Frihetsfrågorna och Liberaldemokraterna

Alexander Bard Liberaldemoktraterna

Alexander Bard

Det börjar komma ut en del artiklar om Projekt Liberaldemokraterna nu. En sån kunde man läsa i Kulturbloggen idag.

Alexander Bard är känd på många sätt. Inledningen på beskrivningen av honom i Wikipedia är en slags sammanfattning:

Alexander Bengt Magnus Bard, född 17 mars 1961 i Motala, är en svensk debattör, travhästuppfödare, författare, filosof, låtskrivare, musiker och producent mest känd som medlem i Army of Lovers och BWO.

Nu är han på väg att lägga till poiitiker, han ligger i startgroparna för att bilda en politiskt parti i Sverige: Liberaldemokraterna.

Kulturbloggen ställde åtta frågor till honom kring detta.

Du är ju musiker och artist. Nu vill du bygga grunden för att starta ett nytt parti. Kommer du att lämna musiken då

Nej, absolut inte. Jag gör Gravitonas (www.gravitonas.net) med fullt engagemang och dessutom tycker jag att det är helt fel med proffspolitiker. Alla politiker borde även syssla med någonting helt annat. Liberaldemokarterna (L) kommer att bestå av människor och inte av politiker.

En del musik är ju politisk, tycker du att den musik du skapat är politisk? I så fall, på vilket sätt?

Absolut! Army Of Lovers gjorde nog mer för HBT-kampen i världen än någon annan artist har gjort. Popmusik kan i högsta grad vara politisk och om den är bra så är den politisk.

Vad är politik?

Politiken är den arena där allting annat i samhället möts. Det är där vi fattar beslut om vad som är viktigt för oss tillsammans men även där vi skapar möjligheterna för människors framtida frihet och kreativitet genom en rättvis fördelning av samhällets resurser.

Liberaldemokraterna, var ska ni stå på den politiska skalan?

Vi hatar skalor. Vi står för att vi är pragmatiska liberaler (socialliberaler) med en radikalt liberal rätts- och socialpolitik (livsstilsliberaler). Liberaldemokraterna har bildats för att de fyra allianspartierna förvandlats till fyra moralkonservativa partier som vi inte kan stödja och för att Socialdemokraterna blivit ett konservativt intresseparti istället för att vara ett frihetligt parti för hela folket. Liberaldemokraterna (L) vill ha en evidensbaserad politik och inte en politik grundad på löst tyckande och moralism mot det avvikande som är fallet idag från både Alliansen och S.

Vad tycker du om den svenska blockpolitiken? Har den någon framtid på längre sikt?

Blockpolitiken är destruktiv men att det måste finnas koalitioner för att kunna bilda stabila regeringar är inget som vi i Liberaldemokraterna motsätter oss. Den dagen vi är med och regerar måste vi antagligen också göra det som medlemmar i någon koalition. Så död åt blocken men fram för smarta koalitioner.

Vilka är de viktigaste politiska frågorna nu?

Frihetsfrågorna! Staten äter sig in och tar över våra liv och kontrollerar snart varenda liten vrå av våra liv. Detta måste få ett slut. En god politiker skrotar lagar istället för att ständigt hitta på nya djävulskaper för folk. Liberaldemokraterna kräver att FRA rivs upp, att polis och militär inte får sammanblandas på något sätt, att sexköpslagen skrotas, att privat bruk av narkotika avkriminaliseras (cannabisrökning ska inte vara kriminellt). Dessutom är vi för en radikalt ny inkluderande invandringspolitik och både plattskatt och medborgarlön på det ekonomiska området. Skattesystemet måste reformeras ordentligt och göras överskådligt, begripligt och rättvist för vanliga medborgare. Monopol måste skrotas, vi behöver konkurrens på alla områden i samhället.

Hur nära är det att liberaldemokraterna bildas som ett parti? När började ni den här processen?

Målet är att ha patrtibildningen avklarad i god tid före Almedalen 2011.

Vad gör du inom musiken nu? Band på gång? Skiva?

www.gravitonas.net

PS

Läs även Michael Gajditza idag: http://blogg.aftonbladet.se/21909/2010/10/svensk-myndighetskontroll-jag-har-hittat-hem

—————————————————-

Lägg till Jerlerup på twitter genom att klicka här!

—————————————————-

Nytt: Svd, Svd, Svd, AB, Expressen, Expressen

Läs även andra bloggares åsikter om ,,

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s