Svensk sexköpspolitik: en blind leder en blind!

Michael Gajditza har skrivit en artikel som jag rekommenderar nu på morgonen. Den handlar om sexköpslagen och det faktum att sexsäljande män inte nämns i lagen. I förarbetet till lagen, som är på 241 sidor, så nämns män på elva av dessa. Det framgår dock ingenstans att även män säljer sex och att de gör det både till män och till kvinnor. Detta visar att något stinker i regeringens argumentation om sexköp.

Jag citerar:

”Hur galen denna debatt har blivit kan åskådliggöras bäst genom att vi ser på fakta.

I undersökningen ”Sex i Sverige” från 1996 uppger 0,5 procent av männen mot 0,3 procent av kvinnorna att de har tagit betalt för sex. Undersökningen baseras på ett befolkningsrepresentativt underlag.

I ”Sexuell exploatering av barn i Sverige”, 2004, svarade 1,8 procent av pojkarna mellan 17 och 19 år att de har sålt sex, mot 1,0 procent av de jämnåriga flickorna.

I enkätundersökningen ”Unga mäns sexvanor”, 2001, sade sig 3,1 procent av männen mellan 16 och 25 år ha prostituerat sig.

I norska undersökningen ”Ung i Oslo”, 2003, svarade elever mellan 14 och 17 år på om de tagit betalt för sex de senaste 12 månaderna. 2,1 procent av pojkarna och 0,6 procent av flickorna uppgav att de hade gjort det.

I danska undersökningen ”Hvad vi ikke ved om børn og unge”, 2002, hade 1,1 procent av pojkarna jämfört med 0,8 procent av flickorna sålt sex.

I såväl Sverige, Norge som Danmark är det alltså fler pojkar/män som säljer eller har sålt sex. Hur har detta uppmärksammats i det underlag som föregått sexköpslagen kan man fråga sig.”

I artikeln visar Gajditza vilka problem svensk feminism har idag.  Extremfeministerna kan inte ens säga att fler män än kvinnor säljer sex, för då faller hela deras världsbild ihop som ett korthus!

Läs även Mårten Schultz om sexköp.

/Liberaldemokraterna, Krassman, Nygatan, Nosize, V, Svensson, White, Fi, Fi, Fi, Fi, AB

2 tankar om “Svensk sexköpspolitik: en blind leder en blind!

  1. Pingback: Svensk feminism har fastnat i en återvändsgränd! | Liberaldemokraterna

  2. Man skulle kunna koppla den till veckans fokus pa skolfragorna som ar mycket positiva tankar eller sa skulle man kunna koppla det till de betydligt hardare tongangarna i invandrarfragor som ocksa har varit uppmarksammade den senaste veckan…Det jag kan se ar att ovriga partier inte skulle samla mer an en procent tillsammans och detta staller jag mig anda mycket tveksam till. Dessutom borde Feministiskt Initiativ anda ha en del av den procenten…Aven om just den har undersokningen ser mycket bra ut sa tror jag att det kommer bli en jamn kamp in till sondagen den 19 september och Sverigedemokraternas mojligheter tror jag definitivt inte att vi kan koppla bort…Rent generellt sa ser det anda ut som om Socialdemokraterna lite elakt uttryckt minskar i popularitet sa fort de oppnar munnen och sager nagot nytt om sig sjalva eller om Alliansen las Moderaterna . Man skulle kunna koppla den till veckans fokus pa skolfragorna som ar mycket positiva tankar eller sa skulle man kunna koppla det till de betydligt hardare tongangarna i invandrarfragor som ocksa har varit uppmarksammade den senaste veckan…Det jag kan se ar att ovriga partier inte skulle samla mer an en procent tillsammans och detta staller jag mig anda mycket tveksam till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s