J’Accuse 2! Vad fan håller ni på med?

Jag var väldigt aktiv innan valet i att ta debatten mot Sverigedemokraterna. Det var jag och ett litet, litet fåtal bloggare  som gjorde det som Expo, de politiska partierna och media borde ha gjort. Men nej! De etablerade krafterna tog inte debatten mot Sverigedemokraternas idéer, vi fick göra grovjobbet!

På grund av sveket från de som hade kunnat stoppa Sd kom Sd in i riksdagen!

Vad var det jag såg i debatten innan valet? Jo…

Istället för att ta debatten MOT Sd började Alliansen började flirta med Sverigedemokraterna genom Folkpartiets olika integritetskränkande politiska initiativ. Bloggaren Michael Gajditza, som var en av de få som tog debatten mot Sd, har väl beskrivit denna liberala galenskap i ett blogginlägg som ni bara måste läsa. Det hittar ni här!

Med sådana vänner som Folkpartiet behöver man sannerligen inga Sverigedemokrater!

Socialdemokraterna och Vänstern var sju resor värre. Deras taktik var att till varje pris knyta samman Alliansen med Sverigedemokraterna i folks medvetenade, i ett fult politiskt spel. Tanken var väl att det skulle få potentiella väljare att hålla inte överge S för Alliansen. Denna plan var utstuderad i sin ondska. Redan de dokument som Socialdemokraterna skrev INNAN valrörelsen sa de att taktiken skulle vara att säga att Sd inte längre är högerextremistiskt utan bara HÖGER. Sd=Höger=Alliansen=Höger=Sd. Fult, fult fult.

Och det hade effekten att det legitimerade Sd. I sosseretoriken jämställdes Sd i praktiken med Allianspartierna.

Och massmedia. Ja, döm själv. Tanken var att censurera Sd inte att debattera mot partiets idéer. Först veckan INNAN valet började man skriva artiklar som var vettiga. Aftonbladet började dagen INNAN valet. Pinsamt är bara förnamnet!

Det sjunkande flaggskeppet

Det som mest chockerade mig var Expo. Det antirasistiska flaggskeppet valde medvetet att inte publicera några argument mot Sverigedemokraterna. Det gjorde att alla som sökte på Expos hemsida bara hittade information om alla nazikopplingar partiet har, och liknande information. Det är nyttigt och bra men hjälpte knappast alla de tiotusentals som måste ha surfat in på Expos hemsida därför att deras granne, vän eller livskamrat uttryckt stöd för Sd och som ville hitta argument mot Sverigedemokraterna. De fann noll! NOLL!

Och… Vad hjälper det att det finns böcker att köpa med argument, hos Expo, när de knappt ens gör reklam för dessa.

Jag har NOGA studerat Expo under valdebatten och nu under talmanssstriden också.

Expo biter inte de händer som föder dem. Det betyder att de helst inte kritiserar de etablerade politiska partierna för det de gör som gynnar Sverigedemokraterna.  Socialdemokraterna kritiserar de inte alls. (Viss kritik utdelade de mot Folkpartiets burkautspel. Så jag får väl bara anta att konsensusbeslutet är att en sosse kritiserar man EJ, för sossarna tycks kunna göra i praktiken vad de vill, och hur galet de vill, utan att Expo säger ett pip.)

Så kan man fan inte bedriva antirasistisk verksamhet!

Talmanssstriden

Och nu ser vi redan under debatten om vilken talman som ska tillsättas att Alliansen och Socialdemokraterna inte kan samarbeta.

Fast här verkar det återigen vara Socialdemokraternas interna beslut att utmåla  Sverigedemokraterna som Alliansens vänner som spöka. Kan det vara så galet att Sahlin redan positionerar partiet inför valet 2014 och tror att man kan vinna genom mer av samma sak som innan valet 2010?

Dagens Svd beskriver talmansstriden så här:

Men även internt inom socialdemokratin finns röster som menar att det hade varit bättre med en blocköverskridande överenskommelse.”Obegripligt” , skriver till exempel före detta partisekreteraren och numera lokalpolitikern Lars Stjernkvist på sin blogg om att partiet tar strid i talmansfrågan.

Ulf Bjereld ser dock nomineringen som en del av ett politiskt spel på hög nivå.

–Jag tror man släpper fram Härstedt i ganska god förvissning att han inte kommer att bli vald. Då kan de rödgröna istället säga att Per Westerberg blev vald med hjälp av SD:s röster. Det är ett sätt att positionera sig.

Samtliga partier från höger till vänster diskvalificerar sig och Expo gräver sin egen grav! Om Sverigedemokraterna ska stoppas behövs nya alternativ i politiken. Alternativ som vågar ta en strid för människorätt och människovärde. Och… som har som princip att bita den hand som föder en. I synnerhet om handen som föder en i praktiken gör sånt som blir till stöd för Sverigedemokraterna!

Den strategi som partierna valt nu leder till ett Sd som har 15% till nästa val!

Jag är öppen för samarbeta med alla alternativ från höger till vänster som tar debatten MOT Sverigedemokraterna men har engagerat mig i Projekt Liberaldemokraterna. Redan nu ser jag styrkan i det som håller på att skapas. Nu behövs lösningar och djup och ett gäng politiker som vägrar kohandla med frågor som rör människovärdet.

