Sverigedemokraternas islamofobi var, och ÄR, deras akilleshäl!

Aftonbladet debatt igår ska ni läsa, av Annika Hamrud och Elisabet Qvarford. Den visar hur man hade kunnat stoppa Sverigedemokraterna. Jag och några få andra sa det som debattörerna i denna artikel säger, nämligen att Sverigedemokraternas islamhat var nyckeln till att avslöja dem och stoppa dem. Islamhatet är partiets akilleshäl, det som visar att partiet ännu har rasisiska, på gränsen till nazistiska, idéer.

Vi hade en egentlig chans att få igång denna debatten. Nämligen när Staffan Gising hoppade av från Sverigedemokraterna och media för första gången sen Jimmie Åkessons artikel mot islam hösten förra året började diskutera partiets islamhat på allvar igen. Tyvärr ströps debatten.

Jag vet exakt vem, och vilka, det var som drog igång denna debatt och jag vet exakt vem och vilka det var som ströp denna debatt. Det var INTE Sverigedemokraterna som stoppade denna, kanske enda chans, vi hade att föra denna fråga upp på dagordningen!

I övrigt var det främst ett litet antal bloggare som försökte driva denna fråga, partierna gjorde det INTE i full skala (även om Socialdemokratiska Broderskaparna till viss del faktiskt, all heder åt dem, försökte göra det). Det hade varit att debattera Sd:s idéer och det var alla överrens om att dessa skulle man INTE debattera.

Jag sitter här med en tår i ögat nu. Istället för att stoppa Sd fick vi in Kent ”Julius Streicher” Ekeroth i riksdagen, mannen vars islamhat bara kan jämföras med de värsta antisemiternas judehat.

Jag har inget på mitt samvete, men de som valde att inte debattera Sd:s islamhat bär det FULLA ANSVARET för varför Sd kom in i riksdagen!

Läs mina artiklar om Sd:s islamhat här!

Därför kom SD in i riksdagen

Ett nationalistiskt parti har för första gången tagit plats i den svenska riksdagen. Det är säkert chockartat för många. Men egentligen borde ingen vara förvånad. Partiet fick redan vid förra valet 2,9 procent och har sedan dess haft medvind.

Sedan andra världskriget har vi hållit minnet av Förintelsen vid liv för att något liknande inte ska kunna hända igen. De flesta svenskar reagerar därför instinktivt när de stöter på ett språkbruk som påminner om nationalsocialism. Men nationalsocialismen är bara den allra värsta formen av nationalism.

I arbetet med vår bok ”Svensk, svenskare. Ett reportage om Sverigedemokraterna” har vi det senaste halvåret följt Sverigedemokraterna för att lära oss mer om vilken politik partiet står för i dag. Vi har insett att SD:s företrädare vet vilka ord som måste undvikas för att de inte ska framstå som rasister och potentiella nazister. För att nå framgång har partiet totalt gjort om sin politiska retorik. De har lyckats över all förväntan. Medier och företrädare för de andra partierna har förvirrats av ett parti som de inte kan sätta på den politiska kartan. De har letat nazistiska referenser och missat analysen av vad partiet står för i dag.

Få har därför förklarat för väljarna att nationalismen är en ideologi som hävdar att varje land bara kan ha EN enda kultur. Den gemensamma kulturen ska utopiskt överbrygga alla klasskillnader och ta bort konflikterna i samhället.

Få har berättat att Sverigedemokraterna har ersatt antisemitismen med en ny konspirationsteori, som handlar om att islam håller på att ta över västvärlden. Varje barn som föds i en muslimsk familj i Sverige innebär, enligt SD, ett ytterligare framsteg för ”jihad” och ett steg närmare införandet av islamsk lag – ”sharia” i Sverige.

