Ett större hot än självmordsbombarna…

Första självmordsbombaren i Sverige igår kväll. Kusligt, ja! Ett hot, ja! Men varning! Om vi nu lägger ner delar av vår demokrati i jakten på ”terrorister” och galningar, så är det vi, inte terroristerna och galningarna, som förlorar på det!

Tre grupper fick delar av sina våtaste fantasier uppfyllda igår kväll.

* De galna terroristerna och religiösa fanatikerna fick det. Ytterligare en som de anser knullar med eviga oskulder i himlen.

* Sverigedemokraterna fick det, de som kommer att tjata ännu mer om det muslimska ”hotet” och ”problemen” i och med invandringen. Deras fiendebilder och fördomar har bekräftats.

* Och batongliberaler, batongkonservativa och batongsossar som nu kommer att kräva ännu fler inskränkningar av vår frihet, och ännu mer kontroll, i jakten på terroristerna. Speciellt Johan Pehrsson i Folkpartiet kommer nu att anse att folk måste lyssna på honom. Det finns ju gud bevars ett hoooooot!

Det är galningarna, inte vi, som vinner om vår demokrati monteras ner! Se upp för det! Sverigedemokraterna, batongliberalerna, de batongkonservativa och batongsossarna är på sikt ett större hot mot vår frihet än självmordsbombarna.

Nu behövs lugn! Polis, politiker och myndigheter måste agera långsamt och lugnt!

—————

Liberaldemokraterna

Jag är en av grundarna till Liberaldemokraterna.

Men åsikterna på bloggen är mina egna…

Vad är Liberaldemokraterna?

Liberaldemokraternas Facebookgrupp —– Twitter: http://www.twitter.com/Lib_dem

Vår hemsida finns här:

www.liberaldemokraterna.com

***

Lägg till Jerlerup på twitter genom att klicka här!

—————————————————-

Nytt: Expressen, Törnebohm, DN, AB, SVD, SVD, AB, DN, AB, GP, GP,  Expressen, AB, DN, Expressen, Expressen, Expressen, Svd, SVD, SVT

Läs även andra bloggares åsikter om ,

15 tankar om “Ett större hot än självmordsbombarna…

 1. Pingback: Tweets that mention Ett större hot än självmordsbombarna… « Sverige är inte världens navel! -- Topsy.com

 2. ”Deras fiendebilder och fördomar har bekräftats.”
  Ja, det är alltså inte fråga om ”fördomar” då!!!!

 3. vem har sagt att vi ska montera ned demokratin? det har S redan gjort under de senaste 80 åren med bla oppositionens hjälp. vi har inte längre någon yttrandefrihet i landet utan en stark censur råder och människor blir diskriminerade och hånade för att de hyser vissa åsikter som andra, människor som du som kallar sig liberaler, föraktar. detta är det stora hotet mot demokratin just nu, inte att vi har sju partier som vill övervaka vår kommunikation och framgångsrikt gör så med allmänhetens överseende eller att vi blir förödmjukade när vi ska ta flyget.

 4. Hur fan vet folk att det är terrorister!? Än så länge e de bara spekulationer! De kan ju lika mycke vara nån slags gänguppgörelse än en jävla terror attack så jävla löjligt. Om nu en man vill ”spränga sig själv”, då tror jag inte man väljer en näst intill tom gata! Det roliga e nu att vi Sverige kommer agera som USA nu å tro att allt å alla e terrorist hot å terrorister! FYfan! SNÄLLA KAN INTE NI SE DOKUMENTÄREN ”ZEITGEIST” …Fucking underbar dokumentär som visar sanningen! i vilken äcklig piss värld vi lever i. ÖPPNA ÖGONEN!

 5. Du beskriver det som sker.
  Och vad skall vi göra med det.

  Naivt att tro att vi kan påverka den kausala ordningen.

  Tes och antites – driver det mesta.

 6. @Bengt, som vanligt så ökar väl förutsättningarna för att göra rätt om man tar det lugnt. Fort och fel brukar det ju heta annars.

  En man har sprängt sig själv i luften i Stockholm och hos somliga låter det som att tredje världskriget står för dörren. Alla ni som är ungefär i min ålder (53) och äldre måste ju minnas hur det var på 70 och 80 talen då det sprängdes bomber både här och var av ett antal olika organisationer. Jag var själv 10 minuter från att kliva rakt in i ett IRA bombdåd 1984 i London ett par veckor före jul.

