Bortom dogmen om de begänsade resurserna…

Sverigedemokraternas valfilm sätter fingret på en del idéer som vi måste göra upp med om vi ska bli av med främlingsfientligheten. Ni vet hur filmen är?! En pensionär kämpar om de begränsade resurserna mot burkaklädda invandrare med barnvagn. Vad är fel i den bilden? Ser ni?

Egentligen är Sverigedemokraternas valfilm en logisk konsekvens av hur politik i stor drivs i Sverige idag. Vi har begränsade resurser som måste fördelas och har man inte pengar nog så tar man det från en grupp.

Resultatet blir att grupp sätts mot grupp. Hur sa arbetare och arbetsgivare hitta det de har gemensamt om det ständigt är en kamp om skatter ska gå upp och ner, och arbetsgivaravgifter. ”Ska vi ta från arbetaren eller arbetsgivaren”, är de två politiska ”idéer” som hörs oftast i debatten.

Bedrövligast av allt är debatten på kommunal nivå. Ekonomi där handlar bara om att fördela resurser. Enda sättet att skapa nya resurser verkar vara att ”stjäla” från andra kommuner. Man kan bara expandera resurserna, antas det, genom att få folk och företag att flytta till kommunen från andra kommuner; och att man förhindrar andra kommuner att ”stjäla” de egna invånarna.

Det är delvis rätt. men man kan göra så mycket mer.

Ska vi göra upp med Sverigedemokraternas idéer måste vi överge fokuset på att fördela resurser och hitta sätten att SKAPA nya. Genom teknik och vetenskap, genom nya idéer, genom att öka och bredda skatteunderlaget.

Om man tänker så inser man att det faktiskt är ett plus att vi får invandrare hit. Inte i första hand för att vi, likt kommuner, ”stjäl” människor från andra länder utan för att de nya idéerna och nya perspektiven kommer från de som tänker annorlunda än majoriteten.

Alltså: Vi måste börja arbeta för det gemensammas bästa mellan alla i Sverige, och det görs bäst genom att vi slutar beskriva ekonomi som en kamp grupper emellan om de begränsade tillgångarna! gemensamt kan vi skapa NYA resurser!

——————————————————-

Läs även detta av Jerlerup:

**********

Lägg till Jerlerup på twitter genom att klicka här!

Framtidsvisioner och idéer! (En artikelsamling)

Frihet och liberalism (En artikelsamling)

J’Accuse! Artikel skriven på valdagsnatten om att politikerna svek kampen mot Sverigedemokraterna och att kampen går vidare!

————————————————————————-

Besök gärna också Svensk myndighetskontrolls hemsida

Besök gärna också Liberatis hemsida

*********

Läs även andra bloggares åsikter om ,

3 tankar om “Bortom dogmen om de begänsade resurserna…

  1. Du har helt rätt att nya resurser måste skapas. Inte minst för att även nästa generation ska kunna ta del av den välfärd, som till och med SD påstår sig vilja gynna. Till detta krävs nya kunskaper innovationer, men även till exempel fortsatt invandring.

  2. Västvärlden är döende, Sverige självklart inkluderat. Den enkla anledningen till det är att vi inte klarar att hävda oss i konkurrensen från framför allt bortre Asien. Det finns inget nyskapande som hjälper mot det, för allt vi skapar kan de ta efter och göra billigare.

    Så varför kan vi inte hävda oss i konkurrensen? Jo, för att vår produktion ”hämmas” av sånt trams som mänskliga rättigheter, medinflytande, miljöhänsyn osv. Så länge vi fortsätter att med ena handen ta sådana hänsyn på hemmaplan, men med andra handen glatt importera nästan allt vi konsumerar från länder som inte tar sådana hänsyn, så länge kommer förfallet att fortskrida.

    Det finns bara två lösningar: Antingen släppa alla tyglar även på hemmaplan, och föröda vårt folk och vår miljö för att stärka vår konkurrenskraft, eller också införa handelshinder mot varor som producerats på ett hänsynslöst sätt. Jag är självklart för det senare alternativet.

    Fri konkurrens är något förträffligt, men bara om den sker på lika villkor, när man tävlar om vem som producerar bäst varor mest effektivt. Inte som nu, när den som kan bete sig mest svinaktigt är den som vinner.

  3. Om det är ett ”plus” att folk ”tänker annorlunda än majoriteten” då borde du verkligen välkomna sd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s