Nu sitter Hasse Alfredsson risigt till!

Posted on april 21, 2011

17


Jag ber lite om ursäkt för denna artikel nu i efterhand. Klart att det är rätt att kritisera spexare med rasistiska motiv. Däremot ogillar jag den dubbelmoral som visade sig i att man prisade Hasse Alfredsson i samma andetag som man kritiserade spexarna som denna artikel handlar om. /Juli 2013

Liberaldemokraterna noterar att svensk media just nu löper amok över ett gäng spexare i Lund som på en maskerad som klätt ut sig till slavar och slavhandlare…  Rapparen Petter har rutit till, media skriver stort med stora rubriker om händelsen, och politiker är ”chockade” och ministern Birgitta Ohlsson (FP) tycker att det som hände i Lund var osmakligt.

Spex, eller olaglig rasistisk propaganda och uppmaning till barnmisshandel och mord?

Kom igen! Det är inte rötmånad, och det är inte första april!

Om detta ”slaveri”-spex ska ses som olagligt vet jag på rak hand på en hel rad spex på universitet som också börförbjudas. Vad sägs om spex som utspelas i turkiska harem?

Eller vad sägs om spexet Djingis Khan som skrevs av Hasse Alfredsson och som spelas i Lund just nu? Borde det inte vara olagligt att håna asiater och förespråka barnmisshandel, fylleri och mord?

”Ja för nu ska vi ut och härja,
supa och slåss och svärja,
bränna röda stugor, slå små barn och säga fula ord.
Med blod ska vi stäppen färga;
nu änteligen lär jag
kunna dra nån riktig nytta av min Hermodskurs i mord.”

Har de förresten kvar rollen som Hasse brukade spela när han klädd till böneutropare i minaret sjöng: ”Tjugo gånger varje vecka ska en trogen muselman, lägga sig på knä mot mecka, ner i modden med sin kran…”

Det finns verkliga problem med rasism och fördomar i Sverige, och det sitter ett gäng i Sveriges rikdag som ni borde bemöta. Ta en strid mot RIKTIG rasism istället för att jaga spexare i Lund!

/Torbjörn Jerlerup

Advertisements
Posted in: rasism