Samtidigt finns många väljare som är missbelåtna med hur Sverige har utvecklats de senaste decennierna. De har fallit för partiets mer klassiska missnöjesretorik. Häri ligger de andra partiernas största misslyckande. För de har inte tagit dessa väljare på allvar. Under sommaren har vi till och med upplevt att flera partier visat beröringsskräck gentemot de väljare som lutat åt SD-hållet.

I Gävle träffade vi i början av sommaren den nyblivna SD-medlemmen Carina Åhs. Hon är den nya tidens Sverigedemokrat. Hon jobbar för godistillverkaren Leaf som nyligen aviserat att tillverkningen av några av godissorterna på Gävlefabriken ska flytta till fabriken på Balkan. Globaliseringen påverkar och Carina oroar sig för de 40 arbetskamrater som riskerar att bli av med jobbet.

Carina Åhs är invald som suppleant i Livsmedelsarbetarnas fackklubb på Leaf, men har aldrig blivit kallad på något möte och känner sig utfrusen. Hon har ifrågasatt varför man bara får politisk information från Socialdemokraterna på den fackliga tiden som arbetsgivaren ställer till förfogande.

Carina Åhs, som är 42 år, röstade på Sverigedemokraterna i valet 2006, valet innan dess hade hon röstat på Socialdemokraterna. Hon berättar att folk frågar henne om hon är rasist. Det är hon inte, svarar hon då, och hänvisar till partiprogrammet.

Men Carina Åhs är orolig. Hon känner inte igen det land som hon växte upp i och hon oroar sig för att bli gammal. Hennes mamma är fattigpensionär och Carina tycker inte att man ska behöva vända på varenda krona och inte kunna köpa det pålägg man helst vill ha på smörgåsen. Hennes son blev i början av sommaren rånad och Carina tycker sig se mer våld i vardagen och längtar tillbaka till den tid då man inte behövde låsa sin dörr.

I kampen om resurserna ser hon inte hur pengarna ska kunna räcka till både hennes mamma och Fatima från Somalia.

När vi i slutet av augusti återigen träffar Carina Åhs, kandiderar hon till såväl kommun- och landstingsfullmäktige. Rekordsnabbt har hon kommit in i politiken som företrädare för ett parti som välkomnat henne med öppna armar.

Hos Carina Åhs finns inte den islamofobi och känsla av martyrskap som vi mött hos många andra sverigedemokrater. Hon är en del av de nya Sverigedemokraterna, en av dem som lockats av den nya paketeringen.

Vi som studerat SD vet att rasismen finns kvar i partiet. Men den nya SD-rasismen handlar om religion och kultur, i stället för om hudfärg och gener.

/Annika Hamrud och Elisabet Qvarford

Lägg till Jerlerup på twitter genom att klicka här!

——————————————————-

Läs även detta av Jerlerup:

J’Accuse! Artikel skriven på valdagsnatten om att kampen måste gå vidare!

Hur Socialdemokraterna och Expo svek kampen mot Sverigedemokraterna

Vad jag sa om att politiker borde tagit debatten mot Sd.

Eftervalsanalys del 3: de skulle ha mötts med argument, inte med spyor!

Eftervalsanalys del 2: bristen på framtidsvisioner

Årets första eftervalsanalys: (med valresultatet 2010).

————————————————————————-

För övrigt tycker jag ni också ska besöka Sverigedemokraterna.de också.

Besök gärna också Svensk myndighetskontrolls hemsida

—————————————————–

Nytt: DN, DN, HD, SkånskanAB, SDS, ALlehanda, Sds, Expressen, GP, AB, Expressen, HD, Svd, Svd, Svd, Svd, DN, SP, Alliansfritt, Svd, S

Läs även andra bloggares åsikter om 

14 tankar om “Sverigedemokraternas islamofobi var, och ÄR, deras akilleshäl!

