Både rondellhundar, skämttecknare och minareter!

Polis har gripit folk som sägs ha förberett ett terrordåd mot Jyllandsposten pga deras Muhammedteckningar för några år sen. Samtidigt har Vilks hemsida slocknat… igen.

Terror och hot kan jag aldrig acceptera! Därför lägger jag in Vilks senaste rondellhund här på min blogg! Det fria ordet, och rätten att såväl, kritisera, som skämta med, och avteckna, främmande religioner och religionsinstiftare, måste försvaras!

I mitt Sverige finns det plats för både rondellhundar och minareter! Ett Sverige utan friheten att utöva sin religion som man vill och friheten att kritisera religioner, vore ett HEMSKT Sverige. Ett Sverige utan rätten att teckna av, och kanske t.o.m göra skämtteckningar av, Muhammed, Jesus, Buddha eller Moses, vore ett vidrigt och HEMSKT Sverige.

Att vissa religiösa är så småsinta och ogina att de tror att deras Gud är lika småsint och ogin som de är, är måhända ett problem för dem. De har rätt att vara småsinta och ogina och att utmåla sin gud som lika småsint och ogin. Men de har NOLL rätt att påtvinga andra människor, med andra åsikter, förbud mot att tänka, tycka eller teckna saker om deras religion.

Och till er som anser att Vilks bör stoppas för han provocerar folk… Skulle ni säga samma sak om en tonåring som blir våldtagen? Att hon var klädd för utmanande och därför får skylla sig själv? Att et var tonåringens fel?

Jag tar strid FÖR muslimers rätt att slippa Sverigedemokraters rasism mot dem. Jag tar strid för ALLAS rätt att utöva sin religion fritt här på lika villkor med alla andra. Jag är så pass liberal att jag ser burkaförbud som något fel och oönskvärt. Alla har rätt att klä sig, och tänka och tycka, som de vill! Men detta med hetsen mot Vilks är inte islam, det är inte religion, det är galenskap!

Samma sak med fanatiker som vill spränga folk i luften. Det har inget med religion att göra, utan med galenskap!

Läs även KULTURBLOGGEN.

—————————————————-

Liberaldemokraterna

Jag är en av grundarna till Liberaldemokraterna.

Men åsikterna på bloggen är mina egna…

Vad är Liberaldemokraterna?

Liberaldemokraternas Facebookgrupp —– Twitter: http://www.twitter.com/Lib_dem

Vår hemsida, som är under byggnad, kommer att finnas på:

www.liberaldemokraterna.com

***

Lägg till Jerlerup på twitter genom att klicka här!

—————————————————-

Läs även andra bloggares åsikter om  Läs även svd, Beelzebjörn, Kulturbloggen, Svd, Svd, Svd, Svd, DN, DN, Expressen, Expressen, GP,

15 tankar om “Både rondellhundar, skämttecknare och minareter!

 1. Har ingenting att säga i sakfrågan, men vill dock klaga på att du publicerar så djävla usel konst på din läsvärda blogg… Är det säkert att det inte är en talanglös 9-klassare som ritat den? Perspektiv, anatomin på hunden etc är brutalt uselt.
  Vilksen amatör… ;o)

 2. Zac framhävde faktiskt poängen, dvs. att man gärna får kritisera konst och religion (och även ateister) i Sverige. Det är lagstadgat genom yttrandefriheten.
  Dock får man inte hota eller döda folk pga de inte gillar eller förespråkar ”rätt” konst eller religion.

 3. Den bistra sanningen är väl att vi demokratiska västerlänningar inte heller gillar yttrandefrihet! Pröva tex att kalla grannens fru för hora och hans barn för horungar, och se vad som händer.

  Käftsmällen du får visar på problematiken med yttrandefrihet.

