Drottning Filippa Reinfelt, med rätt att döda?

Posted on april 6, 2011

8


”Bra gjort Filippa”, ”M gör helt rätt”, ”Bra gjort av Moderaterna måste jag säga! Nu börjar de likna mer de gamla gänget man gillade förr i tiden.” Lovorden haglar över Filippa Reinfeldt efter att Moderaterna beslöt att försöka stoppa sprutbytesprogrammet i Stockholm. Det enda problemet är att det är nazisterna på Fria Tider som lovordar henne…

Personligen ansvarig!

Som jag skrev iförrgår på Liberaldemokraternas hemsida är Filippa Reinfeldt personligen är ansvarig för Moderaternas beslut att stoppa Sprutbytesprogrammet i Stockholm. Detta trots att WHO, FN:s hivprogram UNAIDS, Internationella Röda Korset och Världsbanken rekommenderar sprututbytesprogram, och Finland infört det, och Skåne haft det i över 20 år.

Det är Filippa mot hela världen!

Jag kommer osökt att tänka på den danske kungen Knut den Store.

Knut den store härskade över bland annat England, för tusen år sen. Han hyllades som en övermänskligt mäktig och stark kung och såg sig som en sådan också.

En dag red han ner till stranden med allt sitt hovfolk, och sin tronstol. Väl där satte han sig i sin tronstol vid vattnets rand. Tidvattnet och vinden gjorde att vågorna var höga och sköljde högre och högre upp på stranden.

Sittande i riktning mot vågorna, med kronan på hjässan och hermelinmanteln på axlarna och sa han med hög röst: ”Jag kung Knut, härskare av Guds nåde över Norge, Danmark och England, befaller er, vågor, att stilla er!” Inget hände… Kungen sa igen ”Jag befaller er såsom härskare över dessa stränder, över land och hav, vågor stilla er”! Men inget hände… Vågorna fortsatte att dåna och storma och brusa.

Sen går myten isär. En del menar att kungen, vände sig om till hovfolket och sa att ”se där, jag är ingen stor kung, bara Gud är stor”. Men det låter som en efterhandskonstruktion. Andra säger att han blev helt knäckt av att det visade sig att han, den store kungen, hade så lite makt att han inte ens kunde rå på några futtiga vågor ens!

Likt Knut står nu Filippa Reinfeldt på stranden och beordrar vågorna att stanna och stilla sig!

Vad vetenskapsmän, forskare och politiker över hela världen kommit fram till bryr hon sig inte om. Nej, sprutbytesprogrammet ska stoppas!

Frågor till Filippa Reinfeldt

Jag frågar Filippa Reinfeldt, och Moderaterna i Stockholm. Har ni ens bemödat er om att ta kontakt med landstinget i Skåne, som har haft ett fungerande sprutbytesprogram i över 20 år och där de nästan inte alls har några nya HIV-fall bland sprutnarkomanerna? I höstas öppnade en ny mottagning på Helsingborgs lasarett, har ni hört med dem hur det fungerar där?

Redan idag fungerar sprutbytesprogrammet i Skåne eftersom spridningen av de smittsamma sjukdomarna  bevisligen minskat. Som Louise Persson skriver skulle man då kunna föreställa sig vad som skulle hända om sjukvården anpassade öppettider och liknande mer efter narkomanernas behov…

Det sorgliga är att när drottning Filippa av Stockholm nu tror sig stå över råden från hela världen, och vetenskap och evidens, så blir människor lidande.

Du har blod på dina händer, drottning Filippa!

/Torbjörn Jerlerup

Mer läsning: Essbeck, Rosas Blogg, Jesper Svensson, Zac, Wågström, icke politisktkorrekt, Svd, Vänsterpartiet, Drugnews, Nyheter24

Advertisements