Nu sitter Hasse Alfredsson risigt till!

Jag ber lite om ursäkt för denna artikel nu i efterhand. Klart att det är rätt att kritisera spexare med rasistiska motiv. Däremot ogillar jag den dubbelmoral som visade sig i att man prisade Hasse Alfredsson i samma andetag som man kritiserade spexarna som denna artikel handlar om. /Juli 2013

Liberaldemokraterna noterar att svensk media just nu löper amok över ett gäng spexare i Lund som på en maskerad som klätt ut sig till slavar och slavhandlare…  Rapparen Petter har rutit till, media skriver stort med stora rubriker om händelsen, och politiker är ”chockade” och ministern Birgitta Ohlsson (FP) tycker att det som hände i Lund var osmakligt.

Spex, eller olaglig rasistisk propaganda och uppmaning till barnmisshandel och mord?

Kom igen! Det är inte rötmånad, och det är inte första april!

Om detta ”slaveri”-spex ska ses som olagligt vet jag på rak hand på en hel rad spex på universitet som också börförbjudas. Vad sägs om spex som utspelas i turkiska harem?

Eller vad sägs om spexet Djingis Khan som skrevs av Hasse Alfredsson och som spelas i Lund just nu? Borde det inte vara olagligt att håna asiater och förespråka barnmisshandel, fylleri och mord?

”Ja för nu ska vi ut och härja,
supa och slåss och svärja,
bränna röda stugor, slå små barn och säga fula ord.
Med blod ska vi stäppen färga;
nu änteligen lär jag
kunna dra nån riktig nytta av min Hermodskurs i mord.”

Har de förresten kvar rollen som Hasse brukade spela när han klädd till böneutropare i minaret sjöng: ”Tjugo gånger varje vecka ska en trogen muselman, lägga sig på knä mot mecka, ner i modden med sin kran…”

Det finns verkliga problem med rasism och fördomar i Sverige, och det sitter ett gäng i Sveriges rikdag som ni borde bemöta. Ta en strid mot RIKTIG rasism istället för att jaga spexare i Lund!

/Torbjörn Jerlerup

Annonser

17 thoughts on “Nu sitter Hasse Alfredsson risigt till!

 1. All form av rasism ska behandlas lika, det får även Lunds studenter och Hasse Alfredsson lov att förstå. Det är allvarligt att anspela på folks tillhörighet till slavfolk, och upphöja sig själv till slavhandlare, som kan sälja människor som djur på en kreatursmarknad. Vad ska det bli av sådana studenter. Ja inte kan de anförtros positioner inom den ledande eliten i vart fall, särskilt inte bland dem som styr riket. Det blir att hålla offentlig avbön och göra pudlar så det står härligt till, för att tillfredsställa en bitter och vrång allmänhet. Torbjörn Jerlerup har som vanligt ingenting förstått, gammal rasist som han är.

 2. Svensk-afrikanska förbundet syns ha prioriteterna klara: Anmäl allt som gör en illa till mods och ropa HMF, samt inkassera fett med bidrag.*

  (*)Disclaimer: jag vill på intet sätt hävda att Svensk-Afrikanska förbundet består av ett gäng bidragsmjölkare, enbart hävda att deras prioriteter verka vara lite galna :-/

 3. ”(*)Disclaimer: jag vill på intet sätt hävda att Svensk-Afrikanska förbundet består av ett gäng bidragsmjölkare, enbart hävda att deras prioriteter verka vara lite galna :-/”

  Det är det enda de gör!

  Givetvis handlar det om bidrag, annars skulle ingen känna sig kränkt för något som hände för flera hundra år sedan.

 4. Slaveri och rasism har ingen direkt koppling, så var det definitivt inte under antiken runt medelhavet.

  Och vad ska man göra med seriealbumet med Asterix och Caesars Lagerkrans där Asterix och Obelix säljer sig som slavar i syfte att komma in Julius Caesar´s hushåll.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Caesars_lagerkrans

  Får man göra ett studentspex baserat på detta om man bortser från bristen på substitut för gallisk trolldryck. Huga!

