Sverigedemokraterna och Politiskt inkorrekt är gnällrövar!

Jag följde det som hände 1989, när muren föll med glädje och nyfikenhet. Frihetsrevolutionen spred sig över Östeuropa. Glädjen var stor bland de flesta att de förslavade folken i öst äntligen skulle få sin frihet.

Men inte alla delade den glädje jag och de flesta kände. Jag minns alla kommentatorer som sa noll om frihetsrevolutionen. Jag minns alla radioprogram där gnällrövar klagade på att östeuropeer var opålitliga och att risken fanns att Tyskland skulle återförenas, och det skulle betyda att Hitlers stortyskland skulle komma tillbaka, och världens framtid hotas, bla, bla bla… Jag minns dagarna efter murens fall, hur nån gammal journalist på Svt med darr på läppen sa att han minsann sett ett nedklottrat hakkors på en vägg i DDR och att därför frihetsrevolutionen måste stoppas (!) och tempot sakta ner.

När jag idag har letat efter Sverigedemokraternas och Politiskt Inkorrekts syn på frihetsrevolutionerna i arabvärlden får jag en känsla av deja vu… Visst är det samma fundamentalistiska och knarriga kommentarer och icke-kommentarer nu som då. Negativism i kubik och kvadrat!

Trots att gnällrövarna i Sverigedemokraterna gör en stor sak av att muslimer, enligt dem, är ”farliga” eftersom arabvärlden är odemokratisk kan inte jag hitta ett enda ord (!) till stöd för frihetsrevolutionen FÖR DEMOKRATI i Tunisien eller Egypten på deras sidor! Däremot hittar jag, som vanligt, hets mot muslimer och moskéer och varningar för massinvandringen. Gnäll, gnäll, gnäll!

*utan kommentar*

Jag har bara sett en enda kommentar om läget i Egypten och den står den utrikespolitiska talesmannen, och riksdagsmannen, Kent Ekeroth för. Det är en kommentar till ett citat som varnar för muslimska brödraskapet:

För en gångs skull en någorlunda nykter analys av läget i Egypten – dessutom från Sydsvenskan. Bra kontrast till alla dumbommar som talar sig varma om ”revolutionen”; Brödraskapet samlar sig:

Deja vu!

Jag minns alla stofiler (den gången oftast gammal knarriga sossar och knasliberaler (!) som Per Ahlmark) som 1989 påstod att vi borde vara rädda för revolutionen i öst.

Ja, fundamentalism är farlig, men om man tvekar att stödja en frihetsrevolution, och en kamp FÖR DEMOKRATI, av rädsla för fundamentalism, då är man ute och cyklar!

Så mycket för Sverigedemokraterna…

—————————————————-

Liberaldemokraterna

Jag är en av grundarna till Liberaldemokraterna.

Men åsikterna på bloggen är mina egna…

Vad är Liberaldemokraterna?

Liberaldemokraternas Facebookgrupp —– Twitter: http://www.twitter.com/Lib_dem

Vår hemsida, som är under byggnad, finns på:

www.liberaldemokraterna.com

***

Lägg till Jerlerup på twitter genom att klicka här!

—————————————————-

Läs även andra bloggares åsikter om 

18 tankar om “Sverigedemokraterna och Politiskt inkorrekt är gnällrövar!

 1. SD är ju mer intresserade av att hitta syndabockar än att faktiskt ordna upp problemen vi har i samhället. Då går det ju inte att ge tummen upp till de enormt många muslimer som nu visar att de vill ha frihet och demokrati.

 2. Pingback: Gnällspikar och gnällrövar | Liberaldemokraterna

 3. Varför skulle det vara ett problem för SD?
  Om landet blir säkert så kanske dom åker hem igen vilket det är vad SD vill.

 4. Envar med annat än pseudoliberalt snömos i skallen vet jo att bakom den här i väst genom röda brillor rapporterade ”demokratikamp” enbart kommer befria Muslimska Broderskapet och inom kort införa Sharialag med avskaffande av demokratin som första punkt på dagordningen.
  Det kommer med al sannolikhet inom det närmsta halva året bli uppenbart vad som gäller och då får jo en del liberala debattörer ett förklaringsproblem.

