Liberaldemokraterna utmanar Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna försöker utmåla sig som HBT-vänner genom att nån ledare för partiet umgås i HBT-kretsar en gång om året, och genom att hetsa mot Islam. Liberaldemokraterna har sett genom bluffen och ställer denna fråga till Jimmie Åkesson:

Vill ni, som vi Liberaldemokrater, öka invandringen genom att öppna gränserna för HBT-flyktingarna, Jimmie Åkesson?

…OM Sverigedemokraterna verkligen menar allvar med vad de säger borde de arbeta för att öppna gränserna för HBT-flyktingar från hela världen, speciellt från muslimska länder. OM de menar allvar borde de väl välkomna ateistiska flyktingar som flyr från t.ex. Iran. Idag är det svårt att få asyl i Sverige om man är HBT-flykting eller om man är ateist, det borde de vilja ändra på.

Nu har vi Liberaldemokratena  ingen fobi mot folk från andra kulturer eller religioner, som Sverigedemokraterna. Vi gillar invandring och invandrare från alla kulturer och religioner. Men vi Liberaldemokrater månar speciellt om de som flyr från förtryck och förföljelse och religiös fanatism, och vill därför gärna öppna landets gränser för dessa grupper.

Så jag ställer frågan till er Sverigedemokrater:

Om nu islam är ett hot mot HBT-folk, som ni anser, är ni beredda att öppna landets gränser för HBT-flyktingar från Iran, Saudi Arabien och andra länder? Vil ni ta emot ateister som flyr? Är ni beredda att öppna landets gränser för HBT-flyktingar från Uganda? Nu har ni chansen att visa att ni är ett HBT-vänligt parti i verkligheten!

Jag lovar… Såsom liberaldemokrat skulle jag gärna samarbeta med er i Sd i denna fråga.

Men något säger mig att Sverigedemokraterna inte menar allvar med denna HBT-flirt. Något säger mig att de inte vill ha in tiotusentals arabiska HBT-flyktingar i Sverige. Partiet är ju mot utomeuropeisk invandring, speciellt den från Afrika och arabvärlden…

Visa ditt rätta ansikte nu, Jimmie Åkesson!

/Torbjörn Jerlerup

Frick, PI, Pi, Ted, Kent, Anders

Läs även andra bloggares åsikter om ,

25 tankar om “Liberaldemokraterna utmanar Sverigedemokraterna

 1. Pingback: Vi driver en human och effektiv flyktingpolitik – till skillnad från Liberaldemokraterna « Ted Ekeroth

 2. Egentligen finns ingen direkt koppling mellan att vara hbt-vänlig (om man nu är det) och att nödvändigen göra undantag i sin invandrarpolitik för just den gruppen.
  I så fall skulle SD väl göra undantag för SD-sympatisörer från Afganistan (om sådana finns) osv?
  Det är inte helt relevant att göra såna kopplingar, man kan inte vänta sig att undantag göres eftersom även SD förstår betydelsen av en viss stringens i politiken.

  Men det kan vara intressant i sammanhanget, när du nämner att SD låtsas vara hbt-vänliga, att de även låtsas vara jude-vänliga.

  Om de skulle komma i en verklig maktposition skulle de visa upp sitt egentliga tryne. Så långt sträcker sig inte deras anhängares tankeförmåga.

 3. Men Torbjörn.
  Har du inte lärt dig någonting från övriga riksdagspartier? Samarbeta aldrig någonsin med Sd, oavsett vad det handlar om. Låssas istället som att det regnar och att Sd inte finns, precis som alla partier gjorde innan valet.
  Och om man tycker likadant som Sd i ngn fråga, be då för fan om ursäkt för det, precis som alla partier gör nu.

  Bekämpa Sd genom sådana här förslag? Vad är det för fasoner?

  Dessutom finns det inga bögar i Iran. Det har Mahmoud Ahmadinejad själv sagt.
  😉

 4. ”Om nu islam är ett hot mot HBT-folk, som ni anser”
  Dom avrättar homosexuella i muslimska länder, har det gått dig alldeles förbi, kan du överhuvudtaget någonting om islam.
  Snart kommer du väl och påstår att islam är feministiskt i grunden.

 5. Högst varierande i olika muslimska länder, James, i Afganistan förordar Talibanerna homoförhållanden mellan yngre soldater och – pojkar.
  För att soldaterna inte ska antasta kvinnor i onödan..
  Märkligt men sant, lär dig lite själv.

  Det ena uppväger det andra när det gäller Islamska länder generellt. En viss profet skulle idag betraktats som pedofil.

 6. Hans
  Det är rätt men det sker i skymmundan och pratas inte om offentligt, visar bara på hyckleriet som finns inom Islam.
  Spring du omkring o lek bög i Islamiska länder så får du se vad som händer dig.

