Är du rädd om dina pungkulor Fredrik?

transexualism, transperson tvångssterilisering

Vissa lagar är så barbariska att en regering bara måste frångå all debatt och tjafs och gripa in för att stoppa barbariet. En sån bestämmelse som bara måste bort omedelbart är bestämmelserna om kastrering och tvångssterilisering i samband med könskorrigeringar för transpersoner.

Vid könskorrigeringar har man bestämt att kvinnor som ska genomgå operation till man ska bli av med sin livmoder och sina äggstockar, annars får man ingen operation. Och ska man opereras till kvinna från man ska man givetvis också, enligt Socialstyrelsens normer, ta bort både snopp och pungkulor, och detta även om man inte vill det eller om det inte spelar någon egentlig medicinsk roll.

Bloggaren Trollhare, Immanuel Brändemo, har just fått besked om att han ska genomgå frivillig tvångssterilisering. Amanda Brihed har skrivit ett blogginlägg om detta. Där beskriver hon det som hennes vän, Immanuel, ska gå igenom så här:

Immanuel har fått beslutet om att han är en man, men det kommer inte att verkställas förrän den dagen han blivit kastrerad med tvång. För att ska man byta, så måste man först bli avkönad. Avidentifierad. Avförd från de hela människornas leende skara. För att få bli man måste han alltså skiljas från äggstockar och livmoder, varken han vill eller inte. En operation som gör det omöjligt för Immanuel att någonsin bli förälder. Något som, även om det möjligen inte är aktuellt för alla, ändå är en oerhörd kränkning. Det är också en operation som medför direkt livsfara och som kan sluta väldigt illa. Det är inte direkt tandläkarbesök vi pratar om.

För att det redan fastställda beslutet ska verkställas, vill det alltså till att Immanuel lägger sig på operationsbordet och tar bort en del av sin kropp som straff för att han valt att vara man. Eller som en slags avgift? Det ultimata mandomsprovet som det nu anstår en precivilisation på barbarnivå.

Barbariet måste upphöra!

Detta barbari måste givetvis upphöra. NU!

Denna galna politik är bara en förlängning av den rasbiologi som fanns fram tills början av 70-talet. En sista rest av den där myndigheter steriliserar folk mot deras vilja.

Jag säger som motståndarna mot rasbiologin sa på 60-talet. ”Ska funktionshindrade kastreras så ska politikerna också!” Jag säger ”Ska transpersoner kastreras ska politikerna också.”

Så fram med pungkulorna nu Fredrik! Det gör inte så ont, det finns bedövning, och du är väl så gammal nu att du och Filippa inte ska ha fler barn?

Fram med kulorna nu, Fredrik!

Rasbiologin

Under den svenska rasbiologiska steriliseringspolitiken sterliserades 60.000 människor, som mest, nåt år under andra världskriget, nästan 2500 människor på ett år. Dödligheten var mycket hög, mellan en och två procent dog i samband med eller efter ingreppet. Majoriteten av de steriliserade var kvinnor som inte passade in i samhällets normer.

Detta var ett barbari som dagens människor kan ha svårt att tänka sig…

Många upprördes av debatten som kom igång 1997 om detta, men tvångssterliseringarna har inte upphört ännu.

Det finns en viktig gemensam nämnare mellan dåtidens tvångssteriliseringar och dagens ”frivilliga” tvångspolitik. Författarna Maja Runcis och Maciej Zaremba, som skrivit mycket om ämnet, har sagt att motivet bakom tvångssteriliseringarna på 40-talet ofta var att de unga mödrarna inte betedde sig enligt ”samhällets antagna normer”. Då steriliserade man kvinnor som ansågs ”översexuella”, ”bråkiga”, för ”självständiga” och för att de inte skulle få ”socialt oönskade barn”…

Idag steriliserar man människor av exakt samma motiv! De transpersoner som vill behålla sina organ efter könskorrigering anses inte passa in. Man måste ju vara antingen kvinna eller man, för att det har myndigheterna bestämt! Så ser ”samhällets antagna normer ut”.

Ta bara bort lagen, snabbt, Fredrik! Den är barbarisk! Den frågan får inte dras i långbänk!

Det enda som ska kastreras här är lagen om tvångssterilisering! Ta fram saxen och klipp, och det snabbt!

