Liberaldemokraterna, Liberati och Liberala Nätverket

Liberaldemokraterna, Liberati

Det händer saker som är mycket intressanta. Ett nytt Liberalt alternativ håller på att växa fram. De som är intresserade kan gå in på Liberatis sida och läsa det inlägg som skrivits som förebådar Liberatis död och Liberala Nätverkets och Liberaldemokraternas födelse.

http://www.liberati.se/2010/09/26/darfor-lagger-vi-ner-liberati-leve-liberala-natverket/

Under valrörelsen har jag, som arbetat mot Sverigedemokraterna och pratat en hel del om mänskliga rättigheter, sett det som ett stort problem att jag inte kunnat ge ett alternativ för alla de jag pratat med. De har varit besvikna på politikerna och det enda jag kunnat säga har varit att jag är det också.

Nu finns det ett alternativ! Och ni som följer denna blogg kommer att märka att jag kommer att engagera mig ganska djupt i detta projekt.

Jag citerar Liberatibloggen

Enligt det beslut som togs vid Liberatis bildande 2008 skulle en utvärdering av verksamheten göras efter valet 2010 och det har under detta arbete framkommit två tydliga men åtskilda alternativ: Den ena halvan av Liberati vill fortsätta arbetet med att förändra Folkpartiet i en liberalare riktning och har valt att göra detta som ett mindre internt frihetligt nätverk inom Folkpartiet, endast öppet för folkpartimedlemmar. De andra halvan av Liberati anser att samarbetet med Folkpartiet bör avslutas och att ett seriöst arbete med syfte att lansera ett nytt liberalt parti, Liberaldemokraterna, bör inledas under hösten 2010.

Dock är alla liberatister överens om att arbetet inom Liberati har varit så givande och vänskaperna är så starka och betydelsefulla för liberalismens framtid att man vill hålla kontakten och debatten vid liv även i fortsättningen. Detta kommer man att göra som det nya Liberala Nätverket, en maillista på nätet för alla svenska genuina  liberaler, både tidigare liberatister och våra vänner, oavsett partitillhörighet.

Liberatis alla trogna följare är välkomna till Liberala Nätverket i väntan på att det nya frihetliga nätverket inom Folkpartiet respektive det nya partiet Liberaldemokraterna har tagit form. Där får ni veta mer och kan även påverka vad som händer den liberala rörelsen efter att Liberati har lagts ner. På återseende!

Detta betyder inte att den tvärpolitiska dialogen upphör. Jag är öppen för en dialog med alla, från vänster till höger. Men mitt arbete kommer att ske inom mer tydliga liberala ramar!

Hör av er till min mailadress tjerlerup ((at)) gmail.com om ni vill veta mer!

——————————————————-

Läs även detta av Jerlerup:

**********

Lägg till Jerlerup på twitter genom att klicka här!

Framtidsvisioner och idéer! (En artikelsamling)

Frihet och liberalism (En artikelsamling)

J’Accuse! Artikel skriven på valdagsnatten om att politikerna svek kampen mot Sverigedemokraterna och att kampen går vidare!

————————————————————————-

Besök gärna också Svensk myndighetskontrolls hemsida

Besök gärna också Liberatis hemsida

*********

Läs även andra bloggares åsikter om ,

2 tankar om “Liberaldemokraterna, Liberati och Liberala Nätverket

  1. Pingback: Leiph Berggren » Blog Archive » Att ena en splittrad liberal rörelse

  2. Pingback: opassande » Blog Archive » Vad är liberalism?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s