Det är inte Sverigedemokraternas fel!

Det var val igår. Valdeltagandet var lågt och speglade nog ganska bra folks intresse för val och politik. Det sorgliga är att politikerna är arga på väljarna, att de är lata och inte röstar istället för att de ställer frågan VARFÖR folk inte röstar. Sanningen är ju att de inte röstar eftersom politikerna gör något fel. Att Sverigedemokraterna gått framåt i valet speglar samma sak.

Jag är dödstrött på politikernas sätt att hantera Sverigedemokraterna. Fortsätter de hantera Sd som de gör nu får partiet 12% till valet 2014 och idioterna i de andra politiska partierna förstår inte detta!

I över 100 blogginlägg varnade jag före valet 2010 att Sd skulle komma in i riksdagen om politiker, media och Expo fortsatte att bara censurera och kasta skit på Sverigedemokraterna. Jag sa att Sd får stöd eftersom folk är trötta på bristen på visioner, lösningar och ärlighet inom de andra partierna.

Jag varnade att man bara kan bemöta Sd genom att förändra politiken i stort och genom att bemöta Sd:s argument och idéer!

Samma sak nu i val 2011.  Partierna körde på precis som förra valet och… valresultatet blev därefter! Sd bemöttes med hån, smutskastning, tal om deras nazzeförflutna och tystnad. Och vänstern mötte dem med skrik, skrän och stenkastning. Men Sd vinner bara stöd genom dessa metoder.

Så nu säger jag igen! Sd:s argument och idéer måste bemötas, annars står de oemotsagda!

Läs gärna vad jag och Michael gajdtiza skrev efter förra valet; J’Accuse! Sluta gnäll på Jimmie och Erik och de andra – problemen heter Juholt, Reinfeldt, Björklund och Ohly!

Beelzebjörn, en Norrköpingsbloggare, jag följer regelbundet, har skrivit om valet i Örebro. och Västsverige. Två artiklar först en om valet och sen ett tillägg om intergitetsvacuum. Den sista artikeln är intressant, så här skriver han bl.a.:

Grejen är den att jag trots all denna idioti, och trots att partitopparna nu passar på att ta ut generösa löner från sin partikassa ovanpå riksdagslönen, är fullkomligt övertygad om att Sverigedemokraterna är mer uppriktiga i sina politiska ställningstaganden än en populistisk planta som Jan Björklund.

De inspirerar sina väljare. De har lyckats göra sig till underdogs. Hur solida deras argument är är av sekundär betydelse, för deras motståndare i gammelpartierna har eroderat sitt förtroendekapital till närapå noll. Medan allt fler tappar tron på sina gamla partier, och politikerföraktet växer, vet Sverigedemokraterna precis hur de ska bära sig åt för att maximera sitt väljarstöd i grupperna de riktar sig till. De är knappast PR-genier, men de behöver inte vara det, eftersom konkurrensen är så oerhört intetsägande medan de skräckslaget klamrar sig fast i mittfåran.

Varför ska jag lita på sossarna när de sviker dyra löften så snart de anar en avvikande bris i opinionsvindarna? Varför ska jag tro på moderaterna när deras tal om frihet visar sig vara blå dunster?

När pratade de senast med lite glöd och övertygelse om framtidsvisioner som var något mer än kissnödiga försäkringar om att allt ska vara lika bra som förr? Samma gamla lösningar levererade med nya one-liners från PR-firmorna. Samtidigt gör man allt man kan för att hindra gammelmedia från att släppa in nya frågor eller perspektiv i debatten, för man vet ju hur DET går

Den här bloggen har kommit att handla mycket om integritetsfrågor. Mer och mer har jag börjat inse att min största beef är med makthavarnas TOTALA AVSAKNAD av integritet.

Vill man inte se SD kapa 12% i nästa val, är det hög tid att skaffa sig lite.

