Fundamentalister & rasister sprider bluff om vägkyrkor i Ängelholm

Samfundsminister Stefan Attefall (Kd) påstår i Dagen att Ängelholms kommun förbjuder kyrkor att sätta upp skyltar med ordet vägkyrka. Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund har hakat på. Så här skriver Hägglund:

Som ett brev på posten vid den här tiden på året kommer diskussionen om skolavslutningar i kyrkan. Dogmatiska ateister med Christer Sturmark i spetsen vill stoppa skolavslutningar i kyrkor trots att ingen annan än de själva frågat efter det. I Ängelholm får ordet ”Vägkyrka” inte förekomma på vägskyltar eftersom det anses som religiös propaganda. Detta är absurt. Religion och trossamfunden berikar vårt samhälle och är en del av vårt kulturarv som vi ska vara stolta över.

Om man ringer en vägkyrka i Ängelholm, tex Barkåkra får man veta att de inte hört ett skvatt om detta påstådda förbud. Kyrkoherden Margareta Löfgren där var ganska rakt på sak ”Jag har inte hört ett skit om detta… I juli sätter vår vaktmästare upp skyltarna som vanligt”!

En skröna med andra ord. Men varifrån fick Kristdemokraterna denna skröna?

Om man läser i Kristdemokraten ser man vart den kom ifrån. Från en lokal kristdemokrat som ville använda de elektroniska skylttavlorna i Kommunen för propaganda om kyrkorna. Han fick nej. Sen började religiösa fundamentalister och rasister sprida skrönan genom att påstå att ALLA skyltar med ordet vägkyrka var förbjudet i Ängelholm.

Politiskt inkorrekt har skrivit om det, Muslimska friskolan, Sverige Fritt, Attefall, HD, etc, etc…

Och nu Göran Hägglund.

Om man bara lyft på luren och ringt en vägkyrka hade man fått veta att det hela bara var en skröna som har sitt ursprung i att en (!) Kristdemokrat ville göra religiös reklam på en elektronisk infartsskyld och fick nej!

10 tankar om “Fundamentalister & rasister sprider bluff om vägkyrkor i Ängelholm

 1. Hej!

  Vänligen, avstå från ordet ‘rasist’ om du nämner min blogg.

  Jag vänder mig emot allt nedvärderande av kyrkan i allmänhet och skolavslutningar i synnerhet, har själv dock kritiserat Attefalls uttalande. Men i sak håller jag med honom.

  Tack.

 2. Det märkliga är ju att om man försvarar kyrkan och hennes ställning i dagens samhälle så blir man från vänsterhållet ofta kallad ‘fundamentalist’, ‘kristen högerextremist’, eller liknande. Värst är Christer Sturmark och hans så kallade ‘humanister’ som fullkomligt avskyr allt som har med kristendomen att göra.

  Jag menar att det gått för långt med nedvärderandet av kyrkan.

 3. Pingback: Lindenfors blogg » Vägkyrkoskyltarna? En ihopljugen historia

 4. Att kritisera ‘humanisterna’, liksom islam, är jag i min fulla rätt till. Liksom kristendomen. Att stryka ut Kyrkans historiska och självklara viktiga ställning i samhället med argument som ‘ickekonfesaionell’ är oerhört oansvarigt och okunnigt. Kristendomen är vad detta land är byggt på och man förväntas därför känna till detta och ta del i svenska traditioner oaktat man är troende eller inte.

  Islam kom hit för ca 40 år sedan, och mulimerna förväntas anpassa sig. Inte tvärtom! Likaså bör ateister kunna leva i ett samhälle byggd på kristen moral, etik och människosyn.

  Liberaler har jag inte ”nedvärderat”, de är politiska meningsmotståndare liksom islamister, humanister osv.

 5. Sverige fritt.

  Det är till att ha ömma tår. Kristendomen har inte byggt landet lilla vän. det har dess invånare gjort.
  Och skall man tro på Svenska kyrkans egen utredning så tror 15% på Gud. Så är det med den saken… Och det kända med kristendomen genom historien är, att den bluffat sig fram hela tiden. Vägkyrka är ett klassiskt exempel. Hur var det det nu hette igen? Ändamålet helgar medlen. Kyrkan har möjligen tagit sig en viktig plats i samhället förr, men det är slut med det. För gott…

 6. Sverige fritt

  Angående nedvärderande så sitter den värdeladdningen hos motståndaren. Min kritik mot kyrkan är i princip att den i 2000 år spridit lögner, bondfångeri och gjort bedrägeri till en konstart. Det finns inga som helst faktaunderlag för påståendena, som de hävdar att är sanna.
  Om det av kyrkan uppfattas som nedvärderande, att man demokratiskt utnyttjar möjligheten att påpeka detta, so be it…

 7. Jag anser att 5 procent fascister inte ska ges rätten att formulera problemen åt övriga 95 procnet svenskar oavsett hur mycket dessa grinar .

 8. Det gamla talesättet: ”Kolla inte en bra story” används flitigt på nätet.
  Tyvärr, för sanningen och riktighetens skull, verkar det som om flertalet människor kommer ihåg och sprider felaktigheter trots att dementier och rättelser kommer fram. Även om det visar sig vara fel, lever felaktigheterna kvar. ”Ingen rök utan eld” tycks vara det som gäller på många platser på nätet. Allt i yttrandefrihetens namn. Yttrandefriheten tycks vara mycket viktigare än sanningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s