Håkan Juholt är ett kinderägg!

Jag kom på det just nu! Det jag skulle ha skrivit i min blogg imorse. Den Håkan Juholt som sossarna valde igår är givetvis ett Kinderägg!

Vad menar jag med det? Jo Man valde någon som var rund och god och jovialisk utan att ha den minsta aning om vilken politik den person hade som man valde. Han valdes igår och först idag höll han ett tal där han presenterade sin politik!

Om man ska tro sossebloggarna, och kommentarerna från representanterna på partikongressen, var det väldigt få som visste vad man valde.

Intressant, eller hur!?

Om man bara köper kinderägget, och tar en tugga så får man se vad som döljs inuti chokladen… Men man köper först och ser vad man får sen.

Man valde en person för att valberedningen sagt att man skulle välja honom, och utan att få minsta insyn i varför man skulle välja just denne. Man fick ETT alternativ, inte fler och man valde ett kinderägg med okänd politik.

Nu har i och för sig kinderägget talat och sagt sig vilja hålla fram paraplyer till folk i regnet, och dylikt… Det fanns en politik inne i kinderägget. Trevligt!

Det jag reagerar på är att sosseledningen behandlat sina partimedlemmar som feodalherrarna förr behandlade sina livegna. ”Det är denna person ni ska välja, fråga inte varför, eller hur han tänker, eller vem han är, säg ja bara… Vi ska ha omröstning. NI kan välja vem ni vill, bara ni väljer Håkan, för han är den enda kandidaten.”

Och medlemmarna accepterade behandlingen, stod med mössan i handen och bugade inför feodalherrarna i partiledningen!

Det finns många som insett att omröstningsproceduren var rutten. De stannar för de TROR att Håkan innebär nån sorts förändring.

Sättet sossarna väljer partiledare på är talande. Att tro att sossarna kommer att bli nåt bra nu ärminst sagt lite naivt!

Men det är klart. Vill man muta barn ska man använda godis. Det är ett gammalt knep!

 

5 tankar om “Håkan Juholt är ett kinderägg!

 1. Pingback: Högt i tak och bortre parentes | Nemokrati

 2. Vad är det egentligen du tycker är felaktigt? Till att börja med är det inte partiledningen, utan valberedningen som lagt fram förslag. Precis som i vilken förening som helst lägger valberedningen fram ett förslag i enighet med vilka de finner mest lämpliga för sina positioner. Om medlemmarna – eller deras representanter i form av ombud – inte anser detta vara ett gott val, kan vem som helst lägga ett motförslag. I det här fallet valdes Juholt enhälligt. Alla närvarande representanter tyckte att Håkan Juholt var rätt person att välja till ordförande för partiet.

  Jag förstår i ärlighetens namn inte på vilka grunder du kritiserar hur valet gick till.

 3. det ska krävas mycket innan man går ut med en motkandidat om valberedningen inom S säger att det ska vara en kandidat. Det finns många inom S som kritiserade sättet man tog fram kandidat via valberedningen. Men ja, som du skriver så la de inte fram en motkandidat.

  Men det var inte det som var huvudpoängen i denna artikeln. Det jag reagerade på är att Juholt presenterades och valdes utan att hans politik presenterades. Det är inte unikt för S men jag ogillar det mycket för jag anser att man ska veta vad man väljer!

  🙂

 4. Det stämmer att det krävs mycket för att komma med en kandidat, och hur valberedningens arbete går till har kritiseras. Så långt har du rätt. Men det är inte vad du kritiserar i din text. Du skriver att partiledningen (som inte har någonting med saken att göra) har behandlat sina medlemmar »som feodalherrarna förr behandlade sina livegna«. Förutom att det är en enormt osmaklig och långtdragen liknelse, är det direkt felaktigt. Partiledningen har som sagt inte haft någonting med saken att göra. Valberedningen har presenterat sitt förslag, med motiveringen att detta är den grupp de tror bäst kommer leda partiet framåt.

  Att du skriver en indignerad artikel för att du ogillar hur ett annat parti väljer sina företrädare tycker jag är tråkigt, att du gör det utan riktig grund för dina påståenden är värre, och att du jämför dem med feodalherrar och livegna är riktigt äckligt.

 5. Om partiledningen hade velat hade de kunnat säga ”vi vill att det ska finnas flera att välja mellan” och att folk skulle få veta vad kandidaterna stod för, och uppmuntrat till debatt. Jag är för valfrihet och anser att val av partikejsare enligt Nord-Korea metoden (101% röstar för Juholt, typ) inte är sunt.

  Här är vad några sossar skrivit om kröningen av partiledare:

  ”Håkan Juholt från Oskarshamn ska om lite drygt en vecka krönas till Socialdemokraternas nya partiledare. Han kommer att krönas och inte att väljas. Det finns nämligen ingen som utryckligen kommer att utmana honom. Så går det inte till i Socialdemokraterna i Sverige. Den som gör det kommer inte att ha någon större politisk framtid. Det anser jag är efterblivet, men sant! Varför fortsätter det att vara så?”

  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1749&blogg=49218

  ”Öppenhet och flera kandidater att välja mellan skulle inte splittra. Tvärtom skulle vi medlemmar känna stolthet, trygghet och förtroende inför en transparent, tydlig och demokratisk process. Det i sig skulle ena och skapa ett bra utgångsläge för dem som till slut utses.

  Jag undrar om de som är rädda för att införa demokrati i valet av ny partiledning också i själva verket vill lägga ned folkets rätt att välja i riksdagsvalet. Det borde ju skapa minst lika mycket splittring. ”

  http://www.gullbergiana.com/?p=1900

  ”I eftermiddag ska Juholt koras till partiledare. Jag önskar honom lycka till – han kommer ha förväntningar motsvarande ett världsrekord i knäböj på sina axlar. Och jag kommer inte vara där – jag skulle förmodligen bara börja garva högst opassande under talet. Som jag dessutom inte kommer kunna undgå, ens om jag försöker. Det här talet kommer spridas riket över, och analyseras sönder av tråkiga människor. Och mitt politiska intresse ligger inte där, även om det finns ett antropologiskt intresse i att se varför vuxna människor så förtvivlat längtar efter en räddare.
  Jag blir bara räddare, jag.”

  http://utsiktfranetttak.blogspot.com/2011/03/ledarvalet-och-frikyrkan.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s