Dn, Tokmod, dn, Expressen,  Expressen, Gp, Svd, svd, Svd, Gp, dn, dn, dn, ab

Läs även andra bloggares åsikter om 

40 tankar om “Det är inte Sverigedemokraternas fel!

 1. Pingback: Sverige – en demokrati med problem… | Liberaldemokraterna

 2. Att i en demokrati tala om hur vissa obekväma partier skall ”hanteras” känns minst sagt obehagligt. Det som istället behöver hanteras är de övriga partiernas ignorans till att de flesta egentligen inte vill ha någon multikultur.

  Jag sympatiserar själv med SD när det gäller integrationspolitiken. Man SKA ta seden dit man kommer. Vi kan inte öppna upp vårt välfärdssystem för de som saknar giltiga flyktingskäl och invandringen MÅSTE begränsas likt den i våra grannländer om vi någonsin skall kunna göra något åt problemet.

  Tänk även på att hur gärna ni som SD-motståndare än vill påpeka att endast 5-6% av svenskarna sympatiserar med deras parti så skall ni veta att mångdubbelt fler sympatiserar med deras åsikter (men är skrämda till tystnad av media och vänsterrörelsen) och åter fler håller med men prioriterar andra områden när de röstar.

 3. Jag är mycket mot Sd, som regelbundna läsare vet. Men det hindrar inte att jag anser att problemet inte är Sd. Problemet är ett annat.

  Och ja… Jag gissar att ca 20% av befolkningen skulle kunna rösta på Sd…

 4. Pingback: Socialdemokraterna jublar – Av någon underlig anledning!? «

 5. Jerlerup har helt rätt, han har fattat vad Barbapappa Reinfeldt, inte begriper! 76% av Svenskarna vill inte ha hit fler invandrare! och vi skall ha rätt att ha vår Skolavslutning i Kyrkan där vi sjunger den Blomstertid nu kommer! SD kommer lätt att få 20% i valet 2014. Kom ihåg mina ord! Bengt Westerberg var den som förstörde Vårt land! Glöm honom Aldrig!

 6. Jag har en känsla av att Du som vanligt glider på sanningen, denna gång i ett avsnitt ovan där Du skriver:

  Jag varnade att man bara kan bemöta SD genom att förändra politiken i stort och genom att bemöta osv.

  Jag har aldrig sett Dig skriva tidigare att politiken måste förändras i stort (i SD:s riktning). Jag har ingenting emot detta annat än att det inte är klädsamt att påstå sig alltid ha haft den åsikt man just har kommit till insikt om.

  För att haka på Carl ovan. Vad är det i SD:s politik som Du har börjat gilla?

 7. Nej jag vill stoppa Sd. men man stoppar bara Sd genom att göra mos av SD:s idéer och argument! Inte genom censur för det vinner Sd på!

 8. Om nu SD är så fullständigt bort i tok – och det samtidigt är så uppenbart och självklart – borde det då inte vara hur lätt som helst att käfta ner dem?

  Kan inte EN ENDA vänstermupp sluta skramla med nyckelknippan och istället lugnt och fint böja argument med SD och stå som en obestridlig segrare i den diskussionen?

  Ingen gör det. Inte en enda.

  Helt obegripligt att diskussionen inskränker sig till att tala om att SD är dumma, jättedumma.

  Det är verkligen imponerande.

  Jerlerup har helt rätt.

  Käfta ner SD eller ni är medskyldiga till att de får 20% i nästa val.

 9. Bra cfr. Du har nosat på verkligheten

  Ingen har hittills lyckats ”käfta ner” oss och det kommer inte att bli lättare.

  Förslag: Vi enas om att den gjorda och pågående invandringen till Sverige f.n. kostar minst 50 miljarder per år vilket de flesta seriösa undersökningar visar.

  Detta är en bra grund att starta en debatt från och den stöds av forskningen.