  Konstnären Vilks kunde ju annars genom att dagligen och helt lagligt pissa strax intill grannens tomt bevisa att grannen inte respekterar vare sig äganderätt eller individuell frihet. Grannen borde ju förstå att pissandet är helt vetenskapligt och att syftet är att visa att grannen är obildad och fördomsfull om han blir förbannad. Eller?

  Eller varför inte upphöja yttrandefriheten till livsstil – varför inte reta gallfeber på varandra genom hela livet? Alla har vi ju något vi håller heligt innerst inne, det gäller bara att hitta de svaga punkterna! För äldre personer kan det tex vara ett barnbarn eller en liten katt eller hund. Låt oss alltså vara elaka utav helvete mot de små barnen, spraya målarfärg på hundar och katter som kommit in på tomten, och överhuvudtaget förolämpa varandra! I konstens och vetenskapens namn givetvis.

 4. Håkan, ingen vettig svensk skulle försöka mörda en granne som kallar hans fru för hora eller pissar på egen tomt.
  Lämna gärna ut din adress så vi normala människor kan hålla oss undan ditt beteende som verkar vara hämtat från medeltiden.

 5. Pingback: Lars Vilks – en verklig hjälte! « TantraBlog

 6. ”lasse”;
  Du glömmer kriget. Naturligtvis förtränger du kriget, eller hur! Upplysningsvis: Svensk militär går numera omkring i andra länder och skjuter på allt som verkar hotfullt. De mördar och stympar oskyldiga. Fienden har ju den dåliga smaken att inte bära reglementsenlig uniform, så då får väl oskyldiga kvinnor och barn skylla sig själva.
  Så behagar de tänka, militärerna.

  Och se, minsann. Så mycket för den svenska yttrandefriheten. Ett enda opassande inlägg räckte, och ”lasse” går igång så pass mycket på alla fyra att han måste skriva att han gärna vill ha min adress !!

 7. @Håkan, förresten har jag inte glömt krigen. Tiden i Bosnien och Afghanistan är inget man glömmer så lätt. Vi gjorde och gör stor nytta för att skapa drägliga förhållanden för de civila och jag ser med stolthet på de insatser vi gjorde (och gör).

 8. Jaha du.

  Svenska folket ser emellertid inte med stolthet på vad NI gjorde och gör. Vi tror dessutom att ni ljuger.

  NI soldater är personligen skyldiga till mord på tusentals och åter tusentals civila, och NI soldater borde dömas i civil domstol för morden, lemlästandet och torterandet.

  NI är skyldiga till terrorismen – det var NI militärer som provocerade fram terrorismen, långt innan 11/9.

  FÖR SVENSK DEL är det NI svenska soldater som nu har startat en eventuell terror-vendetta genom att gå i NATOs ledband och utan krigsförklaring åka med skjutklara vapen till ett land som aldrig provocerat Sverige.

  Tag till dig detta: Du som legosoldat kommer ALDRIG NÅGONSIN att få det du eftersträvar, nämligen något slags civil acceptans eller förlåtelse i efterhand av det militära mördandet av civila. Jag föreslår att du helt enkelt bara kniper, och slutar hyckla om stolthet etc. Innerst inne är det dj….r inte stolthet du känner, så mycket vet jag om hur krig fungerar.

 9. Håkan missar att varken hundar eller rondellhundar 2007 var något negativt för oss svenskar. Med rondellhundsteckningen menade Vilks en het potatis som folk snurrar runt i rondeller, men inte något negativt.

  Och även om… I en demokrati har man rätt att HÄDA mot religiösa fenomen, partier och organisationer. Att angripa personer är en annan sak.

 10. Läste just ”en kort notis om . . . . .”

  Välkommen till SD Jerlerup, vilken magnifik omsvängning. Är det bara Du som bytt åsikt eller är det alla Liberaldemokrater. Jag förstår att det är SD:s opininonssiffror som kan följas på status.st som har fått Dig att byta åsikt. Första halvåret 2011 passerar vi även folkpartiet. SD mot 10 % Gott Nytt År.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s