Tibet var en slavstat, och Dalai Lama är ingen ängel

Posted on april 17, 2011

16


Dalai Lama har sagt mycket bra. Jag äger en del av hans böcker och inspireras av en del han skrivit. Men jag har tillräckligt stor historisk kunskap för att förstå att Dala Lama bör synas i sömmarna. Tibet var aldrig ett paradis och dala Lama har sagt MYCKET galna saker. Kulten av Dalai Lama är farlig eftersom lamans svaga sidor inte synas i sömmarna.

Dalai Lama och Aum-sektens ledare Asahara, något år innan han dödade folk med gas i Tokyos T-bana.

Tibet under Dalai Lamas regentskap (1950 tills han flydde till Indien 1959) var inget upplyst, andligt, paradis.

Tibet var en 1000% odemokratisk teokratisk slavstat där en feodal klass, samt präster och munkar, levde i en ofattbar lyx och folk i relativ fattigdom. Dessutom var Tibet det sista land på jorden där slaveriet var legalt, dvs där bönder var undersåtar till en landherre och där böndernas barn ägde samma status, och där herren hade laglig makt att döma sina slavar och kontrollerade hur och var de bodde.

Det var med andra ord inte fel, anser jag, att Kina hjälpte till att få en förändring i denna grymma slavstat. Hade jag levt på 1950-talet hade jag också velat störta tyrannen Dalai Lamas slavvälde.

Felet Kina gjort är att de gick längre och ockuperade Tibet och har gjort egna grymma övergrepp mot befolkningen.

Hur grym än Kinas diktatur i Tibet är kan man vara säker på en sak: den är INTE värre än den diktatur som Dalai lama styrde över innan kineserna kom!

Karma

Även hans idéer bör synas… Hans syn på Karma är en aning kontroversiell och delas inte av de flesta i Asien, om någon skulle tro det. Han anser att folk som är handikappade eller som dör i olyckor får lida pga det de gjort i tidigare liv.

Det bör man syna i sömmarna, men alla bara himlar med ögonen och tycker att Dalai Lama är såååååå vis.

Att laman dessutom är abortmotståndare och mot homosexuellas rättigheter, som man kan läsa i dagens DN, brukar man också förbise när han kommer på besök.

Visst, han får tycka vad han vill. Men en som bekämpar homosexuellas rättigheter är tamigfan ingen andligt högstående person, som jag ser det! Och jag tycker att en hel del av de som älskar laman såååå mycket borde inse det!

För att avsluta med Hans Regnells ord:

Mot bakgrund av synen på KD i Sverige är det synnerligen märkligt att Tenzin Gyatso, mer känd som dalai lama, är så hyllad. Här har ni en person som minsann är hardcore när det gäller synen på homosexualitet, abort och livet i största allmänhet. Hans åsikter delas knappast av den demokratiska västvärlden i stort utan endast av religiösa knäppskallar. Ändå hyllas han oreserverat i väst.

Ett skäl är givetvis att Gyatso blivit en symbol för kampen mot Kinas kommunistparti enligt logiken att min fiendes fiende är min vän. Samtidigt är det sannolikt så att folk i gemen inte har en aning om vad denne andlige ledare egentligen står för.

Samtidigt som man ställer de sista nazistiska fångvaktarna från andra världskriget inför rätta hyllar man ledaren för världens sista slavstat som en andlig guru utan att ifrågasätta hans svaga sidor. HALLÅ! Lite perspektiv på saken kanske?!?!

Visst, vad han gjort har han gjort. Men om en person ångrar det han gjort, så säger han det. När hörde du Dalai Lama ångra att han styrt över en stat med slaveri sist?

MER LÄSNING

Advertisements