 10. Jag kan inte förstå hur det är rasism att önska en rimlig invandring? Helt befängt att sammanblanda dessa två begrepp. Vid vilken mängd invandrare per år blir man rasist? 1 000? 10 000? 100 000? 1 000 000?

  Det handlar om ett balanserat ansvar. Visste du också att de journalister som profilerat sig främst vad gäller mångkultur bor själva i de mest segregerade områdena? Dubbelmoralen härjar överallt i samhället. Har du granskat journalisterna?

 11. Journalistgranskning 17.45

  Gränsen för rasism är något flytande.

  Om du i något avseende skulle avvika neråt från det antal som för stunden beviljas PUT i Sverige så anses detta vara att opponera mot aktuell invandringspolitik och du definieras som en rasist.

  Hur svårt kan det va?

 12. Ingen vill debattera minst 50 miljarder i kostnader per år enl. ovan och trots det påstår vissa att det gäller att ta debatten mot SD??!

  Dessa kostnader är de enda aktuella svenska ekonomiska fakta som finns såvitt jag vet. Kom gärna med invändningar ni som påstår er vilja ta debatten.

  Det är nog så att ni inte vill ha någon debatt eftersom det då kommer fram för er obehagliga fakta.

 13. Intressant definition. Så om vi hade 1 miljon invandrare per år och någon ville ha 900 000 så skulle det vara främlingsfientligt? Och om man hade 10 000 per år och någon ville ha 5 000 så skulle det vara främlingsfientligt?

  Det relativa rasismbegreppet är dock väldigt diffust och inte en särskilt bra måttstock.

  Och om man föredrar en viss kultur framför en annan, är det rasistiskt?

 14. Några frågor bara

  Om jag inte vill se det Islamiska inflytandet öka i Sverige ,
  är jag rasist då ?
  Om jag vill bo i ett land med företrädelsevis Svensk och eller Europeisk befolkning, är jag rasist då ?

  Tacksam för svar så att jag vet

 15. Ingen vill debattera minst 50 miljarder i kostnader per år enl. ovan och trots det påstår vissa att det gäller att ta debatten mot SD??!

  Det är rimligen så att om man som liberal anser att kommunister utgjort och utgör ett hot mot det fria samhället och lägger ner den kraft man gjort sedan 100 år på att bekämpa densamma så står man för fan inte och velar i farstun om hur man ska se på dom enda arvtagarna till det nazistiska och fascistiska arvet.

 16. @Micke

  Jag förmodar att ditt Ja var riktat till mig ?

  Fine, om då politiker samt media och andra nvandringsivrare gärna fyller Sverige med invandrare men samtidigt för allt i världen inte vill bo bland dom, vad ska då detta betecknas som ?
  Vi gillar olika, men inte på min gata.

  Om då mindre bemedlade människor inte i heller vill bo bland invandrare, men inte har ekonomisk möjlighet att flytta till frizonerna och därför luftar sitt missnöje kanske genom att rösta på SD eller bara vara allmänt förbannade över situationen.
  Vad skiljer då dessa två grupper från varandra.

 17. ”Kan inte EN ENDA vänstermupp sluta skramla med nyckelknippan och istället lugnt och fint böja argument med SD och stå som en obestridlig segrare i den diskussionen?”

  Här har vi en vänstermupp som försöker snacka omkull ett par sverigedemokrater. Men han gör sig främst till åtlöje.

  Först hävdar han att han känner lika stor gemenskap med alla människor i hela världen, utom just sverigedemokrater (med andra ord, lika stor gemenskap med sin egen mor som med Usama Bin Ladin). Sedan kommer det bästa, att han inte skulle prioritera sin egen mor framför en främling, eftersom han då skulle vara en ”fascist”. Och slutligen när SDarna säger att de kommer att vara i majoritet 2018 (nej, det tror jag inte) så flippar han ur och hotar med att slå SDarna på käften samt att ”pissa på dem”.

