Bygg moskéer och höga minareter!

Det pågår integrationsdebatt i riksdagen idag. Och Sverigedemokraterna kommer att hetsa mot muslimer, som alltid… Suck! I Liberaldemokraternas Sverige ska frihet rådaFrihet är att ge och ta! Därför pratar vi inom Liberaldemokraterna om ”både minareter och rondellhundar”. Rätten att bygga  moskéer och minareter är lika helig som rätten att bygga en kyrka, ett dagis eller ett ICA. Rätten att rita rondellhundar är lika helig som rätten att trycka och ge ut en koran eller en bibel eller en nyhetstidning, eller som rätten att rita en blomma eller en naken mangaflicka (med svans).

MoskéMoskén med sina 1500 kvadratmeter och de 32 meter höga minareterna har väckt ont blod. Gnällmostrarna i Politiskt Inkorrekt, som går igång på att gnälla om minareter, anser att moskén gör Skärholmen till ett getto.

Gnällmostrarna vill väl förvisa muslimerna ner i unkna fuktiga källarlokaler, som vanligt.

Skärholmens islamiska kulturförening har en hemsida med flera bilder på bygget, som är värd att besöka.

Islamska fundamentalister och gnällkärringarna som vill förbjuda moskéer och minareter i Sverige tänker på samma sätt. De är varandras spegelbilder. De tror förbud skapar säkerhet och trygghet.

Liberalemokraterna har en artikel idag om ”minareter och rondellhundar”, jag citerar från den:

I Liberaldemokraternas Sverige ska frihet råda. Frihet är att ge och ta! De muslimer vill uppmå maximal frihet får också acceptera att alla av en avvikande åsikt har exakt samma frihet. Och alla de som är rädda för islamsk fundamentalism kan ställa krav med mycket större skärpa. För de har lärt sig att skilja mellan religion och fundamentalism.

Yttrandefrihet och religionsfrihet innebär att man har rätt att både älska och hata en religion, eller ett konstverk. Man har rätt att vara rädd för minareter eller rondellhundar. man har till och med rätt att protestera, skriva böcker och väcka opinion mot dem.

Men förbud och förakt för frihet är inte vägen!

I Liberaldemokraternas Sverige är rondellhunden lika väl som moskén symboler för frihet!

Nytt: BLT, Scaber Nestor, M, Arm, Gudmundsson, Ekobloggen, SP, Fredriks blogg, Fores, AB, fobiker

Läs även andra bloggares åsikter om ,,

15 tankar om “Bygg moskéer och höga minareter!

 1. Pingback: Både minareter och rondellhundar! | Liberaldemokraterna

 2. Påståendet ”Man har aldrig rätt att kräva förbud” är illa genomtänkt. Om rätten att kräva förbud inte skulle gälla så skulle man aldig ha haft rätt kräva förbud mot rattfylleri.

 3. Sverige Demokraterna är märkligt nog det parti som inte vill skicka JAS till Libyen för att kriga mot muslimer. Det lär bli en trevlig tyngd att lägga på valvågen 2014 för dem.

  Kan man inte kräva förbud så kunde vi stänga fängelser, skrota lagboken och beväpna oss för att skydda oss mot dem som inte följer förbud, som då inte ens finns.

 4. Frihet javisst, men varför vrida klockan 100-tals år tillbaka genom att åter ge aktivt praktiserande religion (förr kristendom, idag islam) en så framträdande roll i samhället? Islam är dessutom minst lika mycket ideologi och politik som religion. Om någon kallar herren skapare för Gud eller Allah spelar ingen roll, men en religiös ideologi som islam förtjänar och kommer alltid att utsättas för hård kritik i ett modernt samhälle med yttrandefrihet.

  Dessutom har islam i Sverige mycket att bevisa vad gäller allmänt demokratiskt uppförande.

  http://tedekeroth.se/2010/03/11/gudmundson-sveriges-unga-muslimer-bjuder-in-judehatare/

  och nu igen…
  http://gudmundson.blogspot.com/2011/03/gast-hos-sveriges-unga-muslimer.html

  Det händer hela tiden…
  http://www.dn.se/sthlm/antisemitisk-talare-bjods-in-av-islamiska-forbundet

  Det är inte att ge och ta att låta islamister etablera sig i Sverige, inte heller genom att låta dem smälla upp moskéer och minareter, ofta finansierade av Hin håle själv. Det är att ge efter för extremism, fanatism och dumhet. Det är också att skapa och göda konflikter och segregation i framtidens Sverige.

 5. Religionsfrihet är inte till för dem som tror på riktigt.

  Religionsfrihet är till för dem som på egen hand vill sitta på kammaren och kanske klappa ett beläte och inbilla sig att man kan gå på vatten. Alldeles privat kan man få syssla med sådana trollerier utan att någon försöker hindra en.

