Sverige kräver gränskontroll för att slippa få in så många judar i landet…

Posted on maj 27, 2011

7


Detta inlägg om romernas situation på Liberaldemokraternas hemsida förtjänar att tryckas igen, här! Det skrevs av Niklas Starow:

Nej, det gäller inte Judar,  i detta fallet är det Romer. Jag bytte ut folkgrupperna i rubriken för att illustrera vilken sorts unken argumentation flera länder i EU använder, nu inklusive Sverige.

Sveriges Migrationsminister Tobias Billström och vår EU-Kommissionär Cecilia Malmström vill se inskränkningar i Schengenavtalet om fri rörlighet, eftersom de uppenbarligen anser att vissa folkgrupper inte är lika mycket värda.

Från dagens arena:

”Förra sommaren uttalade sig migrationsminister Tobias Billström om att den som inte har en ”rimlig försörjning” borde kunna utvisas ur Sverige. Den svenska migrationsministern ville då göra undantag i den fria rörligheten inom EU när det kom till romer. Nu säger han och kommissionär Cecilia Malmström att Schengenreglerna ska ses över för att stärka gränskontrollerna.”

Den fria rörligheten i Europa är ett av fundamenten i EU-samarbetet.

Utan detta ser jag få skäl till att stanna kvar, definitivt inte tillräckligt för att väga upp den kontroll- och övervakningsapparat EU har infört och de handelshinder mot omvärlden som finns i form av strafftullar och dylikt.

Advertisements