”Bajs i grytan?”

Calle Rehbinder har gjort det igen: slagit huvudet på spiken. Så här skrev han i sin blogg idag: För mig känns Sverigedemokraterna lite som en maträtt, som i sin ursprungliga form innehöll en stor mängd bajs. Men nu har de pillat bort allt bajset, och fyllt på med flera jättenyttiga ingredienser, så nu går det bra att äta den, fast det är samma gryta. Eller…? …Smaklig måltid?

Läs hans blogg här: http://tantrikblog.wordpress.com/2010/09/29/bajs-i-grytan-2/

Jag citerar Calle vidare:

Så har vi fått in nynazister i riksdagen. Plötsligt rasar 1.000-tals människor ut på gator och torg och protesterar. Lite sent påtänkt kanske? Att starta facebook-grupper eller demonstrera mot nynazisterna, är dock rätt meningslöst, och till syvende och sidst rent trams. Enligt den demokratiska ordningen har vi nu ett sådant parti i riksdagen, och då måste vi gilla läget, och agera därefter.

Att nynazisterna blev så stora att de t.o.m. kom in i riksdagen är förstås olyckligt, men vi måste göra en nykter analys av varför det kunde ske. Det besvärliga är att vi då måste inse att det faktiskt inte är de som är det största problemet. Vi borde istället fundera på vad vi själva har gjort för fel. Kanske det är oss själva vi ska demonstrera mot istället? Fast… det förutsätter ju självreflektion och ödmjukhet, och det är kanske för jobbigt?

Jon Voss skriver om Sverigedemokraternas ideologi på sin blogg på qruiser!

”Partiet är paradoxalt nog därmed det mest osvenska som vi sett i riksdagen sedan vänstern övergav den Sovjetstyrda kommunismen. Deras kollektivistiska ideologi där individen skall underordnas nationen saknar folklig förankring och tradition. De är inte heller för dessa, av taktiska skäl nedtonade, idéerna de fått sitt stöd.

Partiet har en uppenbart nationalsocialistisk ideologi som bygger på Nation och Familj före individ kombinerat med idén om det rasrena, i SD tal etniskt och kulturellt likriktade, samhället.”

——————————————

Lägg till Jerlerup på twitter genom att klicka här!

——————————————————-

Läs även detta av Jerlerup:

J’Accuse! Artikel skriven på valdagsnatten om att kampen måste gå vidare!

Hur Socialdemokraterna och Expo svek kampen mot Sverigedemokraterna

Vad jag sa om att politiker borde tagit debatten mot Sd.

Eftervalsanalys del 3: de skulle ha mötts med argument, inte med spyor!

Eftervalsanalys del 2: bristen på framtidsvisioner

Årets första eftervalsanalys: (med valresultatet 2010).

————————————————————————-.

Besök gärna också Svensk myndighetskontrolls hemsida

—————————————————–

Nytt: GP, SVD, DN, SVD, GP, DN, AB, SVD, Högbergs, Expressen, DN. M Expressen, PI, PI, PI

Läs även andra bloggares åsikter om 

19 tankar om “”Bajs i grytan?”

 1. Nu ska jag unna mig ett rejält utbrott såhär om aftonen:

  Voss och Rehbinder är vedervärdiga människor och ett typexempel på just såna människor som alltid kommer att vara våra värsta motståndare och Sverigedemokraternas och den svenska nationalismens raka motsats.

  Rehbinder har jag ogillat i snart 20 år och Voss skrev för Expo redan på den tiden den där dåren Hübinette fanns på tidningen om jag inte minns fel.

 2. Åh, vad glad jag blir!

  Tack för bekräftelsen, Joakim!

  Att bli betraktad som en vedervärdig människa av nynazister tar jag som en stor komplimang.
  Då får jag bekräftelse på att jag gör något mycket bra.

  Jag får lite flashbacks från 1998-19999, då jag och ett gäng andra nordiska hedningar satte upp virtuella nidstänger på våra hemsidor, vilket ledde till att en text jag skrev, som var ett hemskt nid mot just nynazister, översattes till 5-6 språk, och fanns på minst 10 hemsidor.

  Då fick jag många hat- och hotbrev av arga nynazister, och jag blev lika glad och uppmuntrad varje gång.

  Skriv gärna mer, Joakim, och gärna på min blogg också!

 3. Elin Krantz skulle ha levat idag om hon inte mördats. Skäligen misstänkt för mordet på Elin är en invandrare.

  Om han, eller någon annan (eller flera) invandrare fälls för mordet kan man konstatera att Elin kanske skulle ha levat idag ifall Sverige fört en mera restriktiv invandringspolitik. Om den skenerösa invandringspolitiken dessutom skulle vara en följd av en import av valboskap till vänstern bleve väl även vänstern ledsen.

 4. skulle ängla levt idag riffi, om inte så många svenskar funnits i sverige?

  Joakim. Jag är ärligt intresserad. Calles nidstång mot nazismen ogillas av många från sd. Jag vill veta vad de ogillar i den.

  Vet du calle. Jag publicerar också den här också försöker vi ta reda på varför sd folk ogillar den. De gamla sagorna säger att asarna invandrade från öster. Kan det vara så enkelt att sd ogillar nidstången för att asagudarna var invandrare?

 5. Hade jag fått som jag velat hade Elin levt, Du pratar bara smörja: Änglas död har ingenting med invandringen att göra, däremot har den troligtvis med Din samhällssyn att göra.

 6. Jerlerup:

  För det första är hans s.k. nidstång riktad mot ”nynazister” som han säger, trots att det är uppenbart att han också inkluderar SD i detta. Gudars skymning! Inte ens Expo kallar oss nynazister längre.

