Folkpartiets strategi, att kopiera Sverigedemokraterna!

Sverigedemokraterna gick back i Landskrona, från 22% till 15% och Folkpartiet fick 30%, en ökning med 7%. Om man kikar lite på partiets valmanifest för Landskrona förstår man varför: de anpassade sig efter Sverigedemokraterna!

Eftersom Folkpartiet faktiskt heter Folkpartiet liberalerna kan man j förvänta sig en gnutta liberalism i ett kommunalt program för partiet. Men när man kikar i det program partiet spred i Landskrona i år hittar man ingen liberalism, däremot gott om saker som Sverigedemokraterna också sa.

Inte ens för syns skull bemödade man sig om att stoppa in nån liberalism. Om man kikar på deras program, Landskrona 2011 till 2014″, hittar man istället på första sidan dessa punkter:

Större trygghet – fler poliser

Den grova brottsligheten pressas tillbaka, men vi är allt annat än nöjda. Rånen och våldsbrotten är fortfarande alltför för många. Antalet poliser har ökat kraftigt, från 15 till 50, vilket ökar möjligheterna att bekämpa brotten. Dessutom har arresten i Landskrona åter öppnats, efter att under lång tid varit stängd. För att rå på detta krävs fler poliser och fler tydliga insatser från samhället. Under kommande år ska ett försök med polisvolontärer göras. Det behövs tidigare, tydligare och tuffare insatser mot brottsligheten…

Att ställa krav är att bry sig

Alla kan inte leva på bidrag. Men alla kan bidra med något. Alltför många Landskronabor lever av bidrag. Det håller inte i längden. Arbete handlar inte bara om lön, utan också om stolthet och självkänsla. Vi har påbörjat resan mot ett Landskrona där man inte bara har en möjlighet utan också en skyldighet att bidra…

En skola för kunskap med ordning och reda

För oss är det självklart att det ska råda arbetsro i skolan och att huvuduppgiften är att förmedla kunskap. Därför har vi infört täta kunskapskontroller och en modern form av ordningsomdömen…

Först därefter kommer företagandet, som det fjärde prioriterade området! Intressant prioritering!

Vad är liberalt med att ha fler poliser mot brottsligheten, eller att kräva hårda tag mot bidragsfuskare och ungdomar som stökar i skolan?

Inte så mycket.

De fyra huvudpunkterna på Folkpartiets valmanifest i Landskrona i år innehöll inget som inte Sverigedemokraterna också hade kunnat säga ! Det var meningen. För genom att prata om lag och ordning, och lite hårda tag, ville de ta röster från Sverigedemokraterna. Och de lyckades!!!

Denna ruttna strategi har fått en massa beröm internt i Folkpartiet! Det är det värsta av allt.

Debattören Johanna Nylander skriver på sin blogg att det blir intressant att ha Sverigedemokraterna i riksdagen för nu kommer vi att få se deras verkliga jag. Jag håller med men vill tillägga att vi snarast kommer att få se en del politikers, och partiers sanna jag!

Batongpartiet Liberalerna! Ack! Vilket öde! Med såna liberaler behöver man sannerligen inga Sverigedemokrater!

Det är ingen slump att Liberaldemokraternas grundare kommer från Folkpartiet. Aldrig förr har liberalismen varit så satt på undantag som just nu i riksdagen.

————————

Nytt: HD, SDS, SVD, Skånskan, AB, Expressen, GP, Expressen, SVD, Expressen, Janolof, AVVA, Rasmus liberal, blogg, Hanna Wagenius

—————————————————-

Lägg till Jerlerup på twitter genom att klicka här!

—————————————————-


Läs även andra bloggares åsikter om ,,

10 tankar om “Folkpartiets strategi, att kopiera Sverigedemokraterna!

 1. Jag blir så trött.
  Nä dra in alla poliser och låt brottsligheten blomstra
  Låt rånen och misshandeln fortsätta. Det är så spännande att leva idag, man vet aldrig när man blir kulturberikad (dvs rånad eller misshandlad)
  Med dom åsikterna inser jag att detta nya parti är samma gamla flum som alla andra dock bara under ett annat namn.

 2. Lite på samma linje. Landskrona har såvitt jag kommer ihåg varit ett ställe som har haft väldigt, väldigt hög brottslighet. Jag vet hur intensivt Polisen i Landskrona arbetat nära de social myndigheterna och jag tror t om att de tillsammans varit mycket framgångsrika. Men herregud, de jobbar i en stad som verkligen arbetat sig neråt.

  Att söka uttryck för att ramar, säkerhet och lag är i mina ögon själva nyckeln till vår individuella frihet. Utan dessa tryggheter så dör demokration och Gangsterväldet tar över.
  I Landskrona har Fp tagit ett par beslut jag inte kan med (vet ej om de fick med sig de andra) med urinprov mm. Men att håna detta som att det inte är liberalt är att missa kontexten.

  Det stärker inte en kritik av Fp. En frihetlig kritik av det krav-glada Fp i Landskrona tror jag måste inbegripa säkerhetsfrågor. De är uppenbart angelägna för invånarna i Landskrona.

 3. De ”kravliberala” punkterna i Landskrona är något som en som var ”gammelmoderat” på 80-talet också skulle kunna ha sagt, eller som idag t.ex tilltalar NEO-redaktören Johan Ingerö. Han har flera gånger på sin blogg uppmärksammat folkpartiet i Landskona

  För att förtydliga var detta Landskronabornas val i kommunvalet. I riksdagsvalet ökade SD från 8.2 till 9.8%

 4. Pingback: Eftervalsanalys del 4 « Sverige är inte världens navel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s