 5. Svårt att jämföra Egyptens revolution med Östländerna 1989. En bättre jämförelse ligger väl i Iran och deras revolution för att se vilka risker som föreligger att utvecklingen blir negativ.
  Sedan förstår jag inte varför man behöver blanda in SD i detta.

 6. Sv. Peter februari 5, 2011 kl. 11:29 e m

  Att SD även i denna inlaga nämns har den enkla orsaken att vissa per automatik måste få till SD, oavsett det är en väderleksrapport eller som här; ett stycke om Egyptens färd mot sharialag och teokrati.

  Med tanke på medias rapportering, olika krönikor och den unisona bild av demokratisträvande, det målas upp angående Egypten, kan man undra om de olika skribenter skriver sina texter mot bättre vetande, eller om de i verkligheten är så korkade och okunniga som det framgår?

 7. Jag var med när man både byggde och rev Berlinmuren.
  Åren där emellan var det skarpt läge i Europa.
  Sverige var under de här åren förskonade från mycket av vad vi idag tvingas leva med i form av våldsdåd m.m. Men alla medier blundar för dårskapen. Sverigedemokraterna är de ända som hör,ser, tänker och vågar säga ifrån.Leif

 8. Nej nej nej. Hur kan ett nytt och lite spännande parti falla så lågt att plocka poäng på att lägga sitt krut på att försöka visa att SD är minsann dumma. Är det erat tillägg till debatten, Liberaldemokraterna? Vi Har Hört Det Förut.

  Kan garantera er att folk som sneglar åt nya och mindre partier såsom liberaldemokraterna gör det just för att dom är trötta på den vanliga gamla skiten. Det behövs inte ännu ett följa john-parti som rapar efter senaste tyckarmodet. Det behövs lite Nya Tankar.

  Som liberal är jag glad att SD finns i riksdagen som en motpol mot den extrema likriktning som råder i nuvarande svensk politik, det är ett tecken på att demokrati trots allt funkar även i Sverige.

 9. Gnällröv är man ändå om man på grund av sin ideologi (antiislam) inte kan se skillnaden mellan frihetskamp och fundamentalism, om man inte kan se MÖJLIGHETERNA i dagens Egypten, utan bara problemen…

  /T

 10. ”Det är primitivt att välja ledare (video ca 2 min) ! Enbart djur behöver ledare ! Idag kan Wi göra det möjligt att Wi medborgare skall styra oss själva. Det är inte farbror Staten (läs den varje gång styrande partitoppen) som skall visa oss vägen…!!!” – slut citat härifrån.


  NÄR skall Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna – ta saker och ting i egna händer – och börja med att välja/tillsätta Samordnare/Administratörer – som ENBART ägnar sig åt att administrera det folket kontinuerligt BESTÄMMER = folkets kontinuerliga vilja ? Idag, imorgon eller om ytterligare ca 6 000 år från nu ❓

  vilka är de enda som kan bringa ordning i kaos ? Wåra mer eller mindre folkkära PyramidMaktHavare – eller Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna ❓

 11. I SD:s ögon anses den svenska kulturen passa bra ihop med demokrati, medan den arabiska inte gör det överhuvudtaget. De glömmer dock helt bort att Sverige inte ens varit en demokrati i hundra år.

 12. Ursäkta att ditt inlägg inte dök upp. Mitt spamfilter slår till då det är för många länkar.

  Sen Leif… Jag håller med om att aporna på bilden är förvillande lika partiledarna i de andra partierna, som V, Fp etc… Skillnaden mellan Sd och de andra partierna är kanske inte så stor ändå, trots allt?

 13. Hej från SD.

  Nu är vi lika många som en tredjedel av S och större än Fp. Vi är nu 500 000 och på väg uppåt (Aftonbladet/united minds).

 14. Pingback: Sverigedemokraterna: politikens gnällgubbar och gnällkärringar! « Sverige är inte världens navel!

 15. ”-Sverigedemokraterna och Politiskt inkorrekt är gnällrövar!”, Gnällde Torbjörn.

  Ironi är så härligt ^^

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s