Bortom dogmen om de begänsade resurserna…

Posted on september 30, 2010

3


Sverigedemokraternas valfilm sätter fingret på en del idéer som vi måste göra upp med om vi ska bli av med främlingsfientligheten. Ni vet hur filmen är?! En pensionär kämpar om de begränsade resurserna mot burkaklädda invandrare med barnvagn. Vad är fel i den bilden? Ser ni?

Egentligen är Sverigedemokraternas valfilm en logisk konsekvens av hur politik i stor drivs i Sverige idag. Vi har begränsade resurser som måste fördelas och har man inte pengar nog så tar man det från en grupp.

Resultatet blir att grupp sätts mot grupp. Hur sa arbetare och arbetsgivare hitta det de har gemensamt om det ständigt är en kamp om skatter ska gå upp och ner, och arbetsgivaravgifter. ”Ska vi ta från arbetaren eller arbetsgivaren”, är de två politiska ”idéer” som hörs oftast i debatten.

Bedrövligast av allt är debatten på kommunal nivå. Ekonomi där handlar bara om att fördela resurser. Enda sättet att skapa nya resurser verkar vara att ”stjäla” från andra kommuner. Man kan bara expandera resurserna, antas det, genom att få folk och företag att flytta till kommunen från andra kommuner; och att man förhindrar andra kommuner att ”stjäla” de egna invånarna.

Det är delvis rätt. men man kan göra så mycket mer.

Ska vi göra upp med Sverigedemokraternas idéer måste vi överge fokuset på att fördela resurser och hitta sätten att SKAPA nya. Genom teknik och vetenskap, genom nya idéer, genom att öka och bredda skatteunderlaget.

Om man tänker så inser man att det faktiskt är ett plus att vi får invandrare hit. Inte i första hand för att vi, likt kommuner, ”stjäl” människor från andra länder utan för att de nya idéerna och nya perspektiven kommer från de som tänker annorlunda än majoriteten.

Alltså: Vi måste börja arbeta för det gemensammas bästa mellan alla i Sverige, och det görs bäst genom att vi slutar beskriva ekonomi som en kamp grupper emellan om de begränsade tillgångarna! gemensamt kan vi skapa NYA resurser!

——————————————————-

Läs även detta av Jerlerup:

**********

Lägg till Jerlerup på twitter genom att klicka här!

Framtidsvisioner och idéer! (En artikelsamling)

Frihet och liberalism (En artikelsamling)

J’Accuse! Artikel skriven på valdagsnatten om att politikerna svek kampen mot Sverigedemokraterna och att kampen går vidare!

————————————————————————-

Besök gärna också Svensk myndighetskontrolls hemsida

Besök gärna också Liberatis hemsida

*********

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Advertisements