Sex, porr, sex, porr, och galna vänsterpartister!

Är Arne Weise ett ”stackars offer”, och en ”utnyttjad hora”? Om inte, varför beskriver man kvinnor som har samma yrke som Arne Weise en gång hade som offer och utnyttjade? Det är frågan jag ställde mig efter att ha läst en debattartikel.

Män som köper sex utomlands ska kunna straffas, anser Vänsterpartiet, eller iallafall riksdagskvinnan Lena Olsson, i en artikel i SVD.

Vänsterpartiet menar att alla kvinnor är lika skyddsvärda oavsett vilket land de bor i och att detta bör framgå av lagstiftningen. Varför ska det bedömas annorlunda om Sture köper sex av Lisa från Västerås här i Sverige eller av Liisa från Riga i Lettland?

Jaha… Jag blir bara trött… Så sexköpare är män och sexarbetare är alltid utsatta kvinnor.

När man undersökt hur många av Sveriges ungdomar under 30 år som sålt sex visar det sig att 1,5% av männen gjort det och 0,5% av kvinnorna. Men män som säljer sex till män eller till kvinnor eller par, har väl aldrig den här Vänsterpartisten hört talas om.

Eller så har hon det… Det är bara att män som säljer sex inte är nåt ”problem” i mångas ögon.

Det var ett program på SVT som jag såg förra veckan med rubriken ”kvinnor som köper kärlek”, om kvinnor som åker till Bali och köper sex. Det var nästan helt utan moraliska pekpinnar.

Kvinnor köper kärlek, heter det i filmen som fick sändas i TV… Män som köper sex beskrivs alltid som elaka, hemska och fula sexköpare… Tänk er att ett lika objektivt program hade gjorts med rubriken ”män som köper kärlek” som i sympatiska ordalag pratar om detta. En omöjlighet. men kvinnor som köper sex, det är en annan femma.

Jag minns första gången som denna dubbelmoral slog mig. Det var när jag hörde Kerstin Thorvall. Hon satt i ett caféprogram på TV vid halv sju på kvällen och pratade om hur hon köpt sex i Västindien. Till det ironiska hör att jag bara dagen innan sett hur man på samma caféprogram UPPRÖRDES av hur män köper sex och förtrycker kvinnor… Men när Kerstin Thorvalls som satt och pratade om sex med minderåriga i Västindien tyckte bara pensionärerna i programmet, och den mysiga programledaren, att det var trevligt.

Hon har skrivit böcker om hennes köp av kuk i Västindien, som recenserats i damblaskorna utan att nån reagerat och tyckt det var konstigt.

Jag vet förresten inte heller hur många gånger jag öppnat Allers eller Hemmets Journal och sett den svenska mysfarbrorn nummer ett, Arne Weise, intervjuas om sina år i Italien. Utan att någon blinkar kan mysfarbrorn säga att han var gigolo, dvs tog betalt för sällskap och sex… Och nästan ingen har ens kopplat ihop detta med det ”förhatliga” ordet prostitution…

När kvinnor köper sex förväntas alltid mannen vara medveten och med på det. Ingen har beskyllt Arne Weise för att vara ett menlöst mähä, eller ett ”stackars offer” utan egen vilja. Varför i helskotta förutsätter man då att ALLA kvinnor som säljer sex är det?

Det är något som är väldigt ruttet i synen på sex och sexarbete i Sverige.

Läs för övrigt även vad en svensk sexarbetare säger om filmen.

8 tankar om “Sex, porr, sex, porr, och galna vänsterpartister!

 1. ”Det är något som är väldigt ruttet i synen på sex och sexarbete i Sverige.”

  Nej,det något som är väldigt ruttet i synen på individens rättigheter och frihet i Sverige.

  Vem äger min kropp? Är min eller statens egendom?
  Är jag en fri individ eller är jag en slav?

  Det här kan bli ytterst farligt för våra redan hårt ansatta individuella rättigheter. Det här är bara ett ytterligare litet steg mot vad som har pågått i västvärlden under minst ett sekel;Nämligen att försöka att införa ”One World Government”. Det var bara några månader sedan som jag läste om ett likadant förslag i Norge,och PANG,det dröjde inte länge innan vi skulle få ett lagförslag här!

  Allt detta är såå förutsägbart om man bara lägger nyheter i minnet,det här var icke första gången nämligen… Till alla kunskapstörstande frihetsälskare vill jag föreslå att ni går med i mailinglistan hos ”The Daily Bell”,det är där man har en verkligt djuplodande analys om vår verklighet som många med hjälp av Internet faktiskt har börjat vakna upp till.
  Alla dessa krig och uppror som just nu pågår har faktiskt en ganska logisk förklaring om man ser helheten. Man måste bara ställa de rätta frågorna ibland.

  Ett exempel; Vad är oddsen egentligen att alla revolutionerna i mellanöstern ”bara poppar upp” SAMTIDIGT? Har du tänkt på det,eller har du som vanligt blivit överväldigad av mediastormen,och ryckts med i euforin av ”demokratin på frammarsch”?

  ”The Daily Bell” var webbsajten
  Tack för ordet

 2. håller helt med, dessutom gör man inget för att hjälpa dom ”utsatta” kvinnorna att få ”vanliga” jobb

 3. Ping: Lite som DDR eller Iran… | Liberaldemokraterna

 4. Ping: Vänstern vadar vidare i moralistträsket « No size fits all

 5. Bra inlägg. Makten står långt från folkets åsikter när det gäller detta.

  @ leffe. Det är ännu värre än så faktiskt. Man lyssnar inte ens på sexarbetarna. Dom marginaliseras totalt i debatten. Tänk efter, har du någonsin, jag menar överhuvudtaget en enda gång hört en sexarbetare få komma till tals? Alltså, en som inte drar en snyftstory för att få någon egen fördel för att hon vill ”bli fri”, eller nåt. Det finns emellanåt några små artiklar som ‘handlar om’ sexköpare där dom framställs osm lurade för att dom inte klagar utan kanske till och med trivs med sitt jobb. Och det är ju frivilligt. Annars är det något annat, som är olagligt genom andra lagar, utan den korkade sexköpslagen.

  Narkomaner behandlas på ett liknande moralistiskt vis när det gäller sprutbyten och sådant, men det är en annan historia…

 6. Ping: Homosexförbud i Sverige? | Filppu Filosoferar

 7. Ping: Man behöver inte vara korkad för att vara riksdagsman, men det tycks vara en fördel! « Sverige är inte världens navel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s