Ship to Hamas, vad anser jag om det?

Posted on juni 25, 2011

9


Ship to Hamas 2.0 startar nu i dagarna. ja, jag vet att det heter Ship to Gaza, men föredrar namnet Ship to Hamas. För det är när man studerar Hamas roll som man ser hur galet BÅDE Israel och Ship to Gaza beter sig.

Jag vägrar ta ställning mellan Ship to Hamas och Israel!

Israel har satt Gaza i blockad, en blockad som i och för sig lättats mer och mer den sista tiden, men som ändå är en blockad. De som vinner på det i längden är grupper som hatar Israel. Om folk i Gaza är arga på israel röstar de knappast på grupper som vill ha försoning med israel.

Därför är blockaden ett stöd till Hamas.

Men…

Jag kan inte stödja Ship-to-Hamas som inte tagit officiellt avstånd från det förintelseförnekande Hamas med sina antisemitiska idéer om krig mot alla judar. Jag ogillar skarpt att Ship-to-Hamas inte nämner med ett enda ord alla raketer och bomber som extremister i Gaza skjuter över Israel för att döda oskyldiga.

Både Israels rätt till skydd mot islamska fundamentalister, och Palestiners rätt att få bestämma över sin egen framtid måste respekteras till fullo!

För övrigt måste Israel och palestina komma fram till en övrerrenskommelse grundat på att man erkänner varandras rätt till existens och frihet!¨

PS

Fakta om Ship to hamas, från Expressen;

Inte heller stämmer detatt vi samarbetar med Hamas eller på något sätt stöder den organisationen. Vi tar inte ställning i de palestinska fraktionsstriderna. Vi anser, i linje med internationell rätt, att det är palestiniernas sak att välja vilka som ska företräda dem.

Sorry… Att inte protestera mot Hamas gör att Ship-to-Hamas grundidéer klingar falskt. För vi ska ta ställning mot Israel, menar de, men Hamas ska man tydligen hålla tyst om! Suck!

Advertisements