  För det andra är den där stången något han och hans anhang kastade upp på asatrosamfundets sida för åratal sedan. De har skapat ett religiöst samfund som utesluter politiska inriktningar, mer specifikt min egen. Självklart ogillar jag detta, i synnerhet som jag nog anser att deras tolkning är den felaktiga.

 7. Just när man inte trodde att argumentationen mot Sd kunde bli sämre så lyckas jerlerup hitta nya bottennivåer, en bedrift i sig! Vet inte om man skall skratta eller gråta …

  En tokstolle yrar om bajs och nynazism, en annan fyller på med osammanhängande dravel om att alla som inte tycker som han är osvenska och jerlerup toppar med anklagelser om judiska ”kryptonazzarna” inom Sd …

 8. Det är berättigat att kalla Sd nynazister eftersom Sd beter sig nynazistiskt i sin retorik mot islam och muslimerna. Det är samma sorte retorik som nazzarnas mot judarna, bara med en annan måltavla.

  Jag har tagit valet att inte göra det utan säger att Sd:s retorik mot muslimerna är som antisemiternas på 20-talet. det anser jag vara helt ok.

  Men jag förstår känslan Calle har.

  Och jag själv skulle inte vilja ta ett parti med tång som grundats av ett gäng heilande nynazzar, som Klarström, om än i ”bajsfritt” skick.

  Att andra kan tänkas göra det är beklagligt!

  /T

 9. Det är väl inte ett alldeles felaktigt antagande att Elin Krantz skulle ha levat idag om det hade funnits färre som Jerlerup

 10. Ska jag vara helt uppriktig så bryr jag mig inte så överdrivet mycket om att bli kallad för sånt där eftersom jag vet att de där orden har förlorat all meningsfull innebörd för länge sedan. Det är bara ett sätt att stämpla motståndare som man ogillar.

  Men Jerlerup, du har ju sagt flera gånger att du tycker att det är idéerna man bör angripa genom en öppen debatt istället för att kasta ord omrking sig. Är det inte kontraproduktivt med sånt här då?

 11. En öppen debatt om nästan allt Joakim, men en knivskarp gräns vid sådana frågor som är klart rasistiska/halvnazistiska. Den principen har jag följt från dag A.

 12. En kort sejour jerlerup; skriver man om SD och använder ordet ”bajs” när man menar ”lort”, har man hamnat i något smuts.

 13. Jerlerup, om någon ser en förljugenhet i politiken kring invandringen, kan ju du i något slags moment 22 alltid (helt godtyckligt) hävda att det det är främlingsfientligt etc. och dra din knivskarpa gräns. Det vore inte särskilt unikt att göra så, och då blir det ju aldrig en noggrann diskussion om det här.

  Det kan handla om rent praktiska effekter som är destruktiva i de sfärer där ”nysvenskarna” vistas, som är nya på så sätt att de inte fanns här innan ”nysvenskarna” kom hit. Vidare att problemen fanns till beskådan på andra ställen i världen före vi fick dem, men att makthavarna hårdnackat undvikit att lära av andras misstag från närhistorien. Varför tror du att de har låtit bli att göra det?

  Jag tror inte jag behöver räkna upp vad de här effekterna är, vi känner alla till baksidorna med segregationen. Men de kan delas upp i direkta effekter där dessa personer vistas, och i indirekta effekter på resten av samhället.

 14. Min slutsats är annars att allt som mångkultursförespråkarna säger stämmer… men det fungerar bara bara i liten skala. Kanske en handfull till ett hundratal personer åt gången. Det är det som är så förrädiskt, det är sant och falskt samtidigt. Och skruvar man upp det i stor skala blir resultatet rent av ondskefullt. Det är väl något i vår natur som gör att vi vill vara arkitekter bakom visioner som skulle passa som omslag på Jehovas Vittnes tidningar, och sen som goda entreprenörer bosätta oss där det inte är mångkultur och låta någon annan uppleva effekterna av det som gick fel… medan vi som ännu godare humanister mobbar ut de som försöker tänka utanför den givna mallen.

  Och för er som har missat det:
  Ernst-Hugo Järegård med propaganda och förvrängd Tegnérdikt. (här är allt tankegodset som blev vårt automatläge)

  http://politisktinkorrekt.info/2011/04/26/vart-nya-sverige-–-en-statlig-propagandafilm-fran-1980/

  http://blogs.telegraph.co.uk/news/edwest/100049177/multiculturalism-is-the-new-communism-and-about-as-likely-to-work/

  ”As Scruton notes: “Since the 1960s western countries have adopted policies in the matter of immigration that no person schooled in the elementary truths of pessimism would have endorsed. Anybody who has studied the fate of empires, and the difficulties of establishing territorial jurisdiction over communities that differ in religion, language and marital customs, knows that the task is all but impossible, and threatens constantly to break down in fragmentation, tribalism or civil war.”

  —-> Like Communism, mass immigration was based on a denial of human nature, and an inability to distinguish between what might work in individual human relationships and in society as a whole. Just because people of different groups are capable of getting on perfectly well as individuals, becoming friends and falling in love, it does not mean that a multicultural society (and one as diverse as ours will be multicultural as well as multiracial, whatever the Government does) can become a racism-free paradise; anymore than the willingness of people to give money to perfect strangers means Communism can work.

  Contrary to what was said after Communism fell, we did not reach the end of history, merely a new chapter in the endless story of human stupidity.”

  http://www.catholicherald.co.uk/commentandblogs/2010/07/29/abstract-purity-roger-scruton-is-right-to-be-suspicious-of-utopian-thinking/

  ”Utopian ideas are doomed to fail because, as Scruton points out in his new book, The Uses of Pessimism, they hail from “unscrupulous optimism”, the subject of this book. Optimists are political thinkers who “ignore or despise the findings of experience and common sense.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s