  Du kan tex i Iran genom att gå till en iman och skriva ett tillfälligt kontrakt mellan dig och en kvinna läs prostituerad göra det tillåtet. Men tala inte öppet om prostitution

  James

 7. Jag har ockå hört talas om ”kontrakt” som gäller bara en dag eller två.
  Tydligt hyckleri, ja.
  I övrigt kanske man ska undvika att skriva för mycket om såna religioner när man vet vad det är.

 8. Jag håller med Hans om att det är lite konstigt att dra såna slutsatser som du gör Jerlerup. Du antar alltså att för att vara ”äkta” HBT-positiv så är för oreglerad invandringa av just HBT-människor?
  Jag skulle tippa att SD skulle förespråka samma politik även om det var äkta ariska vita svenska nazister från USA som kom i samma antal och samma slags invandringspolitik fördes emot dem.

  Och sen Hans. Vad vet du om SD ”egentliga” avsikter som de så konspiratoriskt döljer för den okunniga befolkningen? Vad vet du om det trynet rent faktabaserat? Eller är det din känsla du förmedlar?

 9. SD är nationalsocialister enligt professorer som skrivit artiklar om saken, nazister är en synonym sägs det.
  Alla som gått ut gymnasiet eller är ärliga och läskunniga samt med någon ambition i saken vet att SD har sina rötter i det här.
  Därmed inte sagt att det måste bära samma avsikter i grunden som den nazism det härör från, ideologier kan förändras och den biten är en helt annan diskussion,
  Ordet nazism måste inte betyda t.ex. jude-utrotning, som många tror.
  Jag förlitar mig främst på professorers uttalanden när jag säger att jag vet i det här fallet, sådant brukar vara ketym.

 10. Ok, tack för svaret Hans. Men jag tycker mig se i ditt förra inlägg att du anser att SD på något sätt döljer deras egentliga avsikter. Inte ens professorerna du hänvisar till kan säga någonting sanningsenligt om det. De kan kanske göra kvalificerade gissningar, men det är fortfarande gissningar, i grunden lika mycket värda som dina och mina.

  Och man kan på samma sätt gissa om det mesta. De flesta konspirationsteorier, som jag anser att teorin om SDs ”egentliga agenda” är, bygger på gissningar och enkla resonemang om till synes klara samband mellan olika saker.
  Sålunda gör man exakt samma misstag som man anklagar SD för att göra – att förenkla, att vara populistisk osv. Det är inte trovärdigt eller någonting som hjälper till att övertyga ”deras anhängare”.
  Det ser snarare ut som man kastar sten i glashus.

  Inte menat som ”attack” på dig, bara att jag noterat liknande tankegångar tidigare. Saker som jag funderat på och passade på att uttrycka nu när jag fick chansen 🙂

 11. Hmm…nu när jag läser mitt inlägg ovan, och tänker på allt jag skrivit på min blogg, så noterar jag att jag är inte den som har rätt att peka finger på andra. Jag gör också ofta samma misstag i min iver över att skriva 🙂

 12. Jasså, det är inte i någon ”skrivar-iver” jag kommenterar sånt när jag ser nazism-ormen krypa fram igen, i ett antal länder.
  Större delen av min släkt på fars sida mördades av nazister.
  Dagens nazister kan inte ge sig på judarna offentligt och det är helt naturligt om man gör allt för att framstå som judevänliga, den här biten är ju alldeles för infekterad och judarna har mycket stora resurser i världen idag, givetvis mångdubbelt mot t.ex. Al-kaida.
  Så pip bara till att du är judefientlig så behöver du inte bli så långlivad om ”fel” jude ser det.
  Det är väl ganska befängt att påstå att professorer gissar sig fram i sina specialområden, är det inte du själv som gissar, snarare? Det du hävdar går rakt mot all sans och vett i det fallet och mot all praxis och erfarenhet.
  Här har du lite att bita i:
  http://jinge.se/politik/statskunskapsrofessor-anser-sd-vara-nationalsocialister.htm

  Sen vet jag att det ropas ut slagord mot bl.a. judar under SD:s möten och att ingen protesterar.

  Jag har många andra klara indicier på saker och ting.
  Ett parti som har en huvudfråga om invandring, keh? Uppenbart oseriöst och lågt.
  Men man måste förstå att de flesta medlemmarna idag är grundlurade, på samma sätt som t.ex. Jehovas vittnen.
  Man vet inte vad som döljer sig i botten och i grunden.

  Jag har också nämnt att min intuition hittills aldrig lurat mig.