 1. Då ditt inlägg på politisktinkorrekt.info väntar på godkännande av moderator så klistrar jag in vad jag skrev här så länge:

  På vilket sätt?
  Allt han skriver stämmer ju.
  Varför skall vi ta bort nationalsången, klassiska fina melodier på skolavslutningar runt om i landet.
  Sluta fira dessa i kyrkan, ha ylysningsdagar i skolan inför ramadan för att lära sig och ha förståelse för något som påverkar skolgången i en hel månad.

  Om vi tog bort kristendomen som statskyrka och leer i ett sekualiserat samhälle varför skall då plötsligt en främmande religion plötsligt ha så stor påverkan för så många.

  Dessutom är i ISLAM i Sverige på stor spridning. Dels pga av världens störsa invandring i förhållande till sittland och att dessa föder i snitt 2,5 ggr fler barn än en etnisk Svensk.
  Ren matematik att vi blir färre och färre och får ännu svårare att få lov att behålla våran kultur och tradition för vi har en pk media och politikerkår som av någon outgrundlig väg har bestämt sig för att ändra på nationel nivå hur man ser på Sverige.

  Utgår från att du är kommunist eller åtminstone socialist och lever i en dimma.
  Att låta en vidksepelse påverka Sverige så mycket med sin vdskepelse, hålls åtskilda i sina”kyrkor” etc. Säger allt hur det står till.

  Minns själv i gymnasiet hur en jätte go och härlig tjej fick sluta skolan efter tvåan för hon skulle få barn och gifta sig med sin kusin och hon hade redan förlikat sig med det livet. Vi pratade mycket men hon sade att hon hade inget val. Men det kallar du Nazism att prata om.

  Att du överhuvud taget kan blana in Hitler i dettá är klassisk pk propagana
  Ja det är märkligt hur mycket invandrare med bland annat Judar som SD har när man är så hemska Nazister.
  Dom har ju en Jude i sin ledningsgrupp. Vakna upp!

  Däremot att vi har ett ommunistparti med allt va det står för. Det är mainstream i Sverige 2010.
  Ingen som reagerar över. Den ideologi som mördat flest människor i nutid.
  Inte att tala om hur man förslavar och förslavat sitt folk runt om i världen tillsammans med Sverige och dess socialister.
  Bara att öpnna en pk tidning och se hur vinklade texterna är.
  Som en redan klassiker där ett bandylag med SMÅ invandrarbarn som säger att dom är rädda att få åka hem nu om SD kommer in i riksdagen.

  Tidningen sväljer ju givetvis detta med hull och hår och givetvis hjälper till att förmedla detta och upprätthålla bilden av SD, djävulsdyrkare som åter småbarn till frukost. Det är så låg nivå, jisses!.

  Tillbaka till banylaget och avslutar där:
  Hur till att börja med hittade man dessa människor? Det är ju inte så att dom tränar på Sergelstorg så alla redan känner dom. Redan här så förstår man ju vad som komma skall i texten.
  Dessutom är orden som används totalt orimligt att så små barn skall kunna använda eller ha i sitt vukabolär så pkismen lyser igenom.

  Ännu ett skräddarsytt propaganda reportage.
  Aftonbladet är som vi alla vet en socilist och kommunisttidning och då blir innehållet därefter.
  Men i samma andra som man skall bestämma för oss hur vi skulle rösta så kan man i andra andan berätta om att ha trekant och analsex är helt normalt för en 16 åring. Bara man själv vill och inte käner sig tvingad.
  Där plötslitgt är man väldigt vidsynt. Speciellt i deras bilagor och på nätet är det n o limit för denna typ av diskussioner med om man tar upp invandringspolitik blir det censur direkt.

  VI HAR INTE RÅD ATT HA VÄLDENS MEST GENERÖSA INVANDRINGSPOLITIK NÄR DESSA FÅR VÄLJA, SJÄLVA VAR DOM VILL BO OCH DET INTE ENS FINNS JOBB ÅT VÄRA EGNA MEDBORGARE.

