Fundamentalister & rasister sprider bluff om vägkyrkor i Ängelholm

Posted on juni 17, 2011

10


Samfundsminister Stefan Attefall (Kd) påstår i Dagen att Ängelholms kommun förbjuder kyrkor att sätta upp skyltar med ordet vägkyrka. Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund har hakat på. Så här skriver Hägglund:

Som ett brev på posten vid den här tiden på året kommer diskussionen om skolavslutningar i kyrkan. Dogmatiska ateister med Christer Sturmark i spetsen vill stoppa skolavslutningar i kyrkor trots att ingen annan än de själva frågat efter det. I Ängelholm får ordet ”Vägkyrka” inte förekomma på vägskyltar eftersom det anses som religiös propaganda. Detta är absurt. Religion och trossamfunden berikar vårt samhälle och är en del av vårt kulturarv som vi ska vara stolta över.

Om man ringer en vägkyrka i Ängelholm, tex Barkåkra får man veta att de inte hört ett skvatt om detta påstådda förbud. Kyrkoherden Margareta Löfgren där var ganska rakt på sak ”Jag har inte hört ett skit om detta… I juli sätter vår vaktmästare upp skyltarna som vanligt”!

En skröna med andra ord. Men varifrån fick Kristdemokraterna denna skröna?

Om man läser i Kristdemokraten ser man vart den kom ifrån. Från en lokal kristdemokrat som ville använda de elektroniska skylttavlorna i Kommunen för propaganda om kyrkorna. Han fick nej. Sen började religiösa fundamentalister och rasister sprida skrönan genom att påstå att ALLA skyltar med ordet vägkyrka var förbjudet i Ängelholm.

Politiskt inkorrekt har skrivit om det, Muslimska friskolan, Sverige Fritt, Attefall, HD, etc, etc…

Och nu Göran Hägglund.

Om man bara lyft på luren och ringt en vägkyrka hade man fått veta att det hela bara var en skröna som har sitt ursprung i att en (!) Kristdemokrat ville göra religiös reklam på en elektronisk infartsskyld och fick nej!

Advertisements
Posted in: foliehattar