 13. Inläggen postas inte, men jag tror jag ignorerar en halvgalen blogg bestående av det vi ser här ovan.

 14. Kanske har man spärrat inläggt som innehåller länkar, jag länkade till en professors utredning om SD:s rätta tryne.
  Läs min blogg i stället då och sök på SD.

  Att hävda att professorer gissar sig fram i sina kunskapsområden, mer än andra?
  Ja då ska man ta sig för pannan, då är något rejält felkopplat.

 15. Jag märker att detta är en känslomässig fråga för dig så du gör nog rätt i att inte besöka denna blogg (eller kanske var det min du menade?) Jerlerup är liberal och han diskuterar gärna, även detta ämne.

 16. Om ni försökt postat nåt här ska ni veta att inga kommentarer spärrats av Akismet (anti-spamprogrammet).

  Om Sd är nazister. Nej det anser jag inte de är. Men Vissa delar av Sd:s retorik tangerar retorik som nazisterna använde. Det ser man bäst i hur Sd använder ordet kulturberikare och i generaliseringarna mot muslimer.

  https://ligator.wordpress.com/2010/08/07/sverigedemokraternas-begrepp-kulturberikare-anvandes-av-nazisterna/

  https://ligator.wordpress.com/2010/07/20/samma-argument-som-mot-judarna-del-1

  Sen har ju Sd de rötter de har. Om nån undrar över det kan man bara se på vem Anders Klarström var. 🙂 Fast det argumentet bryr jag mig mindre om. Ett parti, liksom en person, ska bedömas efter hur de är NU, inte efter hur de var för 23 år sen, anser jag, för endast genom att gå emot de idéer de har nu kan man slå tillbaka dem.

  /T

 17. Jag ser trams och hycklande i kommentarerna, inte bemötande i sak över huvud taget.
  Kanske är det ett av SD:s verktyg, men det hela är i alla händelser lägre än det mesta och debatt det här sättet påvisar behov av utbildning på grund-vux eller möjligen psykolog-hjälp, enda alternativet kan vara att det rör sig om mycket falska och fula personligheter som använder slingranden och löst kastade vansinnes-argument utan att begripa vad man gör och sedan gör allt för att undvika svara i sak.
  Jag upprepar, lägre än det mesta jag sett och då har jag sett en hel del.

 18. Till Jerlerup vill jag meddela att jag konstaterade att din blogg inte mottog inlägg som innehöll en länk.
  Jag tror inte det var tillfälligheter trots att jag ser att du själv kunnat lägga länk i kommentar.
  Jag skulle kunna ta fram professorernas namn osv, jag har glömt det eftersom jag bara läst och konstaterat att deras utläggningar passar exakt in i min bild av SD och perfekt kompletterar den, men det här är inget primärt intresseområde för mig, snarare ytterst sekundärt eftersom samhällen väller av dårskap, detta är bara ett exempel i mängden.
  Dessutom talar man ju uppenbarligen för total döva och falska öron och då avser jag inte bloggaren här.
  Det är alltså meningslöst att argumentera mot det sjukaste i samhället då responsen blir likaväl sjuk.

 19. Nu har jag fått kläm på det. Hittade dina inlägg mellan viagrareklam och reklam för formel 1. 🙂 Nån borde säga till Jinge att hans inlägg stoppades av Akismet pga ordet nationalsocialism.

 20. torbjörn Jerlerup blir sannolikt inte glad över ”svinets beröm”, men han är en av de mycket få bloggare, som jag läser i självbildande syfte. Torbjörn förfaller nämligen inte till detta ytliga SD-hat, som yttrar sig av uppstaplade tirader om nazism, rasism och främlingsfientlighet och som jag sedan länge har ett välutvecklat immunförsvar emot. När någon kallar mig rasist så himlar jag med ögonen, tittar i taket, stänger öronen och talar aldrig mer med en sådan okunnig ignorant.

  Men nu mitt ärende: Ordet ”kulturberikare” hörde jag första gången 1974 på Stockholms Centralstation. Det var en polisinspektör som använde ordet vid ett omhändertagande.

  Stellan Bojerud
  Riksdagsledamot (SD)
  Nazist, rasist, främlingshatare, svenskfiende, rasblandare, folkförrädare, thailandspedofil, foliehatt, idiot, tönt, SD-svin o s v.

 21. Ja, du Stellan. Själv anser jag på samma sätt att du skiljer dig en del från Ekeroth, Söder och andra av dina partikamrater. Du generaliserar inte på samma sätt som de gör mot Islam. Det, och dina analyser om militären, gör att jag följer din blogg också, och respekterar dig mycket.

  /Torbjörn Jerlerup (L)

  Skäggapekramare, mångulturell, äckel-liberal, kulturrelativist, muslimälskare, landsförrädare, foliehatt, tönt och betald hemlig agent för Expo.

  🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s