Israel Shamir + Julian Assange = sant?

Har läst två artiklar nu på morgonen som jag måste dela med mig. Jag känner mig mer och mer osäker på Julian Assange. Att han nu börjar babbla om judiska konspirationer känns inte bra alls…

Läs dagens Expressen om Julian Assanges prat om judiska konspirationer och hans samarbete med Israel Shamir. Som sagt. Hade folk vetat mer om Shamir hade stödet för Assange varit näst intill noll. Hade Assange samarbetat med Ahmed Rami hade nog få lyssnat på honom. Samarbetet med Shamir är av samma kaliber.

Läs dessutom Cornucopias artikel om videon ”Collateral murder”. Artikeln är ett år gammal, men jag missade den då den kom. Den visar hur Wikileaks, genom att inte publicera HELA videon med helikopterskyttarna som sköt mot bland annat barn i Irak, faktiskt vinklar berättelsen. Att Wikileaks genom urval av material de publicerar faktiskt vinklar berättelser är MYCKET besvärande och inte bra alls… Jonathan Rieder Lundkvist skriver också om denna Cornucopiavideo idag.

Att han DESSUTOM inte kan hålla snoppen i styr känns inte bra heller. Det finns beteenden som man faktiskt kan peka ut som tölpaktiga även om de kanske inte ska straffas genom lagen. Efter att ha läst förundersökningen åtestråd et att se om han är skyldig eller inte… men det är hur som helst ingen positiv bild man får av Assange. En man som har huvudet mellan benen, typ…

Här är lite dokument som rör Assangefallet:

Förhörsprotokollen: http://info.publicintelligence.net/AssangeSexAllegations.pdf

Dokument från rättegången i måndags: http://www.scribd.com/maryeng1

6 tankar om “Israel Shamir + Julian Assange = sant?

 1. Jo… – Torbjörn – jag var själv inne på tankegången 8/12-10 – om att Wikileaks måhända ej ÄR vad det kan se ut att vara. Sök på namnet Wikileak HÄR – så får Du mera ”kött på benen” om vad jag menar med det.

  Allmänt sett så är det så mycket ”surr i luften” om det mesta i dags dato – så det är väldigt lite lätt att skilja ”agnarna ifrån vetet”, tyvärr tyvärr… 😥

  Dock… – det som i alla väder håller att hålla sig till – är sina egna gjorda erfarenheter = det är att lita mera till sig själv än andra. De kan ingen enda ta ifrån oss – och det känns tryggt och bra – i mitt strax 70-årade livsperspektiv sett i vart fall.

  Om mina egna gjorda erfarenheter – rörande framförallt hur Svea Rike styrs = vanstyrs (men dom som gör det förstår ej bättre än så) – har jag helt nyligen sagt mitt om HÄR + framförallt i slutet av det – vad Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna kan göra åt det ❗

 2. Torbjörn!
  Det du skriver om ”Collateral Murder” videon stämmer ju inte alls (om jag inte misstolkar vad du skriver). Den fulla oredigerade videon släpptes samtidigt som den nedbantade.

  Självklart kan man ha synpunkter på samarbetet med Shamir, men det kan vara bra att ha lite proportioner i sin kritik. Hur mycket kritik har du gett till andra media som samarbetat med Shamir? När det gäller Assange´s ”Judiska Konspirationer” så får du gärna ge videolänkar där han uttrycker sig på det viset. Själv så har han dementerat många av de kommentarer som Journalister skrivit. Fö så har wikileaks beskyllts både för att vara understödda/skapade av Israel och för att gå Israels motståndares ärenden.

  Wikileaks om samarbete med Shamir
  http://www.twitlonger.com/show/92ichb

  Shamir om samarbetet med wikileaks
  http://www.israelshamir.net/

 3. F.ö.
  Utan Aljazeera, PLF,Anonymous och Wikileaks så hade det inte funnits någon (åtminstonde inte i närheten av lika omfattande ) revolution i mellanöstern.

 4. Kristinn Hrafnsson är INTE taleskvinna utan MAN trots namnet.
  Den intervjun (jag tror )du syftar till finns ca 7 min 40 sek i följande inspelning.
  http://soundcloud.com/medierna/wikileaks-works-with-notorious-antisemite-medierna-sr-sweden

  ”Swedish Radio: Israel Shamir…Are you aware of him? Do you know him?
  Kristinn Hrafnsson: Yes. Yes, he is associated with us.
  SR: So what is his role?
  KH: Well, I mean, we have a lot of journalists that are working with us all around the world. And they have different roles in working on this project. I won’t go into specifics into what each and everybody’s role is.
  SR: Are you aware of how controversial Israel Shamir is in an international context?
  KH: There are a lot of controversial people around the world that are associated with us. I don’t really see the point of the question.
  SR: Are you aware of the allegations that he is an anti-Semite?
  KH: I have heard those allegations…yes, yes. [Pause] What is the question really there?
  SR: The question is, do you that that would [sic] be a problem?
  KH: No, I’m not going to comment on that.”

  Det som sägs motsäger inte wikileakstwittret ovan. Exakt vilken roll Shamir haft är svårt att veta och troligtvis så är den något större än vad WL vill ge sken av. Inte desto mindre så har hela materialet getts till ett stort antal tidningar och fristående journalister. Att Shamir är en av MÅNGA(hundratals) som fått tillgång till materialet (delvis enl WL eller i sin helhet om man vill tro det) är knappast ett stort problem(som sagt, hade han varit ensam om att få materialet så hade det kanske varit ett problem). Shamir har bl.a även jobbat för ett flertal stora nyhetsmedia och i rättvisans namn så blir det konstigt att bara lägga fokus på WL och inte på annan media.

 5. Det är fö tråkigt att se att SR kan ha ett så oseriöst förhållande till fakta. Det påstås massvis med saker i programmet som få lyssnare skulle få för sig att gå till botten med (dvs till källorna). När de (visserligen hedervärt) spelar upp intervjuer med både Israel Shamir och Kristinn Hrafnsson så är det märkligt att de tolkar in massvis som faktiskt inte sägs i intervjuerna. När de inte vet vad som sägs i sina egna intervjuer så kan man vara ganska misstänksam mot allt annat som är jobbigare att kolla upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s