  Och då bryter polisen in och förklarar med myndig stämma att man inte får hota folk. ”De är sverigedemokrater” säger vänstermuppen till sitt försvar, som om det skulle göra hoten lagliga. Patetiskt så det förslår.

  Här har vi ett ypperligt exempel på hur det politiska mantrat ”alla människor är lika mycket värda” dragits till sin absurda slutkonsekvens. Ingen djupare tankeverksamhet, utan bara idogt rapande av politiskt korrekta floskler.

 18. @Micke

  ”Det är rimligen så att om man som liberal anser att kommunister utgjort och utgör ett hot mot det fria samhället och lägger ner den kraft man gjort sedan 100 år på att bekämpa densamma så står man för fan inte och velar i farstun om hur man ska se på dom enda arvtagarna till det nazistiska och fascistiska arvet.”

  De enda fascisterna idag kallar sig antifascister, och ryms främst inom AFA, RS, och andra liknande stenkastande terrorgrupper.

  De nazister som finns i Sverige idag är en extremt marginaliserad grupp. En ideologi som däremot är mycket lik nazism och i vissa avseenden är betydligt värre än nazismen är ju som bekant islam, som hela etablissemanget håller som sin skyddsling. Men ju fler som inser vad islam verkligen står för, desto fler kommer att resa sig upp och göra motstånd mot denna groteska läras spridning i Sverige. Vi vill inte ha ett nytt mellanöstern här, även om många politiker verkar ha det som sitt främsta mål.

  Om inte islam stoppas är jag rädd att det kommer att bli inbördeskrig i Sverige inom ett par decennier.

 19. Fast det där Youtube-klippet visar ju PRECIS det Torbjörn syftar på; att man försöker snacka bort SD på fel sätt. Att kalla dem för rasister, hota med våld osv. Mycket kontraproduktivt.

 20. Jornalistgranskning 20.23 15 maj

  Exakt.

  Vi har redan idag en ”sortering av människor” som genomförs av Migrationsverket och den är genom sin upphöjdhet och följd av politiska beslut att betrakta som oantastlig vad gäller rasism. Denna sortering är rätt.

  Sortering som sådan är alltså accepterad som företeelse, kanske med undantag för någon miljöpartist som vill ha ett gränslöst samhälle.

  Den som förespråkar en annorlunda sortering och i det fall en sådan sortering skulle leda till FÄRRE antal PUT är att betrakta som rasist.

  Lätt som en plätt och fullständigt logiskt.

 21. Jag efterlyste debatt!!

  Jag har ingenting emot liberaler som säger att jag struntar i att invandringen kostar 50 miljarder om året och vill ha fri invandring i alla fall. De är hederliga, men ser inte andra saker som jag skulle kunna framföra i den debatt som de inte vill föra.

  Men liberaler som säger jag vill ha fri invandring och förnekar kostnader på 50 miljarder per år är ohederliga.

  Förmodligen vet Ni att era egna ideologiska förfäder anser att fri invandring inte går att förena med en välfärdsstat.

 22. Om inte islam stoppas är jag rädd att det kommer att bli inbördeskrig i Sverige inom ett par decennier.

  ——————————————-
  Vilken är skillanden mellan att extrema islamister hotar alla med våld och att ni gör det ?

  För oss andra alltså?

 23. @Micke jag skrev följande inlägg till dig, men har ej fått svar

  maj 17, 2011 kl. 12:15 f m
  @Micke

  Jag förmodar att ditt Ja var riktat till mig ?

  Fine, om då politiker samt media och andra invandringsivrare gärna fyller Sverige med invandrare men samtidigt för allt i världen inte vill bo bland dom, vad ska då detta betecknas som ?
  Vi gillar olika, men inte på min gata.

  Om då mindre bemedlade människor inte i heller vill bo bland invandrare, men inte har ekonomisk möjlighet att flytta till frizonerna och därför luftar sitt missnöje kanske genom att rösta på SD eller bara vara allmänt förbannade över situationen.
  Vad skiljer då dessa två grupper från varandra.

