”Leva som bröder eller gå under som dårar…”

Jag tror att svensk politik står inför stora utmaningar och stora förändringar under de kommande åren. Världen har blivit en och möjligheterna till individens utveckling och frihet är större nu än någon annan gång under mänsklighetens historia och svensk politik måste anpassa sig efter detta mer och mer.

Sverigedemokraternas intåg i riksdagen, och de politiska partiernas oförmåga att stoppa Sd eftersom de inte ville eller kunde ta debatten MOT deras idéer är symptomatisk för problemet vi har. Att tänka regionalt och begränsat är 1900-talet tänkande. Att inte våga ta debatten mot främlingsfientliga idéer, utan bara vilja tysta och censurera de som sprider idéerna är också 1900-tals tänkande.

Att jag nu fokuserar mindre på Sverigedemokraterna och mer på liberala frihetsidéer, och olika framtidsvisioner, beror inte på att jag övergett kampen mot Sd, utan för att jag vet att vi behöver ta fram idéerna som sätter P för Sverigedemokraternas 1900-tals tänkande.

Vi lever i 2000-talet nu. Ett helt nytt årtusende!

Denna valrörelse kommer att beskrivas som en tragedi av framtida historiker. En valrörelse som verkligen visade hur stora problem det fanns i de svenska politiska partierna och hur få visioner och visionärer det verkligen fanns i Sverige anno 2010.

Utan fler visionärer i politiken och mer öppen debatt om IDÈER kommer Sd at ha 15% nästa år!

Vilket återigen påminner mig om att det fanns mer visionär kraft i Martin Luther Kings ena lillfinger än i hela Sverigedemokraterna. Fan, vad jag älskar den mannen, alltså! Ingen politiker har betytt mer för mig i livet än Martin!

Vad var det han sa om Sd? ”Problemet är inte Sverigedemokraterna, utan de godas tystnad”… Exakt!

”Ingenting kan vara mer tragiskt än att människor lever i dessa revolutionära tider men inte förmår tillägna sig de nya attityder och det nya synsätt, som den nya situationen kräver. Det vi vanligtvis kommer ihåg från Washington Irvings bekanta berättelse om Rip Van Winkle är att Rip sov i tjugo år.

Det finns emellertid en annan viktig sak, som man nästan alltid glömmer. Det är skylten på värdshuset i den lilla staden vid Hudsonfloden, från vilken Rip startade sin färd upp i bergen, där han sedan sov sin långa sömn. När han gav sig iväg bar skylten en bild av kung George III av England. När han tjugo år senare kom ner, hade skylten en bild av George Washington. När Rip såg bilden av Förenta staternas förste president, blev han förvirrad och visste varken ut eller in. Han visste inte vem Washington var. Det mest slående i denna berättelse är inte, att Rip sov i tjugo år utan att han sov under en revolution, som skulle komma att ändra den mänskliga historiens gång.

En av de stora riskerna, som möter oss under historien, är att alltför många människor inte kan hålla sig vakna under betydelsefulla perioder av social omvandling.

Varje samhällsform har sina beskyddare av det bestående och sina brödraskap av likgiltiga, som är kända för att sova under revolutionerna.Men i våra dagar är själva vår möjlighet att överleva beroende av vår förmåga att hålla oss vakna, att anpassa oss till nya idéer, att vara snabbtänkta och möta de krav förändringen ställer. Det världsvida hus vi lever i gör det nödvändigt, att vi förvandlar vårt världsomfattande grannskap till ett världsomfattande broderskap. tillsammans måste vi lära oss att leva som bröder, annars kommer vi att gå under som dårar.”

Martin Luther King, ur: Kaos eller gemenskap – 1967

För övrigt: Läs Soran Ismail idag i Aftonbladet. Han är en av få som förstått att Sverigedemokraternas hets mot muslimerna faktiskt är deras akilleshäl. Det är här som de visar att de ännu bär ett släktskap med den nazism partiet föddes ur. Tack Soran!

Och ett exempel ur GP på hur man INTE ska bemöta Sd.

DN, Svd, SDS

——————————————

Lägg till Jerlerup på twitter genom att klicka här!

——————————————————-

Läs även detta av Jerlerup:

J’Accuse! Artikel skriven på valdagsnatten om att kampen måste gå vidare!

Hur Socialdemokraterna och Expo svek kampen mot Sverigedemokraterna

Vad jag sa om att politiker borde tagit debatten mot Sd.

