Liberaldemokraterna, vad är det?

Projekt Liberaldemokraterna

Liberaldemokraterna - Alexander Bard

Projekt Liberaldemokraterna är i sin uppbyggnadsfas. Vi har tunga namn som väntar på tillfälle att komma ut. Vi har 150 personer som arbetar på vårt partiprogram. Vi har experterna som ska skapa vår profil som banbrytande politiskt parti. Vi har experterna på internet som ska skapa en proffsig hemsida!

Men än så länge är vi inte det parti vi ska bli. Vi är ett projekt, ett parti under byggnad.

Om du vill få en idé om vilka vi är, vilken politik som håller på att formas, och kanske kontakta någon av grundarna (om du vill bli aktiv) ska du besöka någon av dessa bloggar. Dessutom kan du redan nu följa vår twittersida och vår Facebookgrupp.

Twitter: http://www.twitter.com/Lib_dem

***

M. Gajditza: http://blogg.aftonbladet.se/21909

T. Jerlerup: https://ligator.wordpress.com

C.Rehbinder: http://tantrikblog.wordpress.com/

A. Brihed: http://brihed.blogspot.com/

J. Rejdnell: http://blog.janrejdnell.se/

J. Odsvall: http://oansvarigt.blogspot.com/

***

http://www.facebook.com/Liberaldemokraterna

***

Du kan maila mig också, om du vill veta mer. Hör av dig till mig om du vill samla namn för vår partiregistrering också! Ca 2000 namn behövs för att registrera parti.

Läs även Amanda Brihed: om att rädda eller dela en redan failad rörelse?

***

Amanda Brihed, en annan av grundarna, har publicerat en bra länklista i ett inlägg på sin blogg med lite smått och gott som rör debatten kring partiet. Jag kopierar in den här!

Liberal DebattNewsmillNewsmillBawarAdamFrobyWageniusJoakimJoakimKjellberg,RejdnellJerlerupJardenbergJerlerupJerlerupJerlerupJerlerupJerlerupGajditzaKorkeken,Skivad LimeLars-ErickP2AlvorFull Mental StraightjacketCaspian RehbinderHAXCalle RehbinderTänk(t) omGothbarbieGothbarbieIsak och GustavJensOHans Iwan BrattFarmor GunJonathan Rieder Lundkvist,  PLCKulturbloggenGajditzaAmywhereScabbeLars-Erick,RejdnellAnnaJimmy SandOdelbergPBLiberati,

”Att tiga är ett drama som inte bara gäller tyrannierna. Det gäller oss alla. Att tiga: det är en tillflykt undan fördömandet av det som sker, en metod att komma ifrån den pinsamma insikten, att göra försoning med ondskan uthärdlig, att undvika ansvar med ett inte alltför stunget samvete. I tyrannierna är tigandet en ohygglig nödvändighet, hos oss är det en skam.”

/Herbert Tingsten

—————————————————-

Lägg till Jerlerup på twitter genom att klicka här!

Lägg till Liberaldemokraterna på twitter genom att klicka här!

—————————————————-

Läs även andra bloggares åsikter om ,,

 

16 tankar om “Liberaldemokraterna, vad är det?

 1. Jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att det kan bli något bra av Liberaldemokraterna. Det behövs ett riktigt liberalt parti i Sverige. Jag har länge följt din och många av de andra inblandades bloggar och alltid blivit positiv till det fria och reflekterande tänkandet. Jag förväntar mig att det kommer att avspegla sig även i partiprogrammet. När presenteras det? Hur heltäckande kommer det att bli?

 2. Vi låter det ta den tid det tar. Vi håller på med det nu och har många personer som skriver det. Inom kort kommer vår hemsida liberaldemokraterna.com att fungera rent politiskt, då kommer du att kunna följa allting där.

  Det är många som visat intresse och som vill stödja oss, så det här blir stort!

  Och det fria och reflekterande tänkandet är A och O. Ävem om vi Liberaldemokrater också kan bli arga och ryta till ibland. 🙂

  /T

 3. Pingback: Anonym

 4. Det där kan vi ta en diskussion om här.

  Vi har en hel del Libertarianer i våra led. Delvis ser jag mig som en av dem. Men de som arbetar hos oss är pragmatiska libertarianer som vet att med inkomstskillnader, maktpolitik, rasism, fördomar, etc är det lite svårt att införa libertarianernas drömstat idag. Staten behövs alltså.

  Jag själv ser det lite som pacifism. Jag är egentligen pacifist, lägg ner försvaret bara! Men jag är pragmatisk pacifist främst av allt = det går inte att genomföra nu. Alltså behövs ett starkt försvar för tillfället.

  /T

 5. Appropå WordPress, just nu en genomför ett av världens ledande IT-säkerhetsföretag Sophos en global kampanj för att utse världens mest oövervinneliga person. Kampanjen utgår från sajten http://mostinvincible.com , som kommer samla de mest vågade filmerna från YouTube, videor som besökarna postar då de tio som fått flest röster vinner var sina iPads!

 6. Pingback: Moralpanik och dubbelmoral om twittrande och sprit. « Filppu Filosoferar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s