  Det är religionsfrihet.

  När man vill ta med sina påhitt och beläten ut på gator och torg och begär att andra skall ”respektera” och foga sig efter dessa trollerier så är det inte religionsfrihet längre utan något annat.

  När en människa har vanföreställningar kallas det mentalsjukdom.
  När många människor har vanföreställningar kallas det för religion.

 6. Religion kan man vara kritisk mot. Det är jag. Men var drar vi gränsen mellan religion och ideologi? Ska vi förbjuda kommunister också?

  Frihet är att acceptera även andras åsikter!

 7. Gränsen dras där det överhuvudtaget finns något som skall ”respekteras” när det gäller trollerier, när det ställs anspråk på att omgivningen skall ge utrymme särskilda önskemål som har religiös botten.

  Åsikter har jag inga som helst problem med, men jag har stora problem med begäran om särskilda badtider, särskilt kosthåll och andra försök till påverkan på det sekulära samhället. Klappa gärna träbiten på kammaren men kräv inte att jag skall ”respektera” några stollerier.

  Kommunister har i alla fall den goda smaken att inte tvinga på mig någonting i vardagen, de väntar ivrigt på den dag då de sitter i förarsätet och kan parkera mig och andra i någon Gulag eftersom jag inte hyser respekt för deras stolliga världssyn. Kommunister har samma marknadsföringsproblem som muslimer och fascister – de kan inte peka på ett enda exempel någonstans på vårt klot där deras läror dominerar och det sammanfaller med ett attraktivt och anständigt samhälle.

  De röda, de bruna och de gravt religiösa hyser samma fäaktiga beundran för auktoritära styren.

  Märkligt.

 8. Islam är en ideologi precis som kommunismen och nazismen. Europa kämpade med vapen och offrade en hel generation av unga för frihet och demokrati.

  Precis som folkpartisten Henrik Emilsson sa ”Islam är som nazism”

  http://www.expressen.se/nyheter/1.2100874/islam-ar-som-nazism

  Jag gör mitt för att bekämpa Islam. Upproren i mellanöstern är även ett bevis på att folket vill ha demokrati och inte religiöst styrt samhälle via ett prästerskap.

  Magnus

 9. ”Religion kan man vara kritisk mot. Det är jag. Men var drar vi gränsen mellan religion och ideologi? Ska vi förbjuda kommunister också?”

  Vem har talat om att förbjuda? Att tillåtas kritisera och väcka debatt även om islam, räcker mer än väl för mig. Talar vi om tillstånd för enorma moskéer, så är det ju så att det ytterst är en fråga om byggnadstillstånd, och det hör till vardagen att avsevärt mindre kontroversiella byggprojekt får avslag. Det kan räcka att gäststugan du tänker bygga i din egen trädgård är någon decimeter för högt planerad, för ett Nej.

  Men ang. att förbjuda så är det ändå intressant att du tar upp det. T.ex är ju nazistiska yttringar till stor del förbjudna, så förbud mot extremism vore inget nytt.

 10. Där ska det givetvis vara samma regler för alla. Men det är det inte idag, det är svårt att få tillstånd att bygga en moské. Och minareter ännu svårare!

 11. Om vi nu för några hundra år sedan har lyckats att kasta ut svartrockarna ur styret av staten i den fria västvärlden – av vilken anledning skall man då uppmuntra till en tillbakagång till religiöst inflytande?

  Bara för att världens muslimer är i genomsnitt fattiga och efterblivna så skall de inte ges särskilda rättigheter just utifrån denna fattigdom och efterblivenhet, även om det är svårt för en svensk att vara så extremt hård och omänsklig, ja, närmast rasistisk som det heter även om muslimer inte är en ras.

  Om man vill ge utrymme för islam så kan man väl ärligen ställa sig frågan:

  Vad i islam är det jag uppskattar och vill ta till mig och samtidigt vill skall spridas i vårt samhälle?

  Orden respektera, tolerera, acceptera eller godta skall inte ingå i svaret.

 12. >Vad i islam är det jag uppskattar och vill ta till mig och samtidigt vill skall spridas i vårt samhälle?

  Moskéer.
  Det är normalt sätt rätt vackra byggnader. Som arkitektoniska verk gillar jag faktiskt moskéer.
  Så bygg fler moskéer, arkitekturen är typ det enda jag gillar med religion.

 13. Instämmer med MattiasRT, viss byggnation och även annan utsmyckning och mattor är alster som pryder sin plats.

  Att koppla förekomsten av en moské fri från utövandet av islam är dock att tvista saken lite väl mycket. En moské har till syfte att uppmuntra till ritualer för att så beveka något väsen och det var just detta som vi inte ville behålla med svartrockarna och de åkte ut. Skall inte tillbaka i någon form.

  Därför får moskén gå bort och jag behåller mattorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s