  Det blev visst caps där. Precis som pk media iofs. Där man skall hamra in den enda ”sanna” läran utan tillstymesle till dialog och debatt för då blir man sura ocj skriker i högan sky rasism för då slipper man att använda huvudet och diskutera som sig bör att aspekter av ett samhääle i en så kallad västerländsk demokrati.
  Dock lever vi i Sverige idag i en Demokratur. Du kan slå upp ordet.

  /Daniel

 2. Nu är det krig, och nu blir det motåtgärd.
  Man publicerar bara en mängd nya listor med alla möjliga människor både sossar moderater miljöovänner å liknande och säger att man hackat SD på nytt, och att dessa olika människor har sökt intresse och medlemskap och sedan får ni skylla er själva om ni råkar vara med på någon av alla dessa listor.
  Demokrati kan komma från flera håll, och nu är det vår tur !

 3. Kort fråga, hade du varit för en nationalsocialistisk tysk ockupation av Sverige? I min koran är judar apor och grisar. I mitt Malmö förföljs judar av muslimer genom stenkastning och mordhot. I mitt Sverige predikar imamer sitt hat mot judar i moskéerna.

  Om du stödjer islams ockupation så stödjer du också en ockupation byggd på antisemitism.

 4. Jag är också antirasist, men det spelar ingen roll hur mycket Sverigedemokraterna hatar islam. Islam är ingen ras. Alltså är islamhat inte rasism. Det är väldigt enkel logik.

 5. Som Haram sade, att man ogillar en religion gör inte en till rasist. Du Jerlerup är pinsamt okunnig.

  Du ska också akta dig när du använder ordet ”demoniserar”: Man kastar inte sten i glashus!

 6. Det hela är mycket enkelt. De sju etablerade partierna har skapat SD genom att stoppa huvudet i sanden. Man har inte velat/vågat ta upp debatten om Sveriges totalt misslyckade integrerings och invandringspolitik. Folk har blivit frustrerade, man har inte kunnat vända sig till något av de stora partierna så till slut vände man sig till SD för att visa sitt missnöje. Nu står man där med skägget i brevlådan och har ett jävligt svårt läge framför sig.

  Ignorerar man SD så är man inte bara odemokratisk då de faktiskt är folkvalda utan man riskerar att få ännu fler frustrerade väljare som kommer rösta på SD. Även att sammarbeta med SD kan vara mycket farligt då vi troligen kommer få ett ekonomiskt uppsving den närmaste tiden och det kan lätt bli så att SD får oförtjänt mycket cred för detta..

  Nåja vi har några intressanta år framför oss!

  (kan tillägga att jag röstade på alliansen och hade gärna sett dessa med majoritet)

 7. Ett parti med EN fastlagd åsikt är en annan sak än en religion och kultur med massor av olika tolkningar och traditioner.

  Som jag sa. Demonisera en kultur eller en religion på det sätter tex Kent ”Julius Streicher” gör och jag säger att det är en sorts rasism eller som 20-talets antisemitism.

  /T

 8. Jag unnar dig lite extra besökare som du får genom att kommentera på PI och länka till din blogg. Det är bra att du också förkovrar dig och söker fakta kring islam och islamism, men gör det för guds skull innan du yttrar dig, Jerlerup. Finns det något pinsammare än när någon ”tycker” som inte är insatt.

  En annan del av Gnesta.

  Förresten Jerlerup, Sverigedemokraterna är inne i riksdagen nu! Du sjöng väl ”Den blomstertid nu kommer…” på valnatten och så här några dagar efter kan du få njuta av en annan melodi och sjung gärna med även i den här låten:

  MVH

 9. Oj oj oj… Ja det hela med SD är precis som Nazi-tyskland… D.v.s det som sitter vid makten förtrycker och förbjuder annan uppfattning än sittande regeringens. På den tiden så stod folk i led längs med gatorna, soldater med gevär bakom folket, petade med bajonetten på deras ryggar och sa ”Le, för nu kommer Führern”.
  Vi är inte så långt därifrån nu när militären börjat öva ingripande MOT CIVILA I LANDET. VI har länge haft en trygghet i att militären inte får attackera civilbefolkningen, den tryggheten är nu snart försvunnen. Varför då?

