Även 90-åringar har mänskliga rättigheter!

Följande artikel publicerades på Liberaldemokraternas hemsida nu på morgonen. Det är absurt att byråkrater och politiker ska hindra äldre att leva sina sista år tillsammans. Hur hade tjänstemännen känt om de tvingats flytta från sina nära och kära? Hjälp Karl-Gustaf och Iris Kleen, skriv till de ansvariga politikerna!

Att ta strid för rätten till personlig frihet och integritet betyder inte bara att ta striden för friheten på internet.

Integritet handlar om så mycket mer: om sexuella rättigheter, om barns rättigheter och om rätten att få bestämma över sitt eget liv, till exempel.  Därför reagerar vi Liberaldemokrater med ilska när vi läser sådant som Aftonbladet och Kulturbloggen rapporterar idag: att två människor som levt ihop i 65 år inte längre ska få leva ihop nu när den ena av dem behöver särskilt boende. Karl-Gustaf och Iris Kleen får inte det längre, det har Varbergs kommun bestämt.

Detta är givetvis ett brott mot de mänskliga rättigheterna. Ett brott som är så allvarligt att personligt ansvar måste krävas av de ansvariga för detta brott.

Det är absurt att politiker och tjänstemän ska kunna gömma sig bakom lagar och paragrafer när de begår brott mot de mänskliga rättigheterna, som i detta fall. I Liberaldemokraternas Sverige vill vi stärka tjänstemannaansvaret så att  det ska gå att komma åt de politiker, jurister och tjänstemän som fattar beslut som detta ovannämnda i Varberg.

Den personliga integriteten är en av Liberaldemokraternas viktigaste frågor. Din magkänsla ljuger inte. Det är vidrigt att ett par som levt ihop i 65 år ska skiljas åt. Du har rätt att vara arg!

Vill du hjälpa Karl-Gustaf och Iris Kleen? Skriv till dessa ansvariga och protestera!   jorgen.warborn@kommunen.varberg.se, jana.nilsson@kommunen.varberg.se, ks@kommunen.varberg.se, lena.andersson@kommunen.varberg.se, ann-charlotte.stenkil@kvarnhyddan.se

—————————————————-

Liberaldemokraterna

Jag är en av grundarna till Liberaldemokraterna.

Men åsikterna på bloggen är mina egna…

Vad är Liberaldemokraterna?

Liberaldemokraternas Facebookgrupp —– Twitter: http://www.twitter.com/Lib_dem

Vår hemsida finns på:

www.liberaldemokraterna.com

***

Lägg till Jerlerup på twitter genom att klicka här!

—————————————————-

Aftonbladet, Kulturbloggen, Törnebohm, Brännbergs

Läs även andra bloggares åsikter om 

3 tankar om “Även 90-åringar har mänskliga rättigheter!

  1. Jag tycker att det är fruktansvärt hemskt. Det är ju som att de blir borttagna den enda tryggheten de har, i sina sista år i livet. Många av de som behöver bo på ålderdomshem, har inte många år kvar. Och att de då ska behöva skiljas från den personen de har levt med hela sitt liv är absurt. Psykisk misshandel!

  2. Absolut. Det är galenskap. Det vi måste få folk att se är at det är lika galet som om politiker skulle komma hem till vilken familj som helst och kräva att familjen tvångssplittras. När folk ser att det är så, kanske de blir lite arga och börjar kräva en förändring!

  3. Det är så dj…a hemskt att bete sig på det sättet. Man skulle inte kunna tro att så hjärtlösa människor tilläts sitta på en befattning där dom kan ta så vidriga beslut. Skäms Varbergs kommun!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s