Farc-svensken: dags att syna en del Vänsterpartister i sömmarna!

Jag har funderat lite över de sista nyheterna om FARC-svensken. Joaquin Perez Becerra, som är redaktör för gerilla rörelsens propagandakontor, Anncol, som drivs från Sverige. Han beskrivs i delar av media som journalist, men som ni kan se på bilden här är det inte pennor han använder som vapen alltid. (Mannen till höger)

Becerra greps i helgen på Maiquetía International Airport i Venezuela, misstänkt för att ha finansierat gerillans verksamhet. Han är nu anhållen i väntan på beslut om eventuell utlämning till Colombia, som har utfärdat en internationell arresteringsorder mot honom.

Saken förbryllar mig.

Å ena sidan är det oomtvistat så att nyhetsbyrån Anncol, den Colombiska gerilla rörelsen FARC:s propagandaorgan, styrts från Sverige av bland annat Becerra, med visst samarbete från Vänsterpolitikern Jens Holm och Dror Feiler, m.fl.

Men å andra sidan är det ju så att Chavez, som lämnat ut Becerra, står FARC nära. Som Kent Filippu skriver idag gör det att man bör ställa frågan varför en person som stöder FARC valt att lämna ut en person som antas vara FARC:s internationella samordnare?!

Jag citerar Filippu:

Inte för att jag förväntar mig någon form av logik från Hugo Chavez, men för mig är det ett tecken på att svensken är oskyldig snarare än tvärtom. Svenskan drar dock lite andra slutsatser – att den politiska förändringen ska ha skett i Colombia. Kanske har de rätt.

Hur som helst är gerillans metoder avskyvärda, med våldsdåd mot oskyldiga och kidnappningar. Även om Bererra är oskyldig vore det hög tid att syna Dror Feiler och Jens Holm i sömmarna! Är han skyldig är det verkligen mer än hög tid för det!

PS

Följande brev lär ha funnits på Ung Vänsters kontor på 90-talet. ”Journalisten” skrev det.

 ”Från FARC-EP:s militära befälhavare och alla dess gerillakämpar till er – en revolutionär hälsning… Till medlemmarna i Ung Vänster. Revolutio…nära hälsningar och en önskan om ett Nytt år fullt av optimism och kampglöd inför de stora och komplicerade uppgifter som ligger framför alla revolutionärer i världen. FARC-EP:s internationella kommission tackar för all den solidaritet som medlemmarna i Ung Vänster, i synnerhet förbundsordförande Jenny Lindahl och medlemmen av förbundsstyrelsen Jens Holm, har gett vårt plågande folk.”

Stämmer detta, vad säger Ung Vänster och vad säger Jens Holm?

Annonser

4 thoughts on “Farc-svensken: dags att syna en del Vänsterpartister i sömmarna!

  1. Han måste ha en stämpek i pannan där det står svensk.
    Ungefär som om man skulle släppa in hästen i kohagen och skriva Ko på sidan.Tror inte att korna tror att det är en ko.
    Men sedan är det ju kännt sedan länge att sverige är en fristad åt brottslingar och terrorister

  2. Ping: Joaquin Perez Becerra gripen som gerillachef « Gotiska Klubben

  3. Ping: Terrorism är inte samma sak som mänskliga rättigheter! | Liberaldemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s