Wikipedia också gör…

Detta trots att man känt till detta länge. Studier av lägerfångarna i Bosnien har visat att nästan alla män i lägret våldtagits, faktiskt fler än antalet kvinnor som våldtagits!

Ja förrövarna är oftast, men inte alltid, män. Men offren är både män och kvinnor!

De som är ansvariga för att våldtäkter mot män ännu är tabu och osynliggjort är dels de extrema feminister som säger att ”män är förrövare” och ”kvinnor alltid offer”, per definition och dels de homofober som ännu mörkar detta som ”känsligt” eller ”synd”. Homofober och extremfeminister i en ohelig allians!

5 tankar om “Vem vågar prata om våldtäkterna mot män?

 1. Pingback: Extremfeminister och homofober i ohelig allians | Liberaldemokraterna

 2. De som är ansvariga för att våldtäkter mot män ännu är tabu och osynliggjort är dels de extrema feminister som säger att ”män är förrövare” och ”kvinnor alltid offer”, per definition och dels de homofober som ännu mörkar detta som ”känsligt” eller ”synd”. Homofober och extremfeminister i en ohelig allians!
  —————————————-

  Påstår du att systematiska massvåldtäkter begågna av heterosexuella män mot heterosexualla män är något som är allmängods i alla krig och att alla känner till detta samt att feminister slutligen mörkar denna kunskap i sin retorik?

  Eller är det så att fenomenet är förekommande under vissa omständigheter, i vissa kulturer och i princip är helt okänt bland gemnene man INKLUSIVE dom feminster du refererar löst till?

 3. Micke: Det är allmänt förekommande som terrorvapen i krig sedan antiken och är väl beskrivet i historiska källor. Det förkommer i lika stor utsträckning idag; att våldta en man är ett bra sätt att pacificera honom och förödmjuka honom. Tyvärr stämmer det inte alltid med massmedieretoriken, där man vill ha enkla svar på vem som är förövare och offer, därför uppmärksammas det inte lika mycket. Dock tycker jag att det uppmärksammas mer än Torbjörn tycker, jag har läst och hört en hel del om det trots allt. Det gäller dock att ha ett intresse för frågorna, annars går det lätt dig förbi.

 4. Jag skulle gära vilja se det konfirmerat att det är lika vanligt att heterosexuella män används för att systematiska massvåldtäkter av heterosexuella och homosexuella män i krig oavsett vilken kultur dom kommer i från vilket ni nu är två som hävdar.

  Gärna med siffror som visar usa´s, nazistysklands och sovjets användande av denna metod som dom ondskefulla feministerna dolt för oss andra.

  För mig handlar denna tråd inte om massvåldtäkter utan om dom motsättningar som finns mellan olika genusfixerade grupper i Sverige och jag har lika svårt för när Alexander bard ljuger och påstår att Gudruyn Schyman ÄR Maoist som när hon spelar teater och bränner pengar.

 5. Skandalen i detta är att FN och alla regeringar och i praktiken alla människorättsorganisationer betraktar MÄN som förrövarna och KVINNOR som offren per definition
  ——————————–
  Såvitt jag vet är det så ja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s