 5. Ja, rasism är fel. Men för helskotta detta var helt klart ingen rasism. Jag kommer inte att ta en enda person som protesterar mot det som hände i Lund på allvar om inte denne också kräver att Hasse Alfredson åtalas och spexet Djingis Khan stängs ner.

  Sånt här trams gör bara att Sverigedemokraterna får ännu mer stöd.

 6. Ping: Nästa gång jag hör ett blondinskämt ska jag polisanmäla « Pinglans Tankar – den ej politiskt korrekta bloggen

 7. Det kan väl vara i sin ordning att skämta om allvarliga saker. Om man förstår och inser allvaret bakom. Hasse Alfredsson hade förmodligen koll på saker och ting, förhoppningsvis hade dessa glada studenter det också.
  För det är väl det man kanske ska oroa sig över, att utbildning och bildning (och för den delen, förstånd) inte nödvändigtvis går hand i hand och att människor nuförtiden har för vana att tycka mer än de tänker.

 8. Idiotar som skiter på sig så fort man tittar snett på svartj****

  [Borttaget inlägg]

  SKÄRPNING!!!!

 9. Jag läste ditt inlägg på Newsmill. Jag håller med om att kritiken är överdriven men de tester du skriver håller jag inte med om. Du menar att rasismen finns där och bör motarbetas istället för att jaga studentspex. Men faktum är att det knappast finns någon rasism och i brist på detta söker man efter glassar och studentlekar. Den enda rasismen som riktas från samhället riktas mot svenskar i form av diskriminering och förnekande av svenskarna som folkgrupp. Rasismen mot invandrare, visar sig i regel när man titar närmare på den, handlar i regel om invandringskritik och missnöje med exempelvis invandrarrelaterad brottslighet och oro att svenskarna i framtiden inte ska ha något eget land.t

 10. SD är ett parti som vilar på ren nazistisk och fascistisk grund som partiet inte klarat av att tvätta bort och så sent som förra året visade en av partiets riksdagsledamöter sina färdigheter genom att ordagrant sjunga den svenska nazismens motsvarighet till internationalen (var och varför han lärt sig denna sång har man fortfarande inte berättat för väljarna).Tillsammans med den övrriga partiledningen sjöng han dessutom en hyllning till mordet på en demokratiskt vald svensk statsminister.

  På detta parti röstar idag omkring 5 procent av väljarna.
  I Ungern har ett likvärdigt parti fått 19 procent och är tredje största parti.
  I Frankrike har den fascistiska partiledaren Marine Le Pen bättre opinionssiffror än den sittande högerpresidenten.

  Det största hotet mot friheten idag är det fascistiska och i siffror är hotet lika stort som det var i början på 30 talet.

  Om man kallar judahat (Ungern) och muslimhat (Frankrike och Sverige) för rasism eller inte är helt irrrelvant för att ta ställning till detta.

 11. Den enda rasismen som riktas från samhället riktas mot svenskar i form av diskriminering och förnekande av svenskarna som folkgrupp.
  ————————————
  Du ljuger.

 12. Ja, sådan moralpaniska hysteri som denna fest skapat hos de politiskt korrekta är anmärkningsvärd – till och med för att vara i Sverige, och det säger inte lite om hur fånigt det är.

  Sen när man läser den andra sidan av saken så att saker och ting kommer i perspektiv så inser man att det en PK säger och det katten lämnar i lådan är ungefär samma sak.
  Det dröjer nog inte länge innan vi hamnar i den situationen som en stackars ståuppkomiker på lyran drabbats av i kanada (av alla ställen!) Han kom i dispyt med några tankade lesbiska och okvädningsord uppstod så som det gör mellan fyllskallar. Men denna ståuppkomiker hade oturen att vara otrevlig tillbaka till ett par från en PK-priviligerad grupp och han blev anmäld för att ha kränkt de två lesbos ”mänskliga rättigheter”.

  Kontentan är att han aldrig får jobba som ståuppkomiker i Brittish Columbia. Snart i ett Sverige nära dig.
  skriv http före länken: goo.gl/AjYas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s