 24. @riffi, nu har du i ett antal inlägg sagt att invandringen kostar minst 50 miljarder per år. Inte en enda gång har du angivit någon källa. Snälla, kom nu inte dragande med er husgud Ekberg eller vad han heter. Hans argument har punkterats så många gånger redan av seriösa ekonomer så vi kan väl hoppa över honom!?

  Medan du funderar på vilka de flesta seriösa undersökningar är som du hänvisar till i någon av dina kommentarer så lägger jag till följande:

  I ert budgetförslag, som jag granskade inför valet, har ni på rättspolitikens område räknat fel på sisådär 15-20 miljarder. Här kan du se hur. http://blogg.aftonbladet.se/21909/2010/06/svensk-myndighetskontroll-granskar-sd-s-skuggbudget-och-saknar-20-miljarder-pa-delomrade-1
  Vad jag kunnat se så har ni fortfarande samma fel kvar i era beräkningar så jag undrar om du har nån synpunkt på det också?

  Eftersom du ville ha debatt så tar jag en fråga till som kan ha betydelse för dina påstådda 50 miljarder.

  SD hävdar också att massor av invandring sker från länder som uppvisar väldigt stora skillnader mot Sverige i olika avseenden som utvecklingsgrad, inkomst etc. Det är bara till viss del sant och gäller främst asylflyktingar vilka vi skulle ha tagit emot även med SD:s politik som om jag förstått det rätt ska omfatta kvotflyktingar.

  Siffrorna visar att fördelningen 2009 såg ut så här: Från länder med hög HDI kom 5897, med medel HDI 34031 och med låg HDI 11925.

  Human Development Index (HDI) är ett index som används för att jämföra välståndet i olika länder, på samma sätt som BNP. Medan BNP fokuserar på materiellt välstånd hävdas HDI ge en mer komplett bild, eftersom det är en sammanvägning av förväntad livslängd, utbildningsnivå och BNP.

  Sammantaget så tillförs Sverige ca. 32 miljarder genom den utbildning som förs hit genom invandringen. Eftersom jag är säker på att du inte tror mig så hänvisar jag till källan här. http://blogg.aftonbladet.se/21909/2010/09/svensk-myndighetskontroll-sverige-tillfors-32-miljarder-netto-genom-vardet-pa-invandrares-utbildning

  Om du sedan går till min blogg så hittar du från maj-sep 2010 över 100 artiklar där också som på olika sätt bemöter SD:s politik. Bland det viktigaste i dessa är det stora antalet länkar som hela tiden ger underbyggnad och grund för det som påstås från en mängd olika källor. SD brukar då de överhuvudtaget länkar, göra det till Politiskt inkorrekt där man får läsa andra SD sympatisörers åsikter vilket är mindre intressant.

  En sista länk här som leder till ett inlägg som ganska väl beskriver SD:s stora dilemma, era siffror stämmer inte! http://blogg.aftonbladet.se/21909/2011/05/svensk-myndighetskontroll-sd-s-siffror-haller-inte

  ”SD säger sig ha stöd av beräkningar från riksdagens utredningstjänst (RUT) för beräkningen att det går att spara 10 miljarder kronor per år på att minska asyl- och anhöriginvandringen med 90 procent”, stod det i Dagens Nyheter dagen efter skuggbudgetpresentationen.

  Det är bara ett litet problem med detta och det är att RUT inte alls vill kännas vid de siffror som SD använder. Vad RUT kommit fram till i de två rapporter som partiet fått, är siffror som ligger långt från de 10 miljarder som anges. De korrekta siffrorna landar på som mest och högt räknat två miljarder. Rapporterna finns redovisade i Expressen.

  Jag undrar hur lång tid det ska ta för SD att inse att de kalkyler de bygger sin politik på är helt och fullständigt orealistiska?

