Martin Ezpeleta om politikernas svek!

Aftonbladets utmärkte krönikör Martin Ezpeleta avfyrar återigen en bredsida mot politikerna efter valet. Tack Martin för att du finns!

Så lyft på blicken och rikta ilskan. Spar ved till våra etablerade politiker och partier. De har ett stort ansvar till SD:s framgångar.

För hur kan alliansen förespråka tolerans, samtidigt som de skapat en kultur som misstänkliggör utsatta människor? Och vad har Socialdemokraterna för trovärdighet – som ju för bara några år sen bedrev en etnisk häxjakt på apatiska barn?

Och hur ofta har ni hört Reinfeldt tala om integration? Hur ofta har vår statsminister besökt invandrartäta förorter? Nä, han har samma genuina ointresse för integrationsfrågor som sin företrädare Göran Persson, som i boken om sina tio år vid makten inte ens nämner integrationen. Integrationen har varit så lågprioriterat att våra politiker saknar grundläggande kompetens för att ens debattera den.

Därför har de inte ens velat ta debatten med SD. De har inget att komma med.

Så visst förtjänar politikerna er ilska…

SD är i riksdagen. De måste ut därifrån. Målet är inte bara att få bort SD – det vore ett jävla klent mål – utan att få ett samhälle där alla behandlas som svenskar.

Men det räcker inte med att protestklicka på nätet. Veden ni laddar ner på nätet brinner kort tid och förändrar väldigt lite. Vi måste engagera oss – i organisationer, på arbetsplatser, i skolorna. Vi måste ställa våra politiker till svars och rannsaka oss själva.

Elda under er vrede. Många brasor.

Exakt vad jag och ett fåtal andra sagt i debatten sen valkampanjen startades!

Läs för övrigt även DN-debatt om att det behövs en debatt om invandringens problem. Att man tigit om problemen som finns har skapat en grogrund för Sd att växa på… och har ställt till mängder av problem för invandrarna.

Tom Andersson

Lägg till Jerlerup på twitter genom att klicka här!

——————————————————-

Läs även detta av Jerlerup:

J’Accuse! Artikel skriven på valdagsnatten om att kampen måste gå vidare!

Hur Socialdemokraterna och Expo svek kampen mot Sverigedemokraterna

Vad jag sa om att politiker borde tagit debatten mot Sd.

Eftervalsanalys del 3: de skulle ha mötts med argument, inte med spyor!

Eftervalsanalys del 2: bristen på framtidsvisioner

Årets första eftervalsanalys: (med valresultatet 2010).

————————————————————————-.

Besök gärna också Svensk myndighetskontrolls hemsida

—————————————————–

Nytt: Sds, Sd, DN, Expressen, AB, AB, PI

Läs även andra bloggares åsikter om 

5 tankar om “Martin Ezpeleta om politikernas svek!

 1. Lite tankar bara.

  Dom som främst röstar på SD är dom som bor i eller i anslutning till invandrartäta områden
  Dom som omhuldar det mångkulturella samhället bor sällan i det och ropar rasist så fort någon har någon åsikt om invandringen

  Vad beror detta på ?

 2. Det är alldeles för farligt att underkänna folkets DEMOKRATISKA beslut!

  Hur mycket än man avskyr Sverigedemokraterna, så skall man konstatera att detta intåg till riksdagen har väckt de etablerade partierna.

  Nu har har de på allvar avsikten att behandla invandrarnas integration i landet.
  Denna fråga har politikerna bara ”bläddrat” genom – det har i sin tur lämnat fri engagemang för Sverigedemokraterna, INGEN trodde att SD är kapabel att komma förbi inträdes spärren till riksdagsrepresentation!

  Som om det räcker inte med skrämselhickan – Sverigedemokraterna, så måste vi uppmärksamma följande;
  Muammar Gaddafi konstaterade nyligen att ”Det finns tecken på att Allah kommer att låta islam besegra Europa utan svärd, utan gevär, utan strid. Vi behöver inte terrorister, vi behöver inte självmordsbombare. De över 50 miljonerna muslimer (i Europa) kommer att göra det till den muslimska kontinenten inom några årtionden.”

  Muammar Gaddafis konstaterade skall inte viftas bort!
  Många anser att Muammar Gaddafi är en galning, samtidigt ansåg Hadar Cars m fl att ingen väljare utanför Sjöbo skulle ha rätt att påverka någonting….