Länksamling i ämnet transsexualism av Amanda Brihed

http://brihed.blogspot.com/2010/11/trollhare-antligen-en-man-men-bara.html

Samt artiklar av Immanuel Brändemo

http://trollhare.wordpress.com/2010/04/17/tvangskastrering-och-tvangssterilisering-en-grundkurs/
http://trollhare.wordpress.com/2010/04/22/varfor-maste-transsexuella-kastreras
http://trollhare.wordpress.com/2010/04/18/anledningar-att-bli-kastrerad-och-inte/

Och ännu lite mer här:

http://trollhare.wordpress.com/2010/05/30/mors-dag-men-inte-for-alla/
http://trollhare.wordpress.com/2010/06/15/i-never-will-become-the-father-of-a-son-tvangskastrering-och-talibanvard/
http://trollhare.wordpress.com/2010/07/19/tvangssterilisering-av-konslomassiga-skal-en-liten-historisk-tillbakablick/
http://trollhare.wordpress.com/2010/06/24/ansokan-om-frivillig-tvangskastrering-del-ii/

—————————————————-

Jag är en av grundarna till Liberaldemokraterna, ett parti som håller på att byggas upp.

Men åsikterna på bloggen är mina egna…

Vad är Liberaldemokraterna?

Liberaldemokraternas Facebookgrupp

Twitter: http://www.twitter.com/Lib_dem

Vår hemsida, som är under byggnad, kommer att finnas på:

www.liberaldemokraterna.com

***

Lägg till Jerlerup på twitter genom att klicka här!

—————————————————-

Diverse: Expressen, UNT,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

7 tankar om “Är du rädd om dina pungkulor Fredrik?

 1. För att få din terminologi korrekt, bör du ändra ”transpersoner” till ”transsexuella”. Det är nämligen bara de som genomgår könskorrigering, populärt kallat könsbyte.

  Det kan väl tilläggas att de flesta transsexuella förmodligen ändå skulle välja att ta bort testiklar och äggstockar, om de fick välja. Så gott som alla transsexuella testiklar (om nu den slängiga terminologin tillåts) skulle bort ändå, och något färre äggstockar. Och rätt få transmän skulle likt Thomas Beatie välja att bli gravid och föda barn. Men det är ju inget skäl att ta möjligheten ifrån den lilla grupp som faktiskt vill. Den grupp som skulle spara äggceller i frys för att kunna plantera in provrörsbefruktat ägg i flickväns/frus livmoder torde vara större, inte heller det är tillåtet idag.

 2. Att kalla transsexuella för transpersoner är inte fel, men det blir ändå lite tokigt att t.ex. skriva ”europeer” om man menar ”fransmän”.

 3. Hej Torbjörn.

  Bra att du reagerar mot den diskriminerande och föråldrade könstillhörighetslagen. Det är dock ett sakfel i din bloggpost. I den svenska lagen är det inte något kastrationskrav, däremot krav att vederbörande ska vara steriliserad. (däremot var det en utredning från 2007 som bl.a. föreslog kastrationskrav i lagen, något som hade varit ännu värre och absurt).

  ”Det finns en viktig gemensam nämnare mellan dåtidens tvångssteriliseringar och dagens ”frivilliga” tvångspolitik. ”

  Här är du dock något för ”snäll” mot nuvarande könstillhörighetslag. Faktum är att de som tvångsteriliserades på 1950-talet ofta var i samma situation som transsexuella är idag.

  Det var bl.a. patienter på mentalsjukhus som fick reda på att de kunde bli utskrivna – om de lät sig steriliseras. Det var hemsk utpressning precis som mot transsexuella idag. Att de måste bli steriliserade annars får de inte byta kön juridiskt. Det är alltså ännu fler gemensamma nämnare mellan den politik som fördes då (och som vi idag fördömer) och den som förs nu mot transsexuella.

  Bengt

 4. Ping: Bekräftelse på den frivilliga tvångssteriliseringen « trollhare

 5. Just. Det där med avlägsnande av könskörtlar alltså kastreringstvång var ett lagförslag som aldrig kom längre än till förslagsstadiet. Så även jag var ute och vimsade lite.

 6. Ping: Bekräftelse på den frivilliga tvångssteriliseringen » Trollhare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s