  De SD supportrar som kommenterar det faktum att partiet får sina uppgifter och siffror granskade, är upprörda och tycker som vanligt då SD kritiseras, att det handlar om mobbing. Ett tips i sammanhanget kan vara att inte använda siffror som man inte har täckning för. Jag är övertygad om att ett sådant förfarande omedelbart och drastiskt skulle minska ”mobbingen!”

  Just nu är ni ungefär lika realistiska som de 13 bolag som i en amerikansk domstol yrkade på ett skadestånd på totalt 470 000 miljarder för fildelning. Domaren slängde ut den stämningen så det visslade om det. Man kan göra samma sak med SD:s kalkyler. http://www.idg.se/2.1085/1.375666/skivbolag-nekas-miljarders-miljarder-skadestand

 25. @ Michael Gajditza

  Maria Leisner om Romer i DN
  ” Enligt utredningar som andra har gjort kostar en människa som är arbetslös under hela sitt liv staten 14 miljoner kronor. Om man utgår från att vår uppskattning är korrekt – att vi har 50.000 romer i landet varar 80 procent går utan arbete – så medför det 560 miljarder kronor i extra utgifter för staten under deras livstid, säger Maria Leissner.
  Den summan ger i sin tur en årlig kostnad om 12,5 miljarder kronor. ”

  Om 40.000 romer kostar 12,5 miljarder om året och antalet personer med utländsk bakgrund ökat med 439 675 mellan åren 2002-2010 vad kan det bli för siffror då ?

 26. Fine, om då politiker samt media och andra invandringsivrare gärna fyller Sverige med invandrare men samtidigt för allt i världen inte vill bo bland dom, vad ska då detta betecknas som ?
  ——————————-

  Som att dom har mer pengar än dig och invandrarna och att det är upp till dig och invandrarna att tjäna mer pengar om ni ska bo granne med Reinfeld eller bli kommunister, göras revolution och göra Reinfelts vfillaomrpde till kollektiv där lägenheterna fördelas av revolutionsråd eller liknande.

  Vad skiljer då dessa två grupper från varandra.

  —————————————–
  Det som skiljer outbidlade svenska låginkomsttagre från outbildade fattiga somlier är ursprung.

  Bägge grupper kommer att behövas för att hålla Sverige gående på den nivå vi förväntar oss i den globala konkurrens som ständigt ökar oavsett om man gillar det eller inte.

 27. @Micke

  Märkligt osammanhängande svar .
  Men då är alltså båda grupperna rasister, skillnaden är att den ena gruppen inte blir berörd av invandringen och kan därmed ”Gilla olika” på behörigt avstånd och framstå som God (”och förresten grannen är minsann från Italien och jobbar som läkare och hans fru jobbar med import av delikatesser och dom är huuur trevliga som helst, så visst känner jag invandrare”)
  Medan den andra gruppen kan inte och reagerar på detta och framstår då som Ond dvs rasist.

  Nu bor jag i ett samhälle bestående av Svensk medelklass, gift med en kvinna som kom till Sverige när hon var 3 år
  (på den tiden det var arbetskraftinvandring och inte som idag bidragsinvandring från ointegrerbara kulturer från Afrika o Arabländerna) och har 3 halvblattar till barn.

 28. Kul återkommer imorgon. Jag troode inte ni tordes ta debatt.

  Fundera under tiden på tokliberalargumenten med fri invandring.

 29. Hur kan Du kalla det för debatt när Du inleder med att förneka den enda svenska utredning som finns om invandringens kostnader. Kritiken mot Ekbergs utredning är att 50 miljarder per år är en för låg kostnad eftersom den bla inte inkluderar kostnaderna för invandrarnas kommande pensioner.

