Reinfeldt, Vänsterpartiet och Politiskt inkorrekt

Jag ser rapporteringen från Almedalen och noterar att Lars Ohly är mot Sverigedemokraterna. Bra så, men han bemöter inte deras argument i sak och idé utan gnäller över deras historia.

*host host*

Ska vi börja prata om historia Lars Ohly. Då kanske vi ska idka höglösning ur partiorganet Ny Dag 1940 då Vänsterpartiet försvarade nazisternas intåg i Norge! Från en viss dag augusti 1938 till en viss dag i juni 1941 var inte bara Vänsterpartiet Stalinistiskt, det framstod även som det mest pronazistiska partiet i riksdagen eftersom det försvarade allt Hitler gjorde.

För det första är det aldrig bra att bemöta politiska motståndare med svartmålning, censur eller vuvuzuelor. Det är inte så… demokratiskt.

För det andra stoppar man främlingsfientliga idéer och argument bäst med motargument och idéer!

Lars Ohlys och Vänsterpartiets taktik 2010 hjälpte ju inte ett smack mot Sd… Men vissa lär sig aldrig ett skvatt…

För övrigt:

På tal om galenskaper: tack Beelzebjörn för dagens bästa blogginlägg.

Det här är lite skåpmat, men jag läste bakåt lite igår i vad jag skrivit de senaste månaderna, och kom fram till att två var för sig intressanta citat kan vara lite kul att lägga i samma inlägg:

”PI hade sett genom fingrarna om CIA skickat hit ett team som eliminerat/fört bort någon terrorgubbe i en förort. Utan problem. Likaså hade vi heller inga problem med CIAs ”extra rendition flights” när de förde bort diverse till Gitmo och annorstädes. Vi har inget hjärta i sådana lägen, olagligt eller ej.”
– Politiskt Inkorrekt 

”…Jag är också beredd på att skriva under på att Sveriges del i kampen mot terrorismen kommer att tänja en del gränser … eh … för vad vi än så länge uppfattat vara korrekta sätt att agera. Det finns legal grund för detta. Jag tror att svenska folket [ska] ställa in sig på att det kan hända igen. Både att utländsk säkerhetstjänst opererar på plats i Sverige. Och att det kan ske avvisningar till länder som använder annat än allmän domstol för att pröva skuldfrågan. … eh … Och ibland kan det vara bra att vara rak över det, snarare än det vi har upplevt, tycker jag, för att försöka … eh … komma undan diskussion i den här frågan.”
– Fredrik Reinfeldt

Jag ska inte raljera mer om saken. Var och en är fri att dra sina egna slutsatser. 

ExpressenAb 123DIKaAVExpr 12DN, Expr, Svd, Svd

7 tankar om “Reinfeldt, Vänsterpartiet och Politiskt inkorrekt

 1. Pingback: För mig får du gärna sitta kvar! « Holmqwist

 2. Ska vi börja prata om historia Lars Ohly.
  —————————————
  Annars kan vi ju prata om att Peter Wolodarski för flera år sedan uppmanade Centerpartiet att slutföra den vitbok man påbörjadet men aldrig färdigställt om Bonderörelsens förhållande till nazismen?

  VÄnsterpartiet har ju trots allt öppat tagit avstånd till sina historika misstag relaterade till Sovjet.
  Mig veterluigen har inget borgerligt parti gjort det trotsd att det är ett faktum att högern hade det svajigaste förhållandet till Hitler.

  http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/klas-amark-att-bo-granne-med-ondskan

 3. Alla politiska partier som har funnits med ett tag har saker i sin historia som man kan anmärka på i efterhand. Vänsterpartiet har visat god vilja att göra upp med sina historiska snedsteg genom att faktiskt säga bye-bye till kommunismen och ge ut en vitbok som gjorde upp med de mörkare delarna av partiets historia, plus anordnat flera konferenser för att diskutera just den egna partihistorien. Kan den svenska högern säga detsamma?

  Hur många på er kant har hört talas om moderaternas hårdnackade motstånd mot rösträtten (som infördes efter hårda påtryckningar och strejker ordnade bland annat av vänsterpartiets föregångare SSV)? Hur ofta dras centerpartiets och moderaternas naziflörtande upp? När får vi höra Jan Björklund be om ursäkt för att han ville dra in Sverige i Irakkriget, eller för folkpartiets mångåriga försvar av allt skurskstaten Israel hittar på? När ställs folkpartisten Hadar Cars mot väggen för sitt dinerande med Indonesiens massmördare Suharto, som han ville förse med svenska vapen? När gör Reinfeldt avbön för det stöd hans regering försett Khadaffi och andra nutida diktatorer med genom vapenexport och utrikeshandel? De dubbla måttstockarna är rätt talande: vänstern ska fortfarande göra avbön för saker som skedde för 50 eller 100 år sedan, högern kommer undan med stöd till diktatorer och blodbesudlade oljebolag än idag. Det säger en hel del om maktförhållandena i Sverige.

 4. Det var inte lite beröm det där… ”Dagens bästa inlägg”.

  Jag tror inte att jag överdriver eller är falskt blygsam om jag säger att jag inte kan ta så mycket cred för det, eftersom det faktiskt skrev sig självt 😉

 5. Staffan. Du missar att inlägget faktiskt är en gaaaaanska vass kritik mot moderaterna också! 🙂

  Min poäng är att vi bör lyfta fokus från det förflutna till vad V och Sd faktiskt vill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s