  Till största del är det den veka samling PK-piskade individer i regeringen som drivit fram SD i raketfart. Så fort dom inser sitt misstag så tynar SD bort.

  SD har rensat bort smutsvätten, städat i partileden. Vuxit upp och därmed vunnit folks förtroende som de sittande maktpamparna fumlade bort.

  Där är INTE som gammelmedia rapporterar plötsligt 5,7% rasister som gått till valurnorna… det är 5% av folket som HELT tappat förtroendet för de två sittande betongsuggorna.

 10. Du är hjärtligt välkommen att diskutera mitt ”islamhat” på min blogg. Hoppas du kan något, annars är det tråkigt.
  Jag hatar inte nazism, men ogillar det, hatar heller inte islam, tycker t om om islam! Men kan inte acceptera det för att det är oförenligt med demokrati, yttrandefrihet och jämlikhet. Välkommen och visa att du kan något, bevisa att jag har fel, så ändrar jag mig!

 11. Där har du allt fel Torbjörn, SDs skarpa islamkritik är det i partiets program folk håller med om mest. Det är få som vill att islamisterna skall få skruva tillbaka klockan till medeltiden som de försöker göra.

  En sak som är ganska märkligt när det gäller muslimer och politik är att medierna ofta påstår att de extrema muslimerna, även kallade islamisterna, är en marginaliserad minoritet, och att de allra flesta muslimer är sekulariserade ”moderata” muslimer. Det kanske är sant, men det kan också vara falskt.

  Om det nu är sant undrar jag dock varför partierna är så måna om att låta just de extrema muslimerna agera talesmän för alla dessa ”moderata” muslimer som finns i landet. Efter Lars Vilks rondellhund konfererade Reinfeldt med ledare för diverse islamska organisationer i landet, där de flesta eller alla är extremister. Och till det här valet har bl.a. Moderaterna kvoterat in en synnerligen hårdför islamist, vid namn Abdirizak Waberi, på sin riksdagsvalsedel för Göteborg, och han har nu kommit in i riksdagen. Denne person försvarar könsdiskriminering och hustrumisshandel, och anser att det ideala samhället styrs av Sharia-lagar.

  Här kan du se vad Abdirizak Waberi tycker:

  ”Med koranen i klassrummet”
  http://www.rfsu.se/sv/Sex-och-politik/Ottar/Ottar-arkivet/Ottar-2006/Ottar-nr-2-2006/Med-koranen-i-klassrummet/

  ”SVT-dokumentär: Slaget om muslimerna”

  Abdirizak Waberi och liknande personer är ett rött skynke för mig. Så länge han finns i Moderaterna är det helt otänkbart att rösta på dem. Problemet är att han inte är något undantag. C hade en islamistisk riksdagskandidat, som turligen inte kom in, KD hade en islamist som valarbetare, MP har en extremistmuslim som riksdagsledamot, och S har den s.k. ”broderskapsrörelsen” vars ordförande aktivt propagerar för Islams intåg i politiken och skarpt kritiserar regeringen direktiv till SÄPO att kartlägga militant Islam i Sverige. V har kommunisten Lars Ohly, och kopplingar till utomparlamentariska kamporganisationer (t.ex. AFA) vars främsta arbetsmetod är politiskt våld mot oliktänkande.

  Om nu de ”moderata” muslimerna är så många, varför finns det inga sådana utan bara muslimska extremister i riksdagspartierna (utom SD)? Varför släpper partierna in extremisterna?

  Kan du, Torbjörn, förstå att många med mig är utomordentligt oroliga över denna utveckling? Och att det enda alternativet (förutom att starta ett nytt parti) är att rösta på SD?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s