  Du hänvisar till Aftonbladet och till Svensk Myndighetskontroll, två i sammanhanget högst obskyra och partiska organ som ligger på samma nivå som Politiskt Inkorrekt när det gäller fakta och möjligen också när det gäller ensidighet. Jag bemöter inte de 32 miljarderna som Du nämnde eftersom jag inte lyckades länka, men en utbildning är bara samhällsekonomiskt lönsam i detta sammanhang om utbildningen kommer till nytta. Utbildningen hos påstådda invandrade civilingenjörer som kör taxi tillför inte samhället några miljarder.

  Vad kostar invandringen enligt dig?

 30. Jag avser den utredning som kommer fram till siffran 267 miljarder och som användes flitigt under valrörelsen.
  Om du hade orkat så hade du sett att bloggen Svensk Myndighetskontroll är min blogg och skälet för att länka dit är helt enkelt att jag redan tidigare vid olika tillfällen i sisådär 100-150 olika inlägg debatterat det du vill debattera.

  Det var kul att få veta att jag är både obskyr och partisk. Om du med partisk menar att jag står för min och Liberaldemokraternas uppfattning i frågan så visst är jag partisk. På exakt samma sätt som du är partisk till SD:s fördel men det är ju liksom utgångspunkten för hela debatten – att vi har olika åsikter – så det verkar lite onödigt att ens ta upp den saken.

  Att det är ett j-a slöseri med alla dessa människor som vi i vår inskränkthet inte släpper in på arbetsmarknaden på den nivå där de rätteligen borde vara är en skam. Inte för invandrarna utan för dig och mig och hela vårt samhälle.
  Men, när civilingenjören kör taxi och veterinären sköter spärren i tunnelbanan så jobbar dom och bidrar på så sätt på samma sätt som andra till det svenska samhället.
  Min pappa kom hit 1951 med en nationalekonomexamen i bagaget som han aldrig fick användning för utan han tvingades hela livet arbeta med sådant som han egentligen var överkvalificerad för.

  I hans kvarlåtenskap har jag hittat mer än 300 jobbansökningar där han söker arbeten som motsvarar hans utbildning men det var nobben överallt. Han var tysk och hade alltså en stor fördel i att han behärskade språket fullständigt i vad som med åren kom att bli Sveriges absolut största handelspartner. Inte fan hjälpte det. Jobben han sökte gick alltid och utan undantag till en svensk.

  Du förstår, han var invandrare och idag så är muslimer för dig vad invandrare oavsett ursprung var för nationen på 50- och 60-talen. När ASEA importerade italienare till Västerås på 50-talet så samlades folk bara för att titta på när de exotiska djuren klev av bussen.

  På den nivån argumenterar SD fortfarande med den skillnaden att fokus nu är flyttat till utomeuropeiska invandrare. Mekanismerna som styr är desamma och skälet till att jag känner igen dom så väl är att jag själv har mött dom åtskilliga gånger bl.a vid ett flertal tillfällen i debatter med SD folk som anser att inte heller jag är svensk.

  Så, enkelt uttryckt, nog fan är de allra flesta av er rasister på ett eller annat sätt. Hur ska man annars förklara att så många tycker sig vara aningen bättre än andra som, likt mig, har ett utländskt klingande namn?

  Min far kom hit. Han började jobba dagen efter ankomst och jobbade till pensionen. Han kostade inte det svenska samhället en krona i uppväxt och utbildningskostnader och han hade till sist även den goda smaken att dö hemma medan han tittade på Rapport så han kostade inte en spänn som gammal heller genom att ligga och uppta plats för någon svensk på nån långvårdsavdelning. Han gifte sig med en svenska och tillsammans adopterade dom två barn, min syster och mig så han bidrog inte ens till några kostnader för förlossning och mödravård.

  Som tack för sina bidrag till det svenska samhället så fick han ända fram till sin död i olika sammanhang höra att han inte var ”riktig svensk”.

