Socialdemokraterna vill under 20%!

 

Sossarnas framtidslabb brinner!

 

Thomas Bodström väljer familjen istället för riksdagen. Helt ok! Familjen är viktig! Men bakom kulisserna tycker jag mig ana positioneringar inför framtiden som har att göra med Socialdemokratins tronföljd.

Mona Sahlin är körd.

Sossarna misslyckades kapitalt i årets val. De misslyckades med att bekämpa främlingsfientligheten i sina egna led och de hade inga idéer och visioner och förmådde inte ens göra mål i de frågor då Alliansen lämnade målet öppet, som i sjukförsäkringsfrågan.

Sossarna vet om att de har problem. Därför har de tillsatt en kommission som ska reda ut partiets problem. men den kommissionen leds av folk som inte varnade för katastrofen, folk som inte gjort sig kända för att ha nya idéer och dessutom är kravet de ställts inför att Mona Sahlin ska vara kvar!

Med ledare som saknar verkligetsförankring, idéer och visioner kan resultatet bara bli ett – katastrof.

Alla som tänker strategiskt inom sossarna nu vet om detta. Mona Sahlin är körd, men ledningen väljer ändå att satsa på henne. Alltså måste man positionera sig.

Socialdemokraterna och Thomas Bodström

Socialdemokrater med självbevarelsedrift beter sig alltså lite nu som alitfolk i historiska monarkier gjort, där man insett att kungen är galen. Man skyndar sig att skydda någon av den kungliga ätten från monarkens galenskap så att denne eventuellt kan ta över efter att monarken dött, eller blivit avsatt.

Det var inte ovanligt för att man skyndsamt skickade någon person långt från landet, så att det skulle finnas någon kvar i den kungliga familjen att sätta på tronen framöver.

Nu vet jag inte till vilken grad Bodström vill bli skyddad från Mona Sahlin och ledarskapet inom Socialdemokratin idag. Han har ju faktiskt varit med om att skapa den soppa som sossarna står inför.

Men som med alla tronföljdsfrågor är det mindre viktigt vad den tänkta tronföljaren anser.

Det finns många inom Socialdemokratin som ser Bodström som ett alternativ till Sahlin. Och att han hålls skyddad från ledningen i Stockholm just nu är säkert ett plus för dem. Sen anser de också att det bara är bra att Bodström väljer barnen framför politiken just nu. Så kan man måla upp honom som ett femnistiskt alternativ efter att Sahlin avsatts.

Thomas Bodström saknar visioner

Men de som hyser förhoppningar om att Bodström ska rädda sossarna är också ute och cyklar. De enda idéer och visioner han har som skiljer sig från ledarskapets idag är på sin höjd att han vill ha mer kontrollsamhälle.

Och han sa inte ett pip offentligt som tydde på att han förutsåg sossarnas katastrofval.

När ska man lära sig att politiker utan visioner  brukar forma partier som är visionslösa och skapa bilden av partiet som visionslöst!

Det är kört för sossarna. Om Bodström kommer att träda in, så gör han det någon gång innan 2015.  Troligen efter nästa katastrofval för sossarna. Och hans politik kommer knappast att bli bättre.

Vill sossarna under 20%?

—————————————————-

Lägg till Jerlerup på twitter genom att klicka här!

—————————————————-

Nytt: DN, DN, SVD, DN, GP, Expressen, Expressen, DN, M, Jinge, Peter Andersson, Bodströmssamhället, Peter Andersson igen, SVD, PI, Blogge

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 tankar om “Socialdemokraterna vill under 20%!

  1. Pingback: Tweets that mention Socialdemokraterna vill under 20%! « Sverige är inte världens navel! -- Topsy.com

  2. Håller med. Tråkigt, men jag tycker inte bodström skulle vara så jättemycket bättre än sahlin som partiledare ändå, så på sätt och vis är det skönt att han stack. Men mycket oroande för partiet. De tror inte på sig sjäva ens. Vi måste ha nytt blod.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s