Geert Wilders måste bekämpas med argument, inte censur!

Geert Wilders representerar något av det värsta jag vet. Han betraktar andra kulturer och religioner och fördömer dem, utan att ett dugg bry sig om vad gömmer sig i hjärtat och hjärnan hos dem vars bakgrund, religion eller kultur han fördömer. Men… Jag är glad att han frikändes i den omtalade rättegången mot honom i Nederländerna.

Domen, som man kan man läsa referat ur här, var logisk. Att försöka förbjuda Wilders, och andra, att kalla koranen, bibeln eller något annat för ”nazistisk” är inte en lösning. Att förbjuda någon att säga att ”Nederländerna hotas av islam/kristendom/ateism/små gröna män från mars”, är inte en lösning.

CENSUR ÄR ALDRIG EN LÖSNING!

Economist noterar:

The charges were based on a number of comments he made in the early days of his political career, including his comparison of the Koran to Mein Kampf, his warning of a “tsunami of Islamisation” and his description of Islam as a “violent religion”. The trial was initiated by a group of citizens who petitioned the justice ministry to prosecute him.

The judges found Mr Wilders’s language to be “rude and denigrating” and warned him that he walked “on the edge of what is allowed.” But, they said, his public comments still fell within the limitations set by the law.

Precis som med Sverigedemokraterna i Sverige… Det finns ingen större skillnad mellan Sverigedemokraterna och Geert Wilders. Sd låter ”liberalare” än Wilders i och för sig, men om man läser vad Björn Söder eller bröderna Ekeroth säger är det samma hat mot islam… Samma generaliseringar!

Geert Wilders får mig att må illa. Som detta:

”A moderate Islam does not exist. It does not exist because there is no distinction between Good Islam and Bad Islam. There is Islam and that is it. And Islam means the Quran and nothing but the Quran. And the Quran is the Mein Kampf of a religion that intends to eliminate others and that refers to those others – non-Muslims – as unfaithful dogs, inferior beings. Read the Quran, this Mein Kampf, again. In whatever version, you will see that all the evil that the sons of Allah commit to us and themselves originates from this book.”

En man talar som inte bryr sig om hur de MÄNNISKOR av kött och blod tänker och känner, som bekänner sig till den religion han så svepande fördömer! Jag blir illamående av sånt!

Men förra valet, 2010, borde ha lärt oss en läxa! Man bekämpar inte intolerans med ännu större intolerans!

Sverigedemokraterna och Geert Wilders skrämmer mig. När en Wilders eller en Kent Ekeroth stänger av hjärta och hjärna och är beredda att tala i svepande ord om hela grupper av andra människor. Det är vidrigt! Att säga att det inte finns ett gott islam, är att spotta i ansiktet på de muslimer som älskar liberalism, yttrandefrihet och mänskligheten. Men sådana vidrigheter bekämpas genom motargument, positiva exempel och dialog, inte genom poliser, munkavlar och handbojor!

10 tankar om “Geert Wilders måste bekämpas med argument, inte censur!

 1. Väl skrivet. Pekar på varför SD är ett större hot mot vårt öppna samhälle än många inser. Både på grund av de som bekämpar dem med idiotiska metoder men också SD som sådant; ett främlingsfientligt, nationalistiskt och lätt fascistiskt parti som vill förändra vårt samhälle i grunden.

 2. Det påminner om mellanstadiets mobbning på rasterna – du gick aldrig trygg bara för att du ställde dig på mobbarnas sida – och rätt som det var så gav de mobbade igen med samma mynt… det blev en otrygg och kärlekslös stämning för alla.
  Vi måste börja behandla mobbarna med kärlek och förtröstan och förlåta dem för att de inte förstår bättre… och förklara hur de har fel…Att kalla någon för vidrig är nog inte helt i linje med den tanken Torbjörn 🙂

 3. Jag vill minnas att du Torbjörn Jerlerup uttryckte dig lika generaliserande och fördömande om den tibetanska buddhismen för ett tag sedan, om än med ”snällare” ordval

 4. Jag anser inte heller att Wilders argument stämmer! Jag bryr mig om frågor som rör islam och jag tänkte läsa islamologi till hösten. Har läst diverse saker om islam, bland annat ”99 frågor om islam” av Jan Hjärpe om att folk har diverse versioner av sin religion. Men ja, det stämmer att han sa det om islam. Det är en sak att säga nedsättande saker om muslimer och inte samma sak att säga nedsättande saker om islam. Jag skulle aldrig fördöma en religion eftersom jag läst om islam och vet att frågor som rör islam ofta är komplicerade.

  Nej, om man inte är för intolerans, vad ska man vara intolerant själv för då? Jag vet inte om du läst Mosab Hassan Yousefs blogg ”Son of Hamas” http://sonofhamas.wordpress.com men han fördömer islam, han är kristen, men jag fattar inte varför han fördömer islam när han själv verkar vara intolerant. Ifall man lämnar något som man anser vara intolerant, fast fortsätter vara intolerant, anser jag att man fortfarande är det, man tänker likadant.
  Jag läste liknande om Ayaan Hirsi Ali, men minns inte var jag läste det.

  Jag hittade din blogg på Facebook ifall du undrar var jag hittade den, men du skriver om intressanta ämnen så jag kommentarar lite ibland! Ha det bra.

 5. tackar!

  SonofHamas har jag inte sett innan. En konvertit til kristendomen antar jag!? Ja, det är sorgligt att det ska vara så. Men det finns ganska många som drar alla över en kam!

 6. ”Det de SÄGER är vidrigt! Det blir jag illamående av. Det de står för!”

  Och det du säger anser jag är vidrigt. Det blir jag illamående av. Det du står för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s