  Samma gäller Erbakan, en tidigare turkisk premiärminister yttrade: ”Hela Europa kommer att bli islamiskt. Vi kommer att erövra Rom.”

  Glöm inte att Recep Tayyip Erdoğan har på ett möte i Tyskland uppmanat sina landsmän som är bosatta i Tyskland att INTE assimilera sig!

  Är Tyskland på väg bli en islamisk stat – vem bryr sig om Tyskland?

  ANGELA MERKEL
  ”Vårt land kommer att fortsätta att förändras och integration är också en uppgift för samhället att ta itu med uppgiften som har med invandrare att göra,” sade förbundskansler Angela Merkel till Frankfurter Allgemeine Zeitung. ”Under åratal har vi lurat oss själva om detta. Moskéer till exempel kommer att vara en mer framträdande del av våra städer än tidigare.”

  Jag röstade inte på Sverigedemokraterna, men man skall akta sig ändå – det finns ju extremister på det muslimska sidan….

 3. Man ska inte underkänna Sd.s resultat nu. Det håller jag med om. Demonstrationerna mot Sd nu är fåniga. Var var alla dessa demonstranter och journalister för en månad sen när vi var en liten handfull som kämpade för att ta debatten mot Sd. Däremot ska Sd ut 2014!

 4. Den sedan ganska länge mer än lovligt vinklade pressen tar upp ett ämne som man bland medborgarna i lägenheter och stugor pratat om i årtionden.Hur ska det finansieras och vad kommer det att kosta invånarna i landet Sverige i välfärd.Mycket har redan sålts ut eller lagts ner av dessa regeringar som tycks vara helt verklighetsbefriade från resten av Sveriges medborgares åsikter så länge de inte tycker som just dessa regeringar.Aldrig någonsin vill dessa regeringar heller tala om vad denna invandringspolitik kostat Sveriges medborgare.Vi kan nog förstå varför.Hur kan man låta folk arbetskraftsinvandra när landet redan är fyllt av arbetslösa som inget hellre vill än att ha ett arbete !?.För att dumpa lönerna trots höjda skatter naturligtvis.Är detta välfärd !?.Hur kan man låta invandrare komma till Sverige och under årtionden sedan sitta passiva i sina bostäder med bidrag år ut och in utan minsta krav på sysselsättning !?.Känner till ,mååånga av dessa fall så inte kan det vara unikt på något sätt.Finns ett fängelse nere i Skåne som består av 90 % invandrare fast det påstås att dessa invandrare inte begår fler brott.Nähä, var kom då dessa 90 % från i detta fängelse.Trillade de ner från något sagoland.Men för allt i världen.Många sköter sig och många gör det inte både bland infödda svenskar och invandrare men som ny medborgare och som man påstått ha flytt från ett fjärran land är det ganska konstigt att man genast hälsar sitt nya hemland med kriminalitet.Invandrare som själv tar upp frågan anses tydligen både som skrämmande och förvirrade.Ta aldrig upp frågan för då är du genast rasist och obekväm och ska hotas.En Alliansregering som pissar på allt vad sjuka och arbetslösa heter mfl och som dessutom har mage att kalla sig för det nya arbetarepartiet !?.En Socialdemokratisk regering som är körd i botten för lång tid med en partiledare som både snott och försnillat och sedan vid valdagen upptäcker att man måste ta reda på varför det gick så dåligt trots att fyra år passerat sedan förra valet !?.Och dessa människor är med och styr ett land som påstår sig värna om sin befolkning i landet samtidigt som de inte vill tala med nya partier som tar upp dessa frågor som folk i sina hem och på arbetsplatserna dagligen samtalar om som ett problem som bara urholkar landet mer och mer.Herre jestrikanes du stackars svensk oavsett om du är infödd svensk eller hitkommen som invandrare.Fy fan för den sortens Demokrati.

 5. I min lilla ”bydel” av en större stad har det knappt funnits en invandrare. Ändå röstade både skola och samhälle över stadens och rikets SD-snitt.

  I stadsdelen där jag arbetar är det rätt många invandrare men ett SD-snitt som är lägre än riks- och stadsgenomsnittet vad gäller SD-röster. Både i vår skola och i valkretsarna i området.

  Det man inte vet något om skrämmer en.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s