  Det finns inget som talar för något annat än att detta är en ensam förvirrad människas dåd. Inget som talar för att vi har en serie sprängdåd att förvänta oss framöver. Som tur är så var den här typen en riktig amatör tydligen och har väl såvitt jag förstår egentligen bara lyckats spränga sig själv i luften. Vidare utredning får väl klarlägga de närmare omständigheterna kring detta.

  Några frågor finns dock att ställa. Varför fick vi ingen förvarning nu när alla dessa övervakningslagar finns? Var är signalen från FRA om att detta var på väg? Eller har FRA varit för upptagna med att förse våra amerikanska vänner med uppgifter? Hur påverkar för övrigt vårt intima samarbete med NATO hotbilden mot Sverige? Vad innebär vår närvaro i Afghanistan i detta avseende?

  Slutligen också: Vad menar Jimmie Åkessons sekreterare då hon twittrar kring detta med tillägget #äntligen?

  @Mattias, så du menar att alltsedan 1930 ungefär så har vår demokrati urholkats mer och mer? vill bara kolla så att jag förstått dig rätt.

 7. Så det faktum att islam förespråkar världsherravälde och att ingen nation där islam är ”statsreligion” har demokrati, att 90% av alla våldsdåd i världen idag sker i islams namn, att islam är den ideologi vars antisemitism är fullt i paritet med den nazityska, är mindre alarmerande än att SD får vatten på sin kvarn?

  Det är psykos-liberala dårar som du som indirekt kommer att döda svenskar i vårt eget land. Må du brinna i Helvetet, eller ännu hellre, få hela din familj förintad av en muslimsk ”frihetskämpe”. Du är inte värd bättre

  Nu, mer än någonsin!!, är det Vi och DOM

  Jag väljer OSS.

 8. Varför attackerar Liberaldemokraterna hela tiden Johan Pehrson? Är det politisk diskussion eller personangrepp ni håller på med?

 9. Det går inte att komma ifrån. Faktumet att Islam och invandringen från länder där den religionen dominerar är ett problem i sammanhanget. 99% av alla muslimer är inget hot mot vare sig vår demokrati eller säkerhet.

  Men den där sista % utgör ett allvarligt och reellt hot. Här, på plats. I Sverige, finns det tillräckligt många individer som enskilt eller samordnat även fortsättningsvis kommer att sträva mot att med våld förstöra vårt samhälle som vi infödda eller västerländskt orienterade ser och vill ha det. Med våra öppna gränser, öppna samhälle och i ett internationellt perspektiv fullkomligt sagoligt naiva invånare och myndigheter är Sverige och ”svenskarna” en lätt måltavla även för tillresande extremister, inte svårare än att stjäla godis från spädbarn. Det kan bara synnerligen politiskt korrekta naivister bortse ifrån. Och det hjälper inte att lalla på om rasism och intolerans i respons mot den som talar sanning. För det handlar inte om det. Alla andra, säger alla, radikaler med våldspotential, oavsett nationella, politiska, kriminella eller religiösa bevekelsegrunder är lika avskyvärda!

  En känd liknelse är ju de unga vänster- och högerextremisterna, som möts på baksidan av vårt samhälle, med lika metoder, attityder och luddiga logik. Det enda som förenar är en dragning åt våld och en inskränkt världsbild där i princip alla utom den egna gruppen har fel och skall bekämpas.

  Sent, visserligen, men det är dags att sätta ner foten en gång för alla och ta upp kampen mot mörkrets krafter. Men samtidigt göra vårt yttersta för att inte hamna i fällan av att onödigtvis inskränka friheten för dem som inte ägnar sig åt subversiv verksamhet. En svår balansgång, men vi måste försöka.

 10. Pingback: Lite terrorism är inget att oroa sig för… « TantraBlog

 11. Pingback: Too close for comfort, men låt inte det grumla omdömet | Anna Troberg

 12. Om vi stoppar in tungan djupt i muslimernas blöta stjärthål kanske det inte blir fler attacker, Då får vi leva som dhimmis i vårt eget land, Men vi lever jue då trots allt!!!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s