Aftonbladet: ”homosexualitet är en säkerhetsrisk”!

Posted on juli 3, 2011

5


Läser Aftonbladet. Vad händer om man byter ut ordet sexjakt och sexchatt mot homosexualitet, tänkte jag. Säkerhetsrisk. Var det inte så man betraktade homosexuella förr? Homosexualiteten beskrevs både som moraliskt förkastlig och en säkerhetsrisk…

Låt oss kolla. vad händer om man byter ut orden i Aftonblaskans rapportering lite?

Första artikeln:

Sven Otto Littorins homosexualitet har varit farlig för regeringen.

Polisprofessor Leif GW Persson kallar det ett klassiskt säkerhetsproblem där högt uppsatta politiker riskerar att hamna i klorna på kriminella:

– Säkerhetsargumentet är legitimt, säger han.

Homosexualitet är förknippat med mängder av säkerhetsrisker. Stulen identitet, länsade konton och utpressning är vanliga faror. Att högt uppsatta politiker utsätter sig för dem på internet är nytt – men riskerna är gamla.

– Analogin med Geijeraffären är tydlig. I dag är hantering diskret men blir du igenkänd som politiker löper du en jäkla risk, säger Leif GW Persson.

– Det är ett klassiskt säkerhetsproblem. Verksamheter av den typen har ofta kopplingar till kriminella miljöer och personer. Det är väldigt känsligt ur utpressningssynpunkt.

*asg* Jag har läst ganska mycket artiklar från runt 1950 i samband med att jag tittat på Kejne- Haijby och Quenselaffärerna. Och det var exakt så man beskrev homosexualiteten. Allt stämmer, även kopplingen till kriminaliteten. Homosexualiteten hade varit olagligt länge, och var stigmatiserat och därför var Sveriges homosexuella värld delvis en del av den kriminella undre världen.

Vi fortsätter, nu Lena Mellin:

Frågan är vilket som är värst.

Att regeringen inte kände till att Littorins homosexualitet.

Eller att den gjorde det. Men inte agerade.

Man kan tycka mycket om homosexualitet. Att det är läggning bland många. Att det är förkastligt. Att det är ointressant.

Men oavsett vad man tycker är en sak solklar. Den som är homosexuell utsätter sig för risker. Och är man minister utsätter man dessutom landets regering för risker.

Nu ska vi se… Jag kanske skulle gå in på Kungliga Biblioteket imorgon och se om jag inte kan hitta lite av vad Aftonbladet skrev om homosexualiteten på 50-talet. Jag är 101% övertygad, att homosexualiteten då beskrevs som en säkerhetsrisk, eftersom ALLA svenska blaskor skrev så då!

Missa inte mitt inlägg från imorse: att outa en minister eller andra människor…

Advertisements