Eftervalsanalys del 3: de skulle ha mötts med argument, inte med spyor!

Eftervalsanalys del 2: bristen på framtidsvisioner

Årets första eftervalsanalys: (med valresultatet 2010).

————————————————————————-.

Besök gärna också Svensk myndighetskontrolls hemsida

—————————————————–

Läs även andra bloggares åsikter om 

7 tankar om “”Leva som bröder eller gå under som dårar…”

 1. Pingback: Frihet « Sverige är inte världens navel!

 2. Det är egentligen för jävligt. Folk sitter hemma och räknar på hur man ska köpa billig mat, hitta en billig bil, välja billiga semestrar, går på rea och handlar, men samtidig så samlar staten in ca 30 000 kr per svensk (i snitt och för alla svenskar, dvs även barn och pensionärer) och år för att ge bort till folk som inte egentligen har med Sverige att göra. Det är skamligt hur våra politiker tar pengar från den vanlige svensken för att sedan ge bort dem, samtidigt som svensken sitter och räknar ute i stugorna för att spara några hundralappar på sin internetuppkoppling och handlar tvättmedel på kupong, köper kläder till dottern på rea (aka ”svennehoran” av de tacksamma) när dessa små åtgärder är i stort sett försumbara i sammanhanget.

 3. glöm ej att många invandrare är sysselsatta inom ”konstgjorda” arbeten inom offentliga sektorn. Hemspråkslärare, tolkar, många i olika arbetsmarknadsprogram. Dessa arbeten bidra inte till plus. Detta måste räknas in i kostnaden för invandring och den egentliga sysselsättningsgraden!

 4. Jag har nu följt dig hela tiden och det har varit intressant. Själv har jag fört debatten i huvudsak på Face bland de unga. En vänsteranhängare som jag känt i många år blev mot slutet så desperat att han hotade mig. Han skulle minsann ge mig skulden för att jag baktalade de rödgröna. Min åsikt hela tiden har varit (sedan åratal) att alla andra partier har fört en felaktig politik mot SD. När jag hävdar att unga vänsteranhängare i princip har hjälpt SD när de har demat och kriminellt angripet SD på många sätt så förstår inte en del unga vad jag överhuvudtaget talar om. Min dotters ena kamrat sa idag upp bekantskapen med henne därför att min dotter har gått med FP efter valet samt röstat på dem. Dessa vänsteranhängare anser tydligen att FP är samma typ av parti som SD? Nå, de hade kanske gillat att bo i DDR och fått 99.5% av rösterna.
  Frö övrigt knöck jag din blogg idag om PP och la ut den lite här och där men det kanske du såg? Jag var med i PP fram till för en månad sedan men insåg att jag inte kunde rösta på dem!

 5. Arik Bengtsson

  Vad snackar du för skit? Folk som inte har med Sverige att göra? Jag kan tala om för dig att hela jordens befolkning har med dig och Sverige att göra. Vem är det som tillverkar dina kläder till exempel? Tror du att det är svenskar? Nej, det skulle du nog inte ha råd med. Det är tack vare hårt arbetande människor i tredje världen som du har råd att leva som du gör. Tänk om de skulle kräva samma lön och förmåner som vi svenskar. Tänk om världens lönselavar gick i strejk och lyckades genomföra lika lön för lika arbete. Då skulle du nog få ta och sänka din standard en del.

 6. Martin Luther Kings sa: ”Problemet är inte de ondas gärningar, utan dom godas tystnad”. Och han syftade knappast på Sverigedemokraters onda gärningar. Precis lika lite som han syftade på muslimska Terrorister.

  Denna ”hets” – som du kallar det – mot muslimer är ju precis lika lite rumsren som den ”hets” som bedrivs emot ett dekomkratiskt folkvalt parti i Riksdagen.

  Svenska folket och svensk ”kultur”, värderingar och levnadssätt förnedras på ett sätt som knappast torde göra sig möjligt i något annat land än Sverige.

  Jag rekommenderar dig och ALLA att läsa boken: ”VÄRLDSMÄSTARNA – När Sverige blev månkulturellt” skriven av (pseud.) Julia Caesar.

  Jag tror att övervägande andel människor som röstat på Sverigedemokraterna verkligen gillar olika, bara inte på ett och samma ställe. Lyckligtvis finns det de som ser bortom svenska globalhumanismens rosakantade moln. Och alla kanske inte tycker att de molnen bådar så gott för Sveriges framtid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s