Ship to Hamas, vad anser jag om det?

Ship to Hamas 2.0 startar nu i dagarna. ja, jag vet att det heter Ship to Gaza, men föredrar namnet Ship to Hamas. För det är när man studerar Hamas roll som man ser hur galet BÅDE Israel och Ship to Gaza beter sig.

Jag vägrar ta ställning mellan Ship to Hamas och Israel!

Israel har satt Gaza i blockad, en blockad som i och för sig lättats mer och mer den sista tiden, men som ändå är en blockad. De som vinner på det i längden är grupper som hatar Israel. Om folk i Gaza är arga på israel röstar de knappast på grupper som vill ha försoning med israel.

Därför är blockaden ett stöd till Hamas.

Men…

Jag kan inte stödja Ship-to-Hamas som inte tagit officiellt avstånd från det förintelseförnekande Hamas med sina antisemitiska idéer om krig mot alla judar. Jag ogillar skarpt att Ship-to-Hamas inte nämner med ett enda ord alla raketer och bomber som extremister i Gaza skjuter över Israel för att döda oskyldiga.

Både Israels rätt till skydd mot islamska fundamentalister, och Palestiners rätt att få bestämma över sin egen framtid måste respekteras till fullo!

För övrigt måste Israel och palestina komma fram till en övrerrenskommelse grundat på att man erkänner varandras rätt till existens och frihet!¨

PS

Fakta om Ship to hamas, från Expressen;

Inte heller stämmer detatt vi samarbetar med Hamas eller på något sätt stöder den organisationen. Vi tar inte ställning i de palestinska fraktionsstriderna. Vi anser, i linje med internationell rätt, att det är palestiniernas sak att välja vilka som ska företräda dem.

Sorry… Att inte protestera mot Hamas gör att Ship-to-Hamas grundidéer klingar falskt. För vi ska ta ställning mot Israel, menar de, men Hamas ska man tydligen hålla tyst om! Suck!

9 tankar om “Ship to Hamas, vad anser jag om det?

 1. Gillar eller inte Gillar vad du tycker i denna fall är Blindt ensidig för israel…vad skulle du tycka om att Sverige tvingats att ge ett litet land plätt och sedermera skulle dessa nya grannar att stjäla 80% av resten av landet ..inte konstigt att hamas existerar…följer ni svenskar överhuvud taget antal döda och lämm lästade efter sk. hamas raket anfall mot fosfor raketer…nää stopp o belägg min vän innan jag mistänker att även du är med i denna snedvridna mediala hjärntvätt…
  Zihni

 2. Hamas är den enda lagligt valda representationen för det palestinska folket och ansvaret för att INTE låta Hamas BÄRA detta ansvar vilar på alla som istället tillåter Israel att kontinuerligt utöka sitt territorium på Palestiniernas bekostnad.

 3. Lä den engelska wikipedian om Blockade så vet du sen att Israel till punkt och pricka följer internationell lag. Hamas och Israel är i krig, så de lagarna gäller. Trots det levererar Israel bortåt 200 stora lastbilar med varor dagligen, och hade eld upphör flera timmar per dag under kriget för att humanitär hjälp skulle komma fram – inget annat land har gjort det. Hur många flottiljer krävs för en dags leveranser från Israel?
  Varför har diverse NGOs inte börjat leverera från Egypten i stället, som inte är i krig med Gaza?
  Varför förefaller det totalt ointressant för media och andra besserwissers att stoppa terrororganisationen Hamas, dom har folkmord av alla judar som sin viktigaste punkt i sina stadgar?

  EU lovade kontrollera gränsövergången i Rafah så inga tunnlar etc. hade behövts, de sprang som skållade råttor när Hamas kom och även nu när Egypten har öppnat, fortsätter gänget att på vår bekostnad dricka kall öl på sitt högkvarter i Ashkelon.

 4. Ship to Gaza borde fördöma Hamas. Jag stör mig på att diverse personer som fördömer Ship to Gaza menar att de som stödjer det är för Hamas, men eftersom Ship to Gaza inte fördömer Hamas, stör det mig inte lika mycket. Jag är inte för Ship to Gaza och inte blockaden heller.

  / Hanna

 5. Hamas skall släppa Gilad Shalit levande först och främst. Men det är inget som tas upp på dagordningen av världens samlade nazister som helhjärtat ger sitt stöd till Hamas. Alla ombord på ship to Gaza skall betraktas som nazister så länge de inte gör resan ogjord.

 6. Jerlerup: Tack för länken! Ja, bra att det inte är lika många som är för Hamas i och med hävandet av blockaden.

  Anders: Jag anser inte att de skulle vara nazister, men Shalit skulle aldrig ha kidnappats, och ja, de får släppa honom. Jag tror inte att alla som är med i Ship to Gaza är för Hamas heller, men som Jerlerup skriver borde de fördöma Hamas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s