Jag vägrar låta politikerna kohandla så att Sd får 15% nästa val. Vägrar du också?

——————————————

Lägg till Jerlerup på twitter genom att klicka här!

——————————————————-

Läs även detta av Jerlerup:

J’Accuse! Artikel skriven på valdagsnatten om att kampen måste gå vidare!

Hur Socialdemokraterna och Expo svek kampen mot Sverigedemokraterna

Vad jag sa om att politiker borde tagit debatten mot Sd.

Eftervalsanalys del 3: de skulle ha mötts med argument, inte med spyor!

Eftervalsanalys del 2: bristen på framtidsvisioner

Årets första eftervalsanalys: (med valresultatet 2010).

————————————————————————-

Nytt: dn, Expressen, HD, AB, SVD, SVD, SVD, AB, SVD, Expressen, In your face, Peter Andersson, Mitt i steget, PL

Besök gärna också Svensk myndighetskontrolls hemsida

—————————————————–

Läs även andra bloggares åsikter om 

10 tankar om “J’Accuse 2! Vad fan håller ni på med?

 1. ”Jag vägrar låta politikerna kohandla så att Sd får 15% nästa val. Vägrar du också?”

  Nej tvärtom. Ett SD med 15% vore utmärkt, då kanske vi verkligen kan börja reducera massinvandringen för att normalisera den gentemot våra grannländer, för att inte tala om att införa restriktioner som rullar tillbaka islamiseringen och tydligt deklarerar att politisk islam inte är välkommen här. Då kanske de muslimer som vill trycka sin medeltidsreligion i halsen på andra tänker sig för både en och två gånger innan de kommer hit. Och kommer de ändå hit skall vi inte vika oss en tum för deras avskyvärda och groteska krav.

 2. Pingback: Tweets that mention J’Accuse 2! Vad fan håller ni på med? « Sverige är inte världens navel! -- Topsy.com

 3. Problemet är inte SD utan invandringspolitiken som medför så stora problem med arbetslöshet, bidragsberoende, kriminalitet, konflikter, otrygghet, splittring, hat, etc som leder till ekonomisk ruin och till slut inbördeskrig.

  Sverige skall enbart ägna sig åt arbetskraftsinvandring och anvisa alla flyktingar till flyktingläger i konfliktens närområde eller till Israel.

  Det är bra att alla de svenskar och invandrare som drabbas negativt att massinvandringen får representation i riksdagen så att problemen kan diskuteras öppet.

 4. Problemet med dig, Torbjörn, är att du smutskastar oss som vill minska invandringen, och kallar oss rasister. Jag tror lika mycket på människovärdet som du. Har du någonsin ställt dig frågan, om det måhända är DIN världsbild som är skev? Kom gärna med bra argument för nuvarande integrations- och invandringspolitik, men skippa uttryck som ‘rasister’ när du kritiserar SD. Annars slutar jag, och andra du vill övertyga, att läsa..

 5. Nejdu jerlerup, du får nog anklaga dig själv också för någon debatt i sakfrågorna har du ju faktiskt inte tagit eftersom du ägnat mer tid år att tala om vad du är emot i stället för att tala om vad du är FÖR i sak. Dina argument emot Sd:s politik har ju, milt sagt, faktiskt inte varit direkt övertygande eller. Att rya om ”rasism”, ”nazism”, främlingsfientlighet och ”islamofobi” tar väl knappast ens de som gör det riktigt på allvar längre, men i sin desperation ser de inget annat att göra.

  Skall man ha en givande seriös debatt så måste man ju ställa två olika förslag emot varandra, här är ju Sd:s inställning klar men vad motståndarna egentligen vill är ju många gånger höljt i dunkel. Bland dessa verkar det mest handla om att spotta ur sig självgoda floskler och svagsinta anklagelser för att visa vilken fin människa man ändå är. Att bara vara emot Sd är ju lätt, men det är betydligt svårare att konkretisera vad man själv är för. Att vara generaladvokat för nuvarande invandrings/integrationspolitik är ju knappast en önskvärd sits och då blir det ju jobbigt när man skrapar på ytan och ser att egentligen har inte de flesta motståndare något trovärdigt alternativ till Sd:s politik …

 6. Pingback: Anonym

 7. Jerlerup gör ingen nytta alls. Tyvärr. De som gör nytta är de sverigedemokrater som bidrar till att SD lever upp till sin potential som en positiv kraft i politiken. Exempelvis genom att gå med i facebookgrupper som ”Sverigedemokrater mot rasism och främlingsfientlighet”. Så att de sista övervintrade lössen i svansen ger sig av.

  Frågan är vad vänstern skall göra. Den har sannerligen målat in sig i ett hörn. Med färg som inte torkar på mycket länge.

  Pappan

 8. ”Om Sverigedemokraterna ska stoppas”

  Ni kommer inte att kunna stoppa dem så länge mångkultursprojektet fortlöper och fler och fler människor drabbas negativt av den vansinniga massinvandringspolitiken. Nästa val har SD mer än 10%, kanske t.o.m. 15%.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s