  I min nästa kommentar så ska jag berätta vad invandringen kostar enligt mig men innan dess så kanske du vill ha vänligheten att läsa på om Ekbergs siffror för om du påstår att kritiken mot Ekberg skulle bestå i att han inte räknat kostnaden för kommande pensioner så har du mycket mer att läsa in vad gäller kritiken av honom.

 31. I väntan på beskedet kan jag rekommendera de som är intresserade att läsa Lars Janssons bok ”mångkultur eller välfärd”. Även om kostnaderna för invandringen inte är aktuella, tar boken, som nog inte är dyr, upp många av komponenterna i invandringens kostnader som för övrigt i boken bedöms som mycket högre än 50 miljarder kronor per år.

  Bokens titel, mångkultur eller välfärd, kan troligen härstamma från större liberaler än Michael Gajditza av vilka t.ex. Milton Friedman lär ha sagt ”You cannot simultaneously have free immiration and a welfare state”.

  För övrigt tycker jag Gajditzas snarstuckenhet är oberättigad. Jag har följt både hans och många andras insatser och har aldrig tyckt att han skulle vara vare sig bättre eller sämre än jag.

 32. Efter ett visst funderande över Gajditzas obalanserade inlägg ovan måste jag undra. Styrs hans åsikter av ett hat mot (de) svenskar som påstått inte uppskattade hans far efter förtjänst och är hans liberalism bara en täckmantel för en hämnd för detta?

  Jag måste nog be att få påpeka att mina föräldrar liksom jag själv blivit utsatt för ganska många orättvisor (i intet fall från invandrare) och jag har träffat många bra människor och många skitstövlar. Jag tycker nog att man skall se till individer och inte pådyvla andra människor åsikter de inte har.

 33. Lars Jansson kom fram till en nettokostnad på 267 miljarder för år 1999, drygt 10% av BNP per år, lika mycket som skolan och vården tillsammans.

  Faktum är att Sverige inte har haft något behov av arbetskraft sedan 1973 då oljekris, varvskris och industrikris drabbade Sverige och vi har idag inte ens jobb till våra svenska högutbildade ungdomar och arbetslösa svenskar. Därför bör vi upphöra med flykting invandring helt och anvisa flyktingar till flyktingläger i konfliktens närområde, då kan vi hjälpa 100 gånger fler människor för samma kostnad, samtidigt som vi slipper alla integrationsproblem med arbetslöshet, bidragsberoende, kriminalitet och utanförskap.

  ”Den mest djupgående studien av invandringens konsekvenser för USA:s offentliga sektor genomfördes av det ansedda National Research Council år 1997. Slutsatsen var att invandring av högutbildade gav ett nettotillskott till de offentliga finanserna, medan invandring av lågutbildade hade negativa konsekvenser. I dagens priser betalade varje lågutbildad invandrare över sin livstid ca 1,1 miljoner kronor mindre i skatter än vad de fick i bidrag och offentliga tjänster. Det slående med detta är att USA har en relativt liten välfärdsstat och integrerar lågutbildade invandrare bäst i världen.”

  ”Världens främsta expert på invandringens bredare ekonomiska konsekvenser är Harvardprofessorn George Borjas, själv invandrad från Kuba. Borjas visar att invandringen till USA innebär enorma vinster i form av ökad lön för invandrarna, men ytterst små vinster för amerikanerna själva, motsvarande endast 0,1 procent av BNP. Rikare amerikaner har visserligen gynnats av att de kan köpa billiga tjänster, medan fattigare amerikaner har fått se sina löner sjunka genom ökad låglönekonkurrens. Återigen borde vi fråga oss vad sannolikheten är att välfärdstaten Sverige ska vinna på invandring, när inte ens USA längre kan lyckas få större fördelar.”

  http://www.svensktidskrift.se/?p=23968

  Gajditzas, din far var ju inte svensk, han var tysk. Man kan inte bli svensk eller tysk, det kan man bara födas till av svenska eller tyska föräldrar. Medborgarskap är en annan sak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s