Stoppa utvisningen av barnen till Makedonien

Det här gör mig ledsen. Jag snappade upp det hos HAX och läste sen vidare om det hos Emma, opassande.se.

I nästa vecka planeras avvisning av två barn i Lund, fem och tio år gamla. De ska till Makedonien, ett land där de inte kan språket.

Jag stöder kampen mot detta. De som vill verkställa denna avvisning av två barn till ett land där de inte språket bör tänka på att om man som tjänsteman lyder order, och ordern är orättfärdig, så blir man medskyldig till att orätt begås.

Ibland är det en förbannad plikt att vägra lyda order!

Mcsarcne har skrivit om detta, Lars H Gustavsson också, och Per Torberger har satt ihop en funktion för oss som vill protestera mot detta

Vill du hjälpa till? Det krävs bara två klick. Ett här. Ett på send-knappen i ditt mejlprogram. Men vill du, skriv om texten. Lägg till några rader. Underteckna, svär och länka.

Så kan du skicka mail till den ansvariga tjänstemannen. Jag har gjort det och påmint honom om hans plikt att vägra lyda order.

Jag citerar det andra som Emma skrev på sin blogg också:

Nånstans så tänker jag att det antagligen inte är sådär jättebra för barn att växa upp på ett barnhem heller, såklart att de förtjänar en tryggare uppväxt som alla andra ungar. Och jag har ingen anledning att tro att släktingarna i Makedonien skulle behandla barnen illa heller. Men utan språk, utan koppling, så blir det ytterligare en psykisk illabehandling av ett par barn som inte gjort en fluga förnär och som redan genomgått ruskiga trauman trots att den äldste inte är mer än nio år.

Jag vet inte mer än som står i SVT, men det är något väldigt cyniskt och kallt med den här åtgärden som planeras av migrationsverket, som verkar gå ut på att lura ut mamman ur sitt gömställe hon befunnit sig i under tre år. Att använda barn som slagträn är något som gör mig illamående till mods. Jag har därför klickat och skickat det mail Per satt ihop för att lufta det obehaget.

Det är möjligt att handläggare och politiker “inte kan kommentera enskilda fall”, men det kan baske mig jag.

Läs mer: 

Svensk myndighetskontroll skriver också om detta.

13 tankar om “Stoppa utvisningen av barnen till Makedonien

 1. Pingback: Idag kan DU bli Liberaldemokraternas hjälte! | Liberaldemokraterna

 2. morrar som den största rottweiler du kan tänka dig. detta är inte humanism jag tycker att alla på migrationsverket borde skämmas om de inte stoppar avvisningen av barnen. samtidigt borde alla handläggare få lära sig en gnutta om humanism som Tage Danielsson pratade om i sitt fina avskedstal till nationen när han i nattmössa och tomtelykta tog farväl. detta tal var hans ideologiska testamente och han önskade att humanismen skulle få råda över människorna. dessa handläggare begår ett brott mot den mänskliga naturen om de inte genast tiillser att barnen får vara kvar i sverige där de har rotat sig nu. jag håller på att bli topptunnor rasande just nu. och då är jag inte go att tas med. Den saken är biff! Jag brukar verkligen inte svära men NU DJ-LAR HAR DET GÅTT FÖR LÅNGT I OMÄNSKLIGHET FRÅN MYNDIGHETER OCH POLITIKER!
  till Torbjörn: Jag vet inte om du har tid med detta men skulle du kunna kopiera och skicka över ovanstående kommentar till den rätte handläggaren så att han får sig en påminnelse om Tage Danielsson och därmed också astrid lindgren.

 3. Av vad jag kan förstå, så är Makedonien en suverän nation, vilken inte befinner sig i krig med någon. Då kan man nog med gott samvete skicka tillbaka dessa skäggbarn till deras föräldrar eller andra vårdnadshavare. Vad är det för fri invandring om man inte kan försörja sig i Sverige. Då är det att dra hem fort som bara den, så att räkningen från svenska staten inte blir alltför hög.

 4. Om man inte kan skicka barn till ett land där de inte förstår språket, så har vi många barn vi ska skicka hem genast. Varför skulle inte Makedonierna lära sina barn att prata Makedoniska, nu skämtar ni redan Aprillo med mig. Ge Makedonien tillbaka deras egna barn, för höga farao, ska du bli barnarövare nu också.

 5. Jag visste att jag skulle få nån muppig Sverigedemokrat som kallar barnen för skäggbarn.

  🙂

  För det första är de 5 respektive 10 år, då har man inte skägg.

  För det andra kan man ha skägg och vara ett barn. För övrigt… Jag fick min skäggväxt då jag var 13 år. Man är barn tills man fyller 18 så man kan vara 17 och skäggig som fan och ändå ett barn.

 6. Jerlerup, vad har du för definition på en Sverigedemokrat? Ska man vara medlem i partiet eller räcker det med att man röstar på SD? Eller är man SD för att man inte har er syn på invandrarproblemen. De problem som ni i 30 år har sopat under mattan.

  Har du något annat uttryck som också bevisar att man tillhör SD än att man använder Politiskt Inkorrekts mycket korrekta benämning skäggbarn. PI läses nämligen av många av våra beslutsfattare och ledarskribenter på våra dagstidningar, och därför anser jag mig vara i gott sällskap. Hur man sedan använder vokabulären i artiklarna, kan väl inte per automatik göra någon till sympatisör för vare sig SD, V, Mp, Fp, M, S, Kd eller C, och inte ens till sympatisör för dina små struntpartier med namnen Liberaldemokrater eller Piratpartister.

  När det gäller mitt inlägg här, så uppmärksammade jag inte någon ålder på barnen och det är mycket möjligt att jag kan instämma med dig i det här fallet, om det inte är så att det bygger på någon storsvensk idé om att vi är mycket bättre på att ta vara på andras barn än barnets moder, eller någon nära släkting i Makedonien.

  Detta eftersom jag inte hittills har sett att mottagandet av flyktingar i det här landet eller barn uppfyller några humanistiska höjder, utan mest är till för att skaffa arbetstillfällen till framförallt konstigt akademiskt utbildade svenskar, samt svenskar med i stort sett ingen utbildning alls.

  Här har jag inte dragit några etniska gränser mellan dem som får någon vinning av detta spektakel, utan alla anställda förutsätter jag är svenskar efter den politiskt korrekta beteckningen.

  Jag såg att Alexander Bard fanns med bland dina freaks, han har en helt annan syn på dessa saker än vad du har. I det fallet får jag dock lov